zielona toskania

{{headerMessage}}
Filet z kurczaka z ... » Rozwiązanie konkursu Zielona Toskania Dziękuję wszystkim za udział w konkursie! Zwycięzcami zostają: Wiewióra Praline vibeke6 Gratuluję! Czekam na wasze dane Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chciałam napisać wam kilka słów o mojej weekendowej lekturze. Wpadła mi w ręce najnowsza książka Aleksandry Seghi „Zielona Toskania” (na blogu znajdziecie tez kilka słów o wcześniejszej - „Słodkie, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po książkę "Zielona Toskania" sięgnęłam po spotkaniu z jej autorką Aleksandrą Seghi. Ola przyjechała w niedzielę na Festiwal "Z Natury" by ją promować. Jak się okazało, książka cieszyła się tak dużą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Panzanella - sałatka pochodząca z środkowych Włoch (Toskania, Umbria); w sam raz na zakończenie lata, kiedy jeszcze można kupić smaczne pomidory. Według oryginalnych przepisów danie to składało się Zobacz więcej
Smakować
Smakować Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakować
Pesto z liści rzodkiewki

Pesto z liści rzodkiewki 76

0
{{headerMessage}}
Wiosna nastała. Pojawiły się sałaty, rzodkiewki. Pani w warzywniaku spytała, czy obciąć liście rzodkiewki. I wtedy przypomniałam sobie o tym przepisie. Rok temu w lipcu Ola Seghi przyjechała do Zobacz więcej
na oko
na oko Obserwuj blogaObserwujesz bloga
na oko
Pesto z rzeżuchy i liści rzodkiewki

Pesto z rzeżuchy i liści rzodkiewki 42

1
{{headerMessage}}
plastrach grillowanej cukinii, w formie przekąski. Składniki: 50g umytych liści rzodkiewki garść rzeżuchy 20g ziaren słonecznika 100ml oleju z pestek winogron 30g świeżo startego parmezanu * Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W kolejnym odcinku cyklu Viva la pasta! zapraszamy z Aleksandrą z Moja Toskania na tagliatelle w sosie szparagowym ze świeżymi pomidorkami czereśniowymi. Danie orzeźwiające i bardzo wiosenne. Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bajkorada
Makaron z tuńczykiem i oliwkami

Makaron z tuńczykiem i oliwkami 544

1
{{headerMessage}}
Tym razem w cyklu Viva la pasta! przedstawiamy z Aleksandrą z Moja Toskania dwie różne potrawy, które łączy jedno - trójkolorowy makaron. Moje kolorowe świderki podałam z tuńczykiem i oliwkami. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zapraszamy z Aleksandrą z Moja Toskania na kolejne makaronowe danie w ramach cyklu Viva la pasta! Tym razem danie niezwykle aromatyczne. Tych, którzy jeszcze nie przygotowywali nic z serem gorgonzola, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wspomnienia? Piszcie, komentujcie – autora najfajniejszego komentarza nagrodzę książką „Zielona Toskania”. Na komentarze czekam przez trzy dni od publikacji tego wpisu. Czas start! :-) Aktualizacja Zobacz więcej
aga-aa
aga-aa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperymentalnie
Wygraliśmy!

Wygraliśmy! 43

0
{{headerMessage}}
Wygraliśmy! Tak wszyscy razem wygraliśmy, jesteście wielcy i stanowicie naprawdę najfajniejszych czytelników jakich mogła sobie wymarzyć. Napiszcie proszę w komentarzach jak podoba Wam się Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bajkorada
Regine primavera

Regine primavera 29

1
{{headerMessage}}
Z cyklu Viva la pasta! zapraszamy dzisiaj z Aleksandrą z Moja Toskania na bardzo wiosenną propozycję. Na naszych talerzach zazieleniło się za sprawą zielonego groszku i zielonych szparagów, a także Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bajkorada
Margerytki z bazylia i migdalami

Margerytki z bazylia i migdalami 37

0
{{headerMessage}}
Dzisiaj z cyklu Viva la pasta! wraz z Aleksandrą z Moja Toskania proponujemy niezwykle optymistycznie nastrajającą potrawę. Sklejanie zielonych kwiatków, czyli margherite con basilico e mandrole, było Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bajkorada
Kolorowy makaron dla dzieci

Kolorowy makaron dla dzieci 47

0
{{headerMessage}}
Tym razem w Viva la pasta! makaron nie tylko do jedzenia, ale i do zabawy. W naszym domu gościliśmy Aleksandrę z Moja Toskania wraz z córeczką i z tej okazji odbyło się wielkie gotowanie makaronu. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie jestem wegetarianką, ani weganką. Nie nazwałabym się ekolożką, pomimo, że o ochronie środowiska wiem co nieco. Ale dziś poniżej znajdziecie dwa przepisy, które można nazwać eko. A to za sprawą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zł w formie w formie voucheru do sklepu www.fabrykaform.ploraz jedną książkę z zestawu książek kucharskich("Zielona Toskania") III Nagroda Cooklet Prize otrzymasz 150 zł w formie w formie voucheru do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wschód słońca. Początek nowego dnia. 2. Podróż na wschód czy zachód Europy? Zdecydowanie zachód ;-) 3. Kiedy ostatnio śmiałaś się do rozpuku? Ostatnio? Na pewno jakoś w wakacje, które właśnie się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
o nagrody? Do wygrania jest voucher doFabryki Formi książki (The jewelled kitchen, I love Toscana, Zielona Toskania). Voucher - za Grand Prix, czyli przepis, który zdobędzie najwięcej zdjęć wyniesie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zaangażowaniu trójkę z Was mogę nagrodzić! :-) Wybór był trudny, ale wspólnie z Mateuszem udało się nam dojść do kompromisu i wyłonić trójkę zwycięzców! (Przypominam, że zadaniem było nie tylko Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po lekturze książki „Zielona Toskania” postanowiłam sięgnąć po wcześniejszą książkę autorki Aleksandry Seghi „Słodkie pieczone kasztany. Toskańskie opowieści ze smakiem” (wyd. 2012 r.). Autorka Zobacz więcej