zielona toskania

Filet z kurczaka z ... » Rozwiązanie konkursu Zielona Toskania Dziękuję wszystkim za udział w konkursie! Zwycięzcami zostają: Wiewióra Praline vibeke6 Gratuluję! Czekam na wasze dane Zobacz więcej
Chciałam napisać wam kilka słów o mojej weekendowej lekturze. Wpadła mi w ręce najnowsza książka Aleksandry Seghi „Zielona Toskania” (na blogu znajdziecie tez kilka słów o wcześniejszej - „Słodkie, Zobacz więcej
Po książkę "Zielona Toskania" sięgnęłam po spotkaniu z jej autorką Aleksandrą Seghi. Ola przyjechała w niedzielę na Festiwal "Z Natury" by ją promować. Jak się okazało, książka cieszyła się tak dużą Zobacz więcej
Panzanella - sałatka pochodząca z środkowych Włoch (Toskania, Umbria); w sam raz na zakończenie lata, kiedy jeszcze można kupić smaczne pomidory. Według oryginalnych przepisów danie to składało się Zobacz więcej
Smakować
Smakować Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakować
Pesto z liści rzodkiewki

Pesto z liści rzodkiewki 71

0
Wiosna nastała. Pojawiły się sałaty, rzodkiewki. Pani w warzywniaku spytała, czy obciąć liście rzodkiewki. I wtedy przypomniałam sobie o tym przepisie. Rok temu w lipcu Ola Seghi przyjechała do Zobacz więcej
plastrach grillowanej cukinii, w formie przekąski. Składniki: 50g umytych liści rzodkiewki garść rzeżuchy 20g ziaren słonecznika 100ml oleju z pestek winogron 30g świeżo startego parmezanu * Zobacz więcej
W kolejnym odcinku cyklu Viva la pasta! zapraszamy z Aleksandrą z Moja Toskania na tagliatelle w sosie szparagowym ze świeżymi pomidorkami czereśniowymi. Danie orzeźwiające i bardzo wiosenne. Zobacz więcej
Tym razem w cyklu Viva la pasta! przedstawiamy z Aleksandrą z Moja Toskania dwie różne potrawy, które łączy jedno - trójkolorowy makaron. Moje kolorowe świderki podałam z tuńczykiem i oliwkami. Zobacz więcej
Zapraszamy z Aleksandrą z Moja Toskania na kolejne makaronowe danie w ramach cyklu Viva la pasta! Tym razem danie niezwykle aromatyczne. Tych, którzy jeszcze nie przygotowywali nic z serem gorgonzola, Zobacz więcej
wspomnienia? Piszcie, komentujcie – autora najfajniejszego komentarza nagrodzę książką „Zielona Toskania”. Na komentarze czekam przez trzy dni od publikacji tego wpisu. Czas start! :-) Aktualizacja Zobacz więcej
aga-aa
aga-aa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eksperymentalnie
Wygraliśmy!

Wygraliśmy! 42

0
wiśniewska- 50złw bonie na zakupy wFabrykaForm.pl Jacek Rz-50złw bonie na zakupy wFabrykaForm.pl Agata Kochaniak- książka Zielona Toskania, Seghi Aleksandra. Rafale i Moniko proszę o informację jakie Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bajkorada
Regine primavera

Regine primavera 28

1
Z cyklu Viva la pasta! zapraszamy dzisiaj z Aleksandrą z Moja Toskania na bardzo wiosenną propozycję. Na naszych talerzach zazieleniło się za sprawą zielonego groszku i zielonych szparagów, a także Zobacz więcej
Dzisiaj z cyklu Viva la pasta! wraz z Aleksandrą z Moja Toskania proponujemy niezwykle optymistycznie nastrajającą potrawę. Sklejanie zielonych kwiatków, czyli margherite con basilico e mandrole, było Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bajkorada
Kolorowy makaron dla dzieci

Kolorowy makaron dla dzieci 41

0
Tym razem w Viva la pasta! makaron nie tylko do jedzenia, ale i do zabawy. W naszym domu gościliśmy Aleksandrę z Moja Toskania wraz z córeczką i z tej okazji odbyło się wielkie gotowanie makaronu. Zobacz więcej
Nie jestem wegetarianką, ani weganką. Nie nazwałabym się ekolożką, pomimo, że o ochronie środowiska wiem co nieco. Ale dziś poniżej znajdziecie dwa przepisy, które można nazwać eko. A to za sprawą Zobacz więcej
zł w formie w formie voucheru do sklepu www.fabrykaform.ploraz jedną książkę z zestawu książek kucharskich("Zielona Toskania") III Nagroda Cooklet Prize otrzymasz 150 zł w formie w formie voucheru do Zobacz więcej
wschód słońca. Początek nowego dnia. 2. Podróż na wschód czy zachód Europy? Zdecydowanie zachód ;-) 3. Kiedy ostatnio śmiałaś się do rozpuku? Ostatnio? Na pewno jakoś w wakacje, które właśnie się Zobacz więcej
o nagrody? Do wygrania jest voucher doFabryki Formi książki (The jewelled kitchen, I love Toscana, Zielona Toskania). Voucher - za Grand Prix, czyli przepis, który zdobędzie najwięcej zdjęć wyniesie Zobacz więcej
zaangażowaniu trójkę z Was mogę nagrodzić! :-) Wybór był trudny, ale wspólnie z Mateuszem udało się nam dojść do kompromisu i wyłonić trójkę zwycięzców! (Przypominam, że zadaniem było nie tylko Zobacz więcej
Po lekturze książki „Zielona Toskania” postanowiłam sięgnąć po wcześniejszą książkę autorki Aleksandry Seghi „Słodkie pieczone kasztany. Toskańskie opowieści ze smakiem” (wyd. 2012 r.). Autorka Zobacz więcej