zielone pomidory konserwowane

Składniki: 1/2 opak newelli (klasycznej) 100 g wędzonego łososia 1/2 sałaty lodowej 1 duży ogórek szklarniowy 1 duży pomidor 1/2 puszki groszku konserwowanego 1/2 puszki fasolki szparagowej 10-15 Zobacz więcej
Tapenda.pl
Tapenda.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tapenda
Jajka Wielkanocne- galaretka

Jajka Wielkanocne- galaretka 478

6
Świąteczne menu proponuję wzbogacić o galaretkę w kształcie jajek. Sposób ich wykonania jest bardzo prosty, gdyżdo ich wykonania potrzebne są wydmuszki jaj, wywar warzywny lub mięsny oraz ulubione Zobacz więcej
puszka zielonego konserwowanego groszku cebula 1/2 łyżeczkimielonego czarnego pieprzu 1/2 łyżeczkimielonego cynamonu 1/2 łyżeczkikminku mielonego 1/2 łyżeczkimielonego kardamonu 1/2 łyżeczkimielonych Zobacz więcej
1 sałata lodowa lub masłowa 2 lub 3 jajka na twardo 2 pomidory 1 awokado 1 cebula 1/2 szklanki zielonego groszku 1 lub 2 łyżki orzechów pini koperek sól i pieprz Przygotowanie: Umytą sałatę porwać Zobacz więcej
łyżką (najlepiej przekroić pomidora na pół, ale tak, żeby zielone od szypułki było całe- mniej roboty z wycinaniem zielonego ;-) ) z tych "wnętrzności" można zrobić pyszną pomidorówkę lub przecier. Zobacz więcej
czerwonej (po 220-250g) 1 puszka groszku zielonego (250g) 2 puszki pomidorów krojonych 3 łyżki koncentratu pomidorowego pęczek pietruszki 1 średnia pierś z kurczaka 450g mięsa wołowo-wieprzowego Zobacz więcej
większej miski. Dodaję wyciśnięty czosnek, oliwę, miętę i pietruszkę. Miksuję całość i doprawiam do smaku solą i świeżym pieprzem. Gotowe ! Pastę można przechowywać w lodówce 1 dzień. Podawać z Zobacz więcej
Sauté
Sauté Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sauté
Marokańskie tagine z ryby

Marokańskie tagine z ryby 303

0
cynamonu - łyżeczka mielonej kolendry - pół łyżeczki mielonego kminku - pół łyżeczki mielonej kurkumy - 20 dag pomidorów z puszki - 1,25 szklanki bulionu rybnego - 4 małe filety ryby np. barweny - 50 Zobacz więcej
pesto z suszonych pomidorów z dowolnymi konserwowanymi warzywami, lub, jak w tym przypadku, tuńczykiem. Pesto to bardzo skoncentrowana, esencjonalna pasta na bazie oliwy z oliwek. Wystarczy mała Zobacz więcej
na ruszcie żeberka podaje się z delikatnie przysmażonym czosnkiem. Do tego możemy podać sałatkę z dzikich ziół i np. pokrzywy, rzeżuchy lub szczawiu, a jako dodatek chlebki pita np. z TEGO przepisu. Zobacz więcej
Składniki papryka czerwona papryka zielona zielona papryczka chilli 2 duże cebule spora cukinia 3 pomidory 4 ząbki czosnku 3 cm imbiru puszka groszku konserwowanego szczypiorek 1/2 szklanki passaty 2 Zobacz więcej
konserwowanymi: 300 g filetów z kurczaka 200 g kabanosów, pokrojonych w plasterki kilkanaście małych cebulek konserwowych 1 czerwona papryka, pokrojona kilka suszonych pomidorów, drobno pokrojonych 1 Zobacz więcej
, a użyte ryby ostrość i to właśnie ta ostrość jest smakiem dominującym w tej paście. Pikantna pasta rybna z suszonymi pomidorami Składniki: 1 puszka sardynek w oleju z papryczką chili Graal 5-6 Zobacz więcej
słoiku w lodówce, ale możemy też zamrozić. Jedna łyżka koncentratu odpowiada mniej więcej jednej kostce bulionowej. Składniki: 0,5 kg marchewki 4 łodygi selera naciowego 2 cebule biała część pora 2-3 Zobacz więcej
i zup . Składniki : 10 dość dużych, pomidorów o grubym , suchym ,miąższu i małej ilości pestek ( mocno się kurczą wysychając ) 6 dużych , czerwonych papryk słodkich 2 duże zielone papryki 4 duże Zobacz więcej
z przyprawami: Makaron ma formę zielonych, pomarańczowych i białych świderków. Bardzo szybko się gotuje, bo tylko 8 minut. Skład: Kaszka makaronowa pszenna Semolina (mąka z pszenicy durum) Woda Jaja Zobacz więcej
** sos 2 : 2 łyżki oliwy+ 2 łyżki zielonego pesto + sól + pieprz + 1 łyżeczka białego octu balsamico Wykonanie: Wspomniałam o ugotowanych brokułach. Ja moje gotuję przez dosłownie kilka minut w Zobacz więcej
nieznana, a szkoda, bo jest naprawdę ciekawym i wartościowym warzywem. Okra ma zielone, troszkę kosmate owoce -wielokątne, zwężające się do dołu torebki. Zbiera się ją zieloną i niedojrzałą, wtedy Zobacz więcej
Sezon na przetwory trwa. Zielone pomidory, to wspaniałe warzywo do słoików na sałatki. Towarzyszy nam każdej zimy i nie wyobrażam by zabrakło jej w naszej spiżarni. Dobra nie tylko jako dodatek do Zobacz więcej
asiapolak
asiapolak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowity blog
Liść laurowy

Liść laurowy 161

0
mają szerokie zastosowanie w kuchni. Najczęściej są podstawowym składnikiem w bouquet garni i wszelkich marynat. Dodaje się je do zalewy przy kwaszeniu i konserwowaniu ogórków, papryki, zielonych Zobacz więcej