zielone pomidory w korzennej marynacie

Składniki: 2 kg zielone pomidory, 5 sztuk cebula, 4 większe marchew, marynata korzenna, 8 szklanek woda, 3/4 szklanki ocet 10 %, 1/2 szklanki cukier, 1 czubata łyżka goździki, 1 łyżeczka cynamon, 4 Zobacz więcej
ZIOLKOWKUCHNI
ZIOLKOWKUCHNI Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ZIÓŁKO W KUCHNI
Bazylia

Bazylia 140

1
mięsnych i różnego rodzaju mięs, ryb,sałat zielonych oraz sosów do sałatek, dań makaronowych i pizzy. Jeśli chodzi o warzywa, świetnie współgra z brokułami, marchewką, kapustą, cukinią, karczochami i Zobacz więcej
asiapolak
asiapolak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowity blog
Liść laurowy

Liść laurowy 160

0
Liść laurowy (Laurus nobilis) zwany inaczej wawrzynem lub liściem bobkowym, to wysuszone liście wawrzynu szlachetnego, wiecznie zielonego drzewa dorastającego ponad 10 metrów lub krzewu osiągającego Zobacz więcej
Butter chicken, czyli kurczak w maśle to rodzaj indyjskiego czerwonego curry z kurczaka. Swój smak zawdzięcza korzennym przyprawom smażonym na klarowanym masełku. Pomidorowo-maślany sos zawiera Zobacz więcej
Paszteciki krucho-drożdżowe z mięsem Pierożki z ciasta francuskiego z pieczarkami Kapusta z grochem Potrawka z indyka i białej kapusty Makaron z białą kapustą, pieczarkami i boczkiem Krokiety z Zobacz więcej
z ulubionymi dodatkami. U mnie najczęściej są to pieczone ziemniaki, pure lub polenta. Smacznego! Zobacz inne przepisy: Stir fry z kurczaka z fasolką szparagową.Paprykowe szaszłyki drobiowe.Pieczony Zobacz więcej
i korzennie. Do pikantnych zup i rosołu, do sałat, zielonych mieszanek warzywnych, ciemnych sosów oraz mięsa baraniego, króliczego i drobiu. Owoce znajdują zastosowanie przy wypieku białego pieczywa Zobacz więcej
asiapolak
asiapolak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowity blog
Pietruszka

Pietruszka 1527

0
, liście ma delikatniejsze, miękkie i drobniejsze. Kwiaty pietruszki pojawiają się w okresie od czerwca do sierpnia. Są drobne, koloru zielonożółtego, zebrane w baldachy z 10 do 20 szypułek. Korzeń ma Zobacz więcej
kuuking
kuuking Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuuking
Posiejemy zioło

Posiejemy zioło 129

0
zielonego koloru. Przechowywanie: Tymianek najlepiej używać świeży, możemy go też ususzyć. Zastosowanie: Idealny do tłustych potraw. Najczęściej używamy go do mięs, kiełbas i pieczonych Zobacz więcej
Po szynkowarze nadszedł czas na słoiki! Kolejna propozycja z cyklu: jak zrobić dobrą wędlinkę na kanapki bez E! Wiesz co jesz! Po prostu. Do tego bardzo lubię takie kiełbaski-całe studia przywoziłam z Zobacz więcej
charakterystycznym zapachu oraz dość ostrym smaku. Szczególnie wskazany do przyprawiania pikantnych farszów mięsnych i mięsno-jarzynowych,do pasztetów,a także zup takich jak żur, barszcz Zobacz więcej
mk27
mk27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MK gotuje
Zioła w kuchni

Zioła w kuchni 186

0
, zup (jarzynowa, fasolowa), flaków, ryb, kotletów mielonych, bigosów oraz do większości potraw z jaj i serów. Ziele angielskie Potrawy mięsne, ryby, jarzyny np. szpinak, zupy, dziczyzny, sosów- Zobacz więcej
. Dodawany jest także do ponczów, wódek i likierów. Bazylia - ta aromatyczna przyprawa dodawana jest do sałatek, pasztetów, twarogu, jaj, omletów, zup (fasolowa, cebulowa), sosów, mięsa wieprzowego, Zobacz więcej
jako dodatek do sosów mięsnych i do mięs oraz wędlin na zimno. Strzałem w dziesiątkę są: musztarda z żurawiną i musztarda z rodzynkami i miodem. Obydwie są dobre do mięs pieczonych i pasztetów. Zobacz więcej
na zielonych wzgórzach Babeczki korzenne 4 miesiące temu Zielone oko w rosole Kurczak zapiekany z brokułami i beszamelem na cieście francuskim 1 rok temu brulion z przepisami pozegnanie 1 rok temu w Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozowakuchnia
Kiełbasa słoikowa

Kiełbasa słoikowa 1480

2
No to dalsze frykasy domowe zacząć . Dziś chcę wam pokazać jak się robi kiełbasę słoik - ową. Zaznaczam , że robię pierwszy raz i już się nie mogę doczekać jaka będzie w smaku . Podejmuje wyzwanie Zobacz więcej
, jeśli nie macie), 1 łyżeczki curry, 1 płaskiej łyżki cukru i 2 łyżeczek soku z limonki. 9. Śledzie na ostro z suszonymi pomidorami Przepis na bazie receptury z Kwestii Smaku: 0,5 szt. zielonego Zobacz więcej
ziemniaki, róbmy szaszłyki, kotleciki · Jako dodatek wybierajmy sałatki, surówki · Do przegryzania przygotujmy pokrojone owoce i warzywa (np. jabłka, gruszki, arbuz, seler naciowy, marchewki, Zobacz więcej
główna Subskrybuj: Komentarze do posta (Atom) O mnie Zuza Wyświetl mój pełny profil Przyciski Listonic Kategorie Babeczki i muffinki (12) Babki (1) Biszkopty i puszyste ciasta (5) Bułki i ciasta Zobacz więcej
Anyżek Wchodzi w skład wielu mieszanek przyprawpwych, w tym curry. Nadaje się do wschodnich sałatek i ryżu, orientalnych sosów słodko-kwaśnych, twarogu, dań z grzybów, biszkoptów, ciastek, keksów i Zobacz więcej