zielone pomidory w korzennej marynacie

Składniki: 2 kg zielone pomidory, 5 sztuk cebula, 4 większe marchew, marynata korzenna, 8 szklanek woda, 3/4 szklanki ocet 10 %, 1/2 szklanki cukier, 1 czubata łyżka goździki, 1 łyżeczka cynamon, 4 Zobacz więcej
ZIOLKOWKUCHNI
ZIOLKOWKUCHNI Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ZIÓŁKO W KUCHNI
Bazylia

Bazylia 140

1
mięsnych i różnego rodzaju mięs, ryb,sałat zielonych oraz sosów do sałatek, dań makaronowych i pizzy. Jeśli chodzi o warzywa, świetnie współgra z brokułami, marchewką, kapustą, cukinią, karczochami i Zobacz więcej
asiapolak
asiapolak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowity blog
Liść laurowy

Liść laurowy 159

0
Liść laurowy (Laurus nobilis) zwany inaczej wawrzynem lub liściem bobkowym, to wysuszone liście wawrzynu szlachetnego, wiecznie zielonego drzewa dorastającego ponad 10 metrów lub krzewu osiągającego Zobacz więcej
czosnku 1/2 łyżeczki mieszanki garam masala 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka drobno posiekanej papryczki chili opcjonalnie: kilka kropli czerwonego barwnika duża szczypta soli morskiej Butter chicken: Zobacz więcej
- przygotowanie ciasta Piernik staropolski - pieczenie i dekorowanie Piernik z dynią Ciasto z dynią Chlebek dyniowy z orzechami Keks świąteczny Babka pomarańczowa Sernik bez sera Sernik z pianką Zobacz więcej
bardzo często, a ich mięso było nie mniej popularne niż kurczaki. Wielu z nas na pewno pamięta kaczkę z jabłkami, w pysznych słodko-kwaśnym sosie, a może macie inne sprawdzone przepisy od babć. Zobacz więcej
warzywnych. Składnik kiszonek warzywnych, poprawia ich smak oraz wpływa na ich jędrność i trwałość. Nie powinien być gotowany Gorczyca biała Gorczyca biała posiada słodkawy, a zarazem lekko ostry Zobacz więcej
asiapolak
asiapolak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowity blog
Pietruszka

Pietruszka 1527

0
, liście ma delikatniejsze, miękkie i drobniejsze. Kwiaty pietruszki pojawiają się w okresie od czerwca do sierpnia. Są drobne, koloru zielonożółtego, zebrane w baldachy z 10 do 20 szypułek. Korzeń ma Zobacz więcej
kuuking
kuuking Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuuking
Posiejemy zioło

Posiejemy zioło 128

0
: Charakteryzuje się aromatycznym, ostrym, przypominającym goździki zapachem. Kolor: Liście bazylii mają intesywnie zielony kolor. Przechowywanie: Liście bazyli możemy mrozić, suszyć, bądź najlepiej Zobacz więcej
. Zestaw przypraw i materiałów pomocniczych potrzebnych do własnoręcznego wykonania czterech rodzajów kiełbas słoikowych: „Czosnkowej z wędzonką”, „Golonkowej z liściem laurowym”, „Pieprzowej z Zobacz więcej
sosu.Można go również dodać do pasztetów,zasmażonej kwaszonej kapusty,placków ziemniaczanych.Dodajemy go do potrawy pod koniec gotowania. Estragon Świeże listki dodajemy do twarożku,jajek ugotowanych Zobacz więcej
mk27
mk27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MK gotuje
Zioła w kuchni

Zioła w kuchni 185

0
z dodatkiem majeranku. Kolendra Owoce kolendry używane są do przyprawiania cielęciny, baraniny, wieprzowiny, dziczyzny, drobiu i ryb. Melisa Dodajemy ją do potraw, do której używamy skórki Zobacz więcej
, podrobów na zimno, duszonej marchewki, makreli duszonej w sosie pomidorowym, kury pieczonej nadziewanej zielonym estragonem, surówek wieloskładnikowych, befsztyków tatarskich, ozorków cielęcych z Zobacz więcej
jako dodatek do sosów mięsnych i do mięs oraz wędlin na zimno. Strzałem w dziesiątkę są: musztarda z żurawiną i musztarda z rodzynkami i miodem. Obydwie są dobre do mięs pieczonych i pasztetów. Zobacz więcej
na zielonych wzgórzach Babeczki korzenne 4 miesiące temu Zielone oko w rosole Kurczak zapiekany z brokułami i beszamelem na cieście francuskim 1 rok temu brulion z przepisami pozegnanie 1 rok temu w Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozowakuchnia
Kiełbasa słoikowa

Kiełbasa słoikowa 1429

2
... 1 szt.Pieprz zielony w ziarnach a 120g - Otrzymywany z niedojrzałych, zielonych owoców. Jest łagodny, lekko słodkawy, i ma odświeżający a jednocześnie wyrazisty smak. Do potraw z pomidorów, do Zobacz więcej
, jeśli nie macie), 1 łyżeczki curry, 1 płaskiej łyżki cukru i 2 łyżeczek soku z limonki. 9. Śledzie na ostro z suszonymi pomidorami Przepis na bazie receptury z Kwestii Smaku: 0,5 szt. zielonego Zobacz więcej
ziemniaki, róbmy szaszłyki, kotleciki · Jako dodatek wybierajmy sałatki, surówki · Do przegryzania przygotujmy pokrojone owoce i warzywa (np. jabłka, gruszki, arbuz, seler naciowy, marchewki, cukinia Zobacz więcej
przetwory (4) Faszerowane warzywa (1) Gofry (1) Herbata i kawa (1) Kotlety krokiety i pulpety (4) Krajanki (1) Kremy i desery (1) Makarony (3) Mięsa (1) Naleśniki i placuszki (6) Napoje i koktajle Zobacz więcej
Anyżek Wchodzi w skład wielu mieszanek przyprawpwych, w tym curry. Nadaje się do wschodnich sałatek i ryżu, orientalnych sosów słodko-kwaśnych, twarogu, dań z grzybów, biszkoptów, ciastek, keksów i Zobacz więcej