zielone szparagi

Bibi
Bibi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bibimini
Szparagi zielone

Szparagi zielone 518

0
{{headerMessage}}
Sezon na szparagi w pełni. My korzystamy i się zajadamy. Są one smaczne same w sobie, ugotowane na parze. Ja często robię je właśnie w takiej, najprostszej postaci. Składniki: pęczek zielonych Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Zielone szparagi

Zielone szparagi 727

0
{{headerMessage}}
Dzisiaj postanowiłam pojechać po szparagi, po świeże zielone szparagi. A gdzie w Warszawie nabyć takie świeżutkie prosto z pola? Oczywiście w gospodarstwie rolnym Ludwika Majlerta. Dodatkowym impulsem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zielone szparagi | Jemy lokalnieJemy lokalnie Jemy lokalnie Smacznie i zdrowo zamiast szybko i tanio. Szukaj Menu główne Przeskocz do tekstu Producenci Warzywa i owoce Nabiał i jaja Mięso, wędliny, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo delikatny krem z zielonych szparagów, bez dodatku innych warzyw. Porywający smak i interesujący kolor - żywy zielony z ciemniejszymi odcieniami.Idealnie komponuje się z grzankami i dodatkiem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pomysł na doskonałą i szybką przystawkę na każdą okazję. Łosoś i szparagi okazały się naprawdę ciekawym i smacznym połączeniem... SKŁADNIKI: wędzony łosoś w plastrach szparagi zielone Szparagi Zobacz więcej
figmara
figmara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
figowe smaki
Surówka z zielonych szparagów

Surówka z zielonych szparagów 66

0
{{headerMessage}}
. 15 dag zielonych szparagów 1 ł yżka soku z cytryny 2 ł yżki oleju ryżowego 1 łyżeczka miodu sól, pieprz . Szparagi opuka ć, odciąć końce, obieraczką do ziemniaków pociąć wzd łuż na cienkie paski. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
500 g zielonych szparagow 4 lyzki oleju z oliwek sok z polowy cytryny sel de mer swiezo zmielony pieprz Piekarnik nagrzewamy do 220*C. Szparagom odcinamy koncowki lodyzek - okolo 3 cm. Zielonych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
BABKA JOGURTOWA Nigelli » Zielone szparagi z łososiem Składniki: *porcja łososia ( u mnie mrożony) *pęczek zielonych szparagów *starty parmezan *oliwa *sól, pieprz *cytryna Łososia posypać solą, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kusi kolorem i aromatem. A smakuje...wyśmienicie! 20 minut i zupka gotowa, bezcenne ;) Składniki: pęczek zielonych szparagów 1 szalotka 1 i 1/2 litra lekkiego bulionu warzywnego łyżka masła sól, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zielone szparagi z grilla, czyli pyszny dodatek do mięs z grilla. Zielone szparagi z szynką szwarcwaldzką z grilla to doskonały dodatek do mięs z grilla. Polecam! Potrzebne składniki: 16 sztuk Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Co rok o tej porze czekam na początek sezonu szparagowego szalu. Po prostu uwielbiam szparagi w każdej postaci białe i zielone,zielone ugotowane al dente, mogę gryźć jak paluszki:) lub z jajkiem w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szparagi zielone pieczone w piekarniku doprawione sokiem z cytryny, czosnkiem oraz parmezanem. Świetnie smakują solo, ale mogą też stanowić dodatek do mięsa. Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów Zobacz więcej
AZgotuj
AZgotuj Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AZgotuj
Zielone szparagi w cieście

Zielone szparagi w cieście 68

1
{{headerMessage}}
Wczoraj zrobiłam eksperyment. Część szparag ugotowałam a część zrobiłam w cieście. Różnica ogromna w smaku. Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku. Z wody ... Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Sezon szparagowy czas zacząć. Składniki: szparagi zielone makaron sól cukier parmezan oliwa Przygotowanie: Ugotować szparagi (umyć, odkroić zdrewniałe części, zalać wody do 3/4 wysokości, dodać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie mogę nacieszyć się szparagami w tym sezonie. Zajadam się nimi na różne sposoby. Szczególnie przypadły mi do gustu szparagi zielone. Mają taki lekko orzechowy posmak, który uwielbiam. Z udziałem Zobacz więcej
kathi
kathi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wyzwania kuchenne
Zielone szparagi z patelni

Zielone szparagi z patelni 147

4
{{headerMessage}}
Błyskawiczne danie z zielonych szparagów, które może być pyszną chrupiącą przekąską lub ciekawym zielonym dodatkiem do dania głównego. Składniki: pęczek szparagów zielonych sól, pieprz chilli - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów 2 litry bulionu warzywnego 1 łyżka masła 1 cebula biała 3 ząbki czosnku białe wino szczypta kurkumy szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku natka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ściąć obieraczką zielone szparagi, zostawić głowy, Rozgrzać łyżkę masła klarowanego, wrzucić pokrojony ząbek czosnku, wstążki szparagowe, głowy i garść kiełków na patelnię. Smażyć 3-4 minuty. Doprawić Zobacz więcej