zielonki mrożone

doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Barszczyk grzybowy

Barszczyk grzybowy 680

1
Zapraszam Was teraz na barszczyk ale nie taki zwyczajny tylko z gąskami, jajem i ziemniakami. Całkiem przypadkiem powstał i będzie teraz gościł na naszym stole. Zapraszam na barszczyk grzybowy. Zobacz więcej
Do barszczu świątecznego (wigilijnego) oprócz uszek z grzybami, można podać mix pasztecików z ciasta francuskiego. Doskonale się nadają jako zakąska, są na jeden kęs, zgrabne i smaczne. U nas Zobacz więcej
Na zielone gąski u nas zawsze mówiło się zielonki, a na ich szarą odmianę siwki. O tej porze pojawiają się one w naszych lasach, przeważnie można je znaleźć w srebrnych i zielonych mchach, czyli w Zobacz więcej
Chciałam pizzę zmodyfikować.Dodałam mąki orkiszowej do wyrobienia ciasta, posmarowałam kremowym sosem na bazie serka i nadzienie zrobiłam z zielonek. Powiem Wam efekt końcowy był genialny;-) Wszystko Zobacz więcej
Na zielone gąski u nas zawsze mówiło się zielonki, a na ich szarą odmianę siwki. O tej porze pojawiają się one w naszych lasach, przeważnie można je znaleźć w srebrnych i zielonych mchach, czyli w Zobacz więcej
Sokolio
Sokolio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Łakomy Kąsek
Pappardelle z kurkami

Pappardelle z kurkami 164

0
Wybraliśmy się z Klopsiulą na grzyby. Były prawdziwki, podgrzybki, koźlaki, maślaki, zielonki i całkiem sporo kurek. Pogoda również sprzyjała grzybobraniu. Zbieraliśmy dość daleko od domu, dlatego Zobacz więcej
pomysł na drugie śniadanie do pracy czy szkoły, ale też, jeśli najdzie nas ochota na słodkie co nieco, jako dodatek do kawy. A po składniki tradycyjnie zapraszam dokrakowskich sklepów Ekogram Zobacz więcej
Zielonką kefir: poprawia przemianę materii oczyszcza oraz odtruwa organizm poprawia kondycję układu krążenia zapobiega miażdżycy łagodzi dolegliwości w chorobie wrzodowej żołądka oczyszcza układ Zobacz więcej
, przykrywam białym papierem i suszę jw. Z łodyg robię wiązki, związuję je białą nitką, zamrażam i wykorzystuję, gdy gotuję rosół. Podkreślają fajnie słodkawo-mięsny smak rosołu. Ususzone natki, Zobacz więcej