zielonym pieprzem

Please enable JavaScript to view this website. - Menu - Łosoś z zielonym pieprzem Zobacz więcej
Schab natrzeć przypraami: solą, czarnym pieprzem, zgniecionym w prasce czosnkiem i papryką w proszku. Odstawić na godzinę do lodówki. Dno naczynia żaroodpornego posmarować olejem. Włożyć mięso. Zobacz więcej
Sos z zielonego pieprzu to jeden z moich ulubionych sosów do steków. Ma ciekawą, gęstą ale jeszcze płynną konsystencję, wyraźnie wyczuwalną ostrość, ale nie tak silną, by przyćmić smak dania. No i Zobacz więcej
Do pieczonego albo smażonego drobiu Składniki pół szklanki bulionu z kury 1/2 szklanki śmietanki 2 łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu 2 łyżeczki brandy Przygotowanie Zagotowałem pół szklanki Zobacz więcej
cocolibre
cocolibre Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Widelce
Sos z zielonego pieprzu

Sos z zielonego pieprzu 5013

1
Składniki: oliwa z oliwek 0,5 średniej cebuli,drobno posiekanej ząbek czosnku, drobno posiekany 400 ml śmietanki 30 % garść ziarenek zielonego pieprzu w zalewie sól, biały pieprz mielony Na rozgrzana Zobacz więcej
Składniki: 6 sztuk podudzia kurczaka, 2 łyżki masło do smażenia, 1 opakowanie marynata klasyczna, 1 szklanka woda, - do smaku maggi, 30 dag pieczarki, 1 mniejsza cebula, 2 łyżki mąka pszenna, 1 Zobacz więcej
Składniki: - 4 steki wołowe - 1 łyżka zielonego pieprzu - sól - pieprz - oliwa z oliwek Przepis na fasolkę znajdziecie TUTAJ. Steki wołowe przyprawiamy po obu stronach świeżo zmieloną solą i pieprzem. Zobacz więcej
PasjaSmaku
PasjaSmaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PasjaSmaku
Sos z zielonego pieprzu

Sos z zielonego pieprzu 3327

1
Idealny do mięs, na ciepło czy zimno. Świetnie komponuje się ze stekami wołowymi czy daniami z wieprzowiny. Polecam najbardziej do mięs czerwonych, ale można też łączyć go z makaronami czy gotowanymi Zobacz więcej
agata
agata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Agaty
Stek z zielonym pieprzem

Stek z zielonym pieprzem 211

0
Już nie raz powoływałam się na moją ulubioną książkę, jako źródło niezawodnych sposobów na przygotowanie idealnej porcji mięsa. Gdy mówię o takim właśnie doskonałym kawałku, pierwsza rzecz jaka Zobacz więcej
zupa z botwinki z soczewicą » wiśnie z zielonym pieprzem jakiś czas temu rozmawiałam ze scoutek o gotowaniu. obie mamy w zasadzie podobne podejście - to musi być zabawne i... sexy. więc dziś, i na Zobacz więcej
Pstrąg w sosie z zielonym pieprzem lut 3, 2012 Jak na córkę wędkarza przystało, mam zamrażarkę wypełnioną pstrągami złowionymi spod lodu – piękne, kilogramowe sztuki. Dzisiaj przestawiam znakomity Zobacz więcej
nitką, tak jak na zdjęciach. 1 łyżkę zielonego pieprzu w słonej zalewie, lekko rozgnieść. Rozgrzać olej z oliwek, smażyć mięso (2 minuty na stronę), posypać rozgniecionym pieprzem. Zdjąć mięso z Zobacz więcej
Włoska sałatka caprese, jedna z moich ulubionych w nowej odsłonie. W formie całych pomidorów, przekładanych serem mozzarella, całość skąpana w oliwie z oliwek z dużą ilością czosnku, ziół Zobacz więcej
Sos z zielonego pieprzu Sos z zielonego pieprzu czyli mój ulubiony sos do steków. Należy użyć zielonego, marynowanego pieprzu – który ma bardzo orzeźwiający aromat i doskonale podkreśla aromat Zobacz więcej
I na koniec moje ukochane zielone szparagi z czerwoym pieprzem i masłem klarowanym. Nic dodać, nic ująć... Zobacz więcej
1 polędwica wieprzowa 2 łyżeczki pieprzu zielonego 1 cebula 10 dag pieczarek 4 suszone śliwki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 ml śmietany 30% Polędwicę opłukać, osuszyć , wyciąć błonki i pokroić w Zobacz więcej
Bardzo aromatyczne i pikantne mięso. Wieprzowina duszona z zielonym pieprzem. 500 g chudej szynki wieprzowej 2 łyżki oleju arachidowego 1 łyżka pasty czerwone curry pęczek bazylii kilka papryczek Zobacz więcej
W sumie to już po ptokach, bo truskawki są w takiej cenie, że można przygotować kilka słoiczków na skosztowanie. Smak jest wybitny...dżem nie tylko nada się do samodzielnego szamania. Można też na Zobacz więcej
Niezwykle aromatyczne i mocno pikantne danie z wykorzystaniem makaronu penne. Nietypowe połączenie składników sprawia ,że jest to danie bardzo smaczne i niezwykle ciekawe smakowo.Dodatek orzechów i Zobacz więcej
ciepłej wody, 50 ml oleju rzepakowego, 1 łyżeczka soli, łyżeczki cukru, 2 łyżki marynowanego pieprzu zielonego, ponadto: mąka do podsypania. Przygotowanie: W dużej misce rozpuszczamy drożdże w Zobacz więcej