ziemniaczane garni

włoskich imigrantów. Może być podawane z risotto albo z makaronem albo z ziemniaczanym purée jak w wielu mediolańskich restauracjach. Na polksich blogach kulinarnych nie znalazłam wiele receptur Zobacz więcej
Shepard's pie to mięsno - ziemniaczana zapiekanka pasterska,w której masę mięsną stanowi jagnięcina.Ja przygotowałam wersję wg.własnego gustu,czyli z indykiem dlatego też przyznaję się do Zobacz więcej
do garnkawrzucamy cebulę, czosnek oraz marchewkę. Smażymy na małym ogniu przez około 5 minut. Dodajemy do warzyw przecier pomidorowy i gotujemy przez około 2-3 minuty. W międzyczasie sznurkiem Zobacz więcej
asiapolak
asiapolak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowity blog
Liść laurowy

Liść laurowy 161

0
mają szerokie zastosowanie w kuchni. Najczęściej są podstawowym składnikiem w bouquet garni i wszelkich marynat. Dodaje się je do zalewy przy kwaszeniu i konserwowaniu ogórków, papryki, zielonych Zobacz więcej
. To rodzaj pochodzącego z kuchni belgijskiej i mocno zakorzenionego w kuchni północy Francji gulaszu wołowego. Cechą charakterystyczną jest długie duszenie w piwie, często z dodatkiem posmarowanych Zobacz więcej
z kuchni belgijskiej i mocno zakorzenionego w kuchni północy Francji gulaszu wołowego. Cechą charakterystyczną jest długie duszenie w piwie, często z dodatkiem posmarowanych musztardą kawałków Zobacz więcej
duszenia piernik wysmarowany musztardą (najlepiej oczywiście lokalną),który wchłania nadmiar sosu i cudownie go zagęszcza,a przy okazji delikatnie aromatyzuje. Mostaard Wostyn -musztarda,której ja Zobacz więcej
Moja gęś upieczona w całości zniknęław tym samym dniu, w którym wyszła z pieca (tutaj znajdziesz przepis). Razem z gęsią kupiłem dodatkowo szyjki gęsie oraz skrzydełka, potrzebne mi były aby Zobacz więcej
de marcassin aux cerises (Z 1 kg mięsa otrzymamy 5-6 porcji) 1 kg mięsa z warchlaka (jeśli to dzik, to lepiej wcześniej zamarynować w winie) 2-3 szalotki szklanka białego wytrwanego wina 2 łyżki Zobacz więcej
wino, jak to, którego użyliśmy w marynacie. Składniki: 750 g wołowiny, pokrojonej na nieduże kawałki 400 ml wytrawnego wina 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek 4 ząbki czosnku, zmiażdżone 2 marchewki, Zobacz więcej
hamburgerami na 100% by tego nie zjedli i zganili za profanacje ich kultowego kotleta. A danie owe, znaczy się typowego hamburgera, rozpropagowali w Ameryce niemieccy imigranci, którzy przez ocean Zobacz więcej
Smacznie Dudziak
Smacznie Dudziak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie Dudziak
(bez tytułu)

(bez tytułu) 404

0
wrzątkiem, aby łatwiej z nich było zdjąć skórkę. Tak się robi np. z pomidorami, brzoskwiniami, migdałami i pistacjami. 4. we Francji blanszowanie to też ubijanie żółtek, aż staną się jasne i puszyste Zobacz więcej
cynamonowe (szwajcarskie) CIASTA, CIASTECZKA, TORTY Baba drożdżowa (wilgotna) Baba drożdżowa (Neli Rubinstein) Baba drożdżowa (Magdy Gessler) Baba drożdżowa czekoladowa Baba drożdżowa podolska Zobacz więcej
kajmakowy z suszonymi śliwkami i czekoladą Mazurek figowo pomarańczowy z migdałami Montebello - ciasto truskawkowo pistacjawe (Pierre Hermé ) Muffinki cynamonowe Muffinki korzenne (bezglutenowe) Zobacz więcej
cynamonowe (szwajcarskie) CIASTA, CIASTECZKA, TORTY Baba drożdżowa (wilgotna) Baba drożdżowa (Neli Rubinstein) Baba drożdżowa (Magdy Gessler Zobacz więcej