ziemniaczane garni

włoskich imigrantów. Może być podawane z risotto albo z makaronem albo z ziemniaczanym purée jak w wielu mediolańskich restauracjach. Na polksich blogach kulinarnych nie znalazłam wiele receptur Zobacz więcej
Shepard's pie to mięsno - ziemniaczana zapiekanka pasterska,w której masę mięsną stanowi jagnięcina.Ja przygotowałam wersję wg.własnego gustu,czyli z indykiem dlatego też przyznaję się do Zobacz więcej
do garnkawrzucamy cebulę, czosnek oraz marchewkę. Smażymy na małym ogniu przez około 5 minut. Dodajemy do warzyw przecier pomidorowy i gotujemy przez około 2-3 minuty. W międzyczasie sznurkiem Zobacz więcej
asiapolak
asiapolak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowity blog
Liść laurowy

Liść laurowy 159

0
mają szerokie zastosowanie w kuchni. Najczęściej są podstawowym składnikiem w bouquet garni i wszelkich marynat. Dodaje się je do zalewy przy kwaszeniu i konserwowaniu ogórków, papryki, zielonych Zobacz więcej
ml bulionu wołowego 3 łyżki smalcu lub oliwy (lub więcej w miarę potrzeby) 3 łyżki mąki 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżka cukru trzcinowego sól, pieprz 3 ziarna jałowca bouquet garni Mięso Zobacz więcej
łyżki smalcu lub oliwy (lub więcej w miarę potrzeby) 3 łyżki mąki 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 łyżka cukru trzcinowego sól, pieprz 3 ziarna jałowca bouquet garni Mięso kroimy w plastry o Zobacz więcej
na gulasz (u mnie łopatka) pocięte na 3-4 cm kawałki 30-50 g masła 3-4 duże cebule 4 ząbki czosnku 330 ml ciemnego,belgijskiego piwa (ja wybrałam Westmalle Trapist Dubbel,ale i często dusiłam również Zobacz więcej
sosy) Dwie szyjki gęsie Dwa skrzydełka Marchewka Niewielki kawałek selera naciowego Bouquet garni (kawałek pora, gałązki świeżego tymianku, liść laurowy, gałązki pietruszki) Niewielka cebula Zobacz więcej
de marcassin aux cerises (Z 1 kg mięsa otrzymamy 5-6 porcji) 1 kg mięsa z warchlaka (jeśli to dzik, to lepiej wcześniej zamarynować w winie) 2-3 szalotki szklanka białego wytrwanego wina 2 łyżki Zobacz więcej
czerwonym. Podstawowa zasada jest jedna: mięso najpierw długo macerujemy w aromatycznej zalewie, a potem długo zapiekamy. Efekt jest niesamowity: mięso jest miękkie jak ciasto, a całe danie niezwykle Zobacz więcej
11 miesięcy temu Lepszy Smak KONIEC :) 1 rok temu Kuchennymi drzwiami Kuchennymi Drzwiami na Wordpressie! 1 rok temu Kuchnia Agaty Принц персии прохождение игры видео 1 rok temu Palce lizac ! Perfect Zobacz więcej
Smacznie Dudziak
Smacznie Dudziak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smacznie Dudziak
(bez tytułu)

(bez tytułu) 395

0
owczego sera wytwarzanego tylko na Krecie. Konsystencją przypomina on fetę, ale jest łagodniejszy w smaku. Często jada się go na śniadanie z miodem i owocami. Arcydzięgiel-(inaczej dzięgiel) to Zobacz więcej
(austriacki) Drożdżowy wieniec żurawinowo marcepanowy (duński) Drożdżowy wieniec z wiśniami i migdałami (skandynawski) Drożdżówki żurawinowe z marcepanem Eggnog Elisenlebkuchen niemieckie pierniczki Zobacz więcej
Muffinki żurawinowo marcepanowe Muffinki żurawinowe Muffinki z suszonymi wiśniami Nalewka żurawinowo pomarańczowa Nalewka cytrynowo miodowa Nalewka pomarańczowa Nalewka śliwkowa z whisky Napój Zobacz więcej
i gorzkim kakao Muffinki żurawinowo marcepanowe Muffinki żurawinowe Muffinki z suszonymi wiśniami Nalewka żurawinowo pomarańczowa Nalewka cytrynowo miodowa Nalewka pomarańczowa Nalewka śliwkowa z Zobacz więcej