ziemniak z farszem

Składniki: Ciasto: ok. 2 szklanek mąki 1 szklanka ciepłej wody 1 jajko 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki kwaśniej śmietany Farsz: 5 średniej wielkości upieczonych ziemniaków 15 dkg kaszy gryczanej 2 Zobacz więcej
Postanowiłam zrobić ziemniaki nadziewane farszem z pieczarek, boczku parzonego, żółtego sera, cebulki z dodatkiem przypraw. Potrawa bierze udział w konkursie pt. ,,Jesienne smaki-ziemniaki" u Edyty Zobacz więcej
Pieczone ziemniaki zawsze dobre są:D tyle w tym temacie:D Składniki na 16 sztuk: 8 w miarę dużych ziemniaków 400g ciecierzycy z puszki - odsączonej z zalewy 1 łyżeczka mielonej kolendry 1 łyżeczka Zobacz więcej
Podstawowym składnikiem wielu polskich dań jest ziemniak. Tym razem wiedzie on prym. Nadziany 'naszymi' smakami, boczkiem, pieczarkami...niebo dla podniebienia. A do tego bardzo zimny kefir... Zobacz więcej
Zaprezentowane jakiś czas temuziemniaki zapiekane z serem i brokułemzrobiły furorę w rodzinie i kawałek dalej - w pracy Mistrza Buniacza. Nic dziwnego, do takiej pyry można włożyć wszystko, co się Zobacz więcej
Zaprezentowane jakiś czas temuziemniaki zapiekane z serem i brokułemzrobiły furorę w rodzinie i kawałek dalej - w pracy Mistrza Buniacza. Nic dziwnego, do takiej pyry można włożyć wszystko, co się Zobacz więcej
Pieczony ziemniak zawsze kojarzył mi się z jesienią. Ognisko, chłód, zapach mokrych liści i prawie spopielone ziemniaki. Jesienną porą często więc u mnie pieczone ziemniaki, co prawda z piekarnika, Zobacz więcej
Dziś prawdziwa pierogowa uczta. Pierogi, które pokochałam od pierwszego kęsa. Podsmażone i podane ze szklanką zimnego mleka smakują jeszcze lepiej. Zamiast gotowanych ziemniaków, jak w pierogach Zobacz więcej
A to kolejna moja propozycja dla tych którzy nie lubią ani kapusty ani grzybów ;) lub dla koneserów pierogów, którzy takich jeszcze nie kosztowali. Składniki : Ciasto -Przepis klik Farsz : szklanka Zobacz więcej
Miałam ogrmną ochotę na pierogi ruskie, ale tak mocno nie chciało mi się ich lepić, że postanowiłam wymyślić.... alternatywę dla pierogów :) Wyszły niesamowicie pyszne naleśniki z farszem z ziemniaków Zobacz więcej
Ostatnio naszła mnie wielka chęć na pierogi, tak w te upały... dzielnie stanęłam w kuchni uzbrojona w składniki i przyrządy do robienia pierogów. Tym razem postanowiłam zrobić pierogi z farszem innym Zobacz więcej
Nic nie przebije moich ulubionych pierogów z ziemniaczanym farszem, ale dzisiejsza propozycja jest godna polecenia. Gotowane ziemniaki, podsmażone pieczarki z cebulką i parmezan dały zaskakujący, Zobacz więcej
się pewnie zachwycać jeszcze przez 2 dni :) To nie są pierogi ruskie. U mnie w domu jada się pierogi z farszem z gotowanych ziemniaków mocno przyprawionych pieprzem i duszoną cebulką. Pycha! Zobacz więcej
PIEROGI Z CIASTEM Z ZIEMNIAKAMI I FARSZEM Z PODGRZYBKAMI Składniki: Ciasto: 5 gr drożdży 1/2 szklanka mleka 0,5 kg mąki 0,5 kg ziemniaków 1/4 kostki stopionego masła 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru Zobacz więcej
Tak sobie ostatnio próbuję różnych przepisów i przyszła pora na krokiety robione w waflu. Już jakiś czas temu kupiłamskładniki by je zrobić, jednak tak długo się do nich zbierałam, że w końcu wafle Zobacz więcej
Sezon jesienno zimowy, a więc idealny sezon na pieczone ziemniaki. Soczewica i usmażony na maśle por oraz miąższ z upieczonych ziemniaków to bardzo smaczny farsz. Do tego podpieczona ziemniaczana Zobacz więcej
Podwójnie pieczone ziemniaki odkryłam jakiś czas temu na amerykańskich blogach kulinarnych i przepadłam od razu. Jako największa fanka ziemniorów na świecie z radością muszę przyznać - są wyśmienite i Zobacz więcej
Indyjskie naleśniki zrobione z mąki z cieciorki i z mąki ryżowej są dobrym, zdrowszym zamiennikiem dla zwykłych naleśników pszennych. Same w sobie mają dużo aromatu, dzięki czemu nie są tylko Zobacz więcej
*Przepis z warsztatów z Andrzejem Polanem – Kurczak Zagrodowy *fot. Julita Strzałkowska Kurcze pieczone… z farszem z ziemniaków i jabłek Składniki: Kurczak Zagrodowy cały 1 szt. Pieczywo tostowe 4 Zobacz więcej
Jeśli szukacie pomysłu na bezmięsne pierogi, które są smaczne i sycące - to dobrze trafiliście! Te smakują rewelacyjnie, szczególnie po podsmażeniu na maśle. Moja rodzina zajada się nimi bez Zobacz więcej