ziemniaki talarku

Prosty, szybki i smaczny dodatekdo najróżniejszych dań obiadowych. Są alternatywą dlafrytek lub zwykłych gotowanych ziemniaków.O czym piszę? O talarkach ziemniaczanych. Złociste i chrupiące. Lubicie? Zobacz więcej
Smażone talarki z młodych ziemniaków Składniki: 1 kg. młodych ziemniaków olej rzepakowy sól Ziemniaki bardzo dobrze szorujemy, osuszamy i kroimy w cienkie talarki. Na patelnię nalewamy ok. 5 łyżek Zobacz więcej
Drukuj Uwielbiam ruskie pierogi, których bazę stanowi farsz z ziemniaków, cebulki i sera. Bardzo smakował mi również niedawno przetestowany makaron z cebulką i twarogiem. Dziś postanowiłam wypróbować Zobacz więcej
ryby. By nadać im wyjątkowego smaku w tym świątecznym czasie proponuję oprószyć wszystko szczyptą korzennej przyprawy piernikowej. Składniki na 2 osoby: 2 nieduże okonie morskie lub inne ryby ( jeśli Zobacz więcej
Talarki ziemniaczane to świetny pomysł na urozmaicenie domowych obiadów. Jeżeli nie macie ochoty na gotowane ziemniaki, to smażone talarki powinny przypaść Wam do gustu. Jeżeli dbacie o linię to Zobacz więcej
Zrobiliśmy poświąteczny przegląd lodówki i jak zawsze zostało sporo niedojedzonego dobra, które przecież szkoda wyrzucić. Jakoś tak się składa, że białą kiełbasę jemy wyłącznie w Wielkanoc, więc Zobacz więcej
SKŁADNIKI: - 1kg średnich wielkościowo ziemniaków, - 1 duży liść laurowy, - 3 kulki ziela angielskiego, - 1 łyżeczka suszonego koperku, - 1 łyżeczka suszonego lubczyku, - sól/pieprz do smaku. Zobacz więcej
Tarta w sam raz na szybki posiłek regeneracyjny pomiędzy pieczeniem kolejnych pierniczków. Mężowi bardzo smakowała, bo zawiera wszystko, co lubi, czyli ziemniaki, cebulę i ser żółty, a nie zawiera Zobacz więcej
Pieczarki w kremowym sosie pod talarkami z ziemniaków... Plasterki pieczarek zanurzone w kremowym, sojowo - pomidorowym sosie. Rumiane talarki z ziemniaków.I świeża zielona pietruszka. Pyszny dodatek Zobacz więcej
Po raz pierwszy zrobiłam zielone gąski. Z przepisu mojej ś.p. babci. Moja mama pamięta doskonale jak bardzo jej smakowały. Babcia podawała je na zimno, ja podałam na ciepło. Do sobotniego obiadu. Zobacz więcej
Po raz pierwszy zrobiłam zielone gąski. Z przepisu mojej ś.p. babci. Moja mama pamięta doskonale jak bardzo jej smakowały. Babcia podawała je na zimno, ja podałam na ciepło. Do sobotniego obiadu. Zobacz więcej
Co będzie potrzebne: - ośmiornica - 1 sztuka około kilograma (u mnie mrożona) - warzywa do wywaru: marchew, cebula, pietruszka - przyprawy do wywaru: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny Zobacz więcej
Dzień słoneczny - wymarzony, grill rozpalony, więc mięso i warzywa się grillują, a potem na talerzach lądują. Zostaje tylko zjadanie i wspólne biesiadowanie. Składniki: 4 porcje mięsa wołowego rostbef Zobacz więcej
kilka minut i gotowe. Składniki na filet z kurczaka w sosie barbecue: 1 filet z kurczaka 2 łyżki sosu HP Barbecue Oczyszczony filet posmaruj z obu stron sosem, następnie ułóż go na rozgrzanym grillu Zobacz więcej
) i złociste talarki z młodych ziemniaków z czosnkiem, które dziś wymyśliłam. Sądząc po tempie, w jakim wszystko znikało z talerza, jestem pewna, że było pyszne. Spróbujcie. Składniki: • młode Zobacz więcej
Jeśli szukacie pomysłu jak uatrakcyjnić ziemniaka obiadowego to nic prostszego, a jednocześnie bardziej smakowitego, jak przygotować domowe talarki. Tym razem wykonał je od początku do końca Małżonek Zobacz więcej
Co będzie potrzebne: - ośmiornica - 1 sztuka około kilograma (u mnie mrożona) - warzywa do wywaru: marchew, cebula, pietruszka - przyprawy do wywaru: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny Zobacz więcej
BAKED SWEET POTATO CANAPES WITH SALTY MISO DRIZZLE AND CRUNCHY WALNUT TOPPING Słodkie, upieczone, miękkie talarki z batatów, podane na chrupiącej sałacie lodowej, delikatnie skropione słonym sosem na Zobacz więcej
się od "pierwowzoru" tym, że tamte były aż obklejone przyprawami. Mam jednak nadzieję, że kiedyś dowiem się jak były zrobione i będę mogła też takie podać. Te są równie smaczne i idealnie pasują do Zobacz więcej