zimne nóżki pasteryzować

Po intensywnym grzybobraniu - czas na zamarynowanie tych najmniejszych! Z racji, że było to moje pierwsze marynowanie - musiałam przeczytać o tej formie kilka przydatnych informacji. I tak postawiłam Zobacz więcej
z dodatkiem czosnku. Zapraszam :) Składniki: małe maślaczki Zalewa: 2 szklanki wody, szklanki octu 10 %, 1,5 łyżki cukru, łyżki soli, Dodatkowo na każdy słoik: kilka plasterków marchewki, 1 ząbek Zobacz więcej
wrażenia? Teraz musimy wszystko zmieścić w bagażniku i do domu. Czas rozpocząć mycie i zaprawianie. Wszystkie grzybki dokładnie czyścimy i segregujemy. Duże kapelusze odkładamy dopóźniejszej Zobacz więcej
przedstawiam Wam przepis na podgrzybki marynowane w mojej ulubionej wersji, a więc słodko- kwaśne z cebulką i marchewką. A nóżki grzybów możecie ususzyć i przygotować z nichproszek grzybowy. Zobacz więcej
do marynaty kawałki mięsa i odstawić na 0,5 godz. pod przykryciem do zmacerowania. Boczek pokroić w kawałki, paprykę i pieczarki opłukać. Z papryki wyciąć gniazdo nasienne, pokroić w kawałki. Z Zobacz więcej
,codziennie przemieszaj (najlepiej widelcem) i usuwaj pozostałebłonki. Poodstaniu ikrę wypłucz przegotowaną ostudzoną wodą (potrzeba ok 4litrów wody), usuń resztę błonek,maksymalnieodsącz,sprawdź Zobacz więcej
Galaretka z "nóżek chodziła" za mną :) :) Musiałam ją zrobić, pomimo, że nie miałam golonki , ale tylko nóżki :( I była udana. Po wystudzeniu galaretce nic nie brakowało, palce lizać. A jedyną wadą Zobacz więcej
Najlepsze do galaretki są nóżki wieprzowe przednie. Są zdecydowanie delikatniejsze i bardziej kleiste. Nietrudno je odróżnić. Są mniejsze i ładniejsze. Jeśli mamy wątpliwości spytajmy sprzedawcę. Na Zobacz więcej
wigilijny z suszu, odstawiony na noc zyska na aromacie i smaku rozmrażamy bigos, masę na pasztet w temperaturze pokojowej pieczemy pasztet i mięsa pieczemy chleb na zakwasie (przepis tutaj) gotujemy Zobacz więcej
storczyk
storczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje gotowanie
"Marynowane borowiki"

"Marynowane borowiki" 122

1
: 2-3 ziarenka na słoik liście laurowe: 3-4 na słoik świeża cebula: 2 cząstki średniej wielkości cebuli na słoik Przygotowanie: grzyby czyszczę nożykiem (można szczoteczką, jeśli jest taka konieczność Zobacz więcej
ludkach z noskiem z jarzębiny i cienkich nóżkach z zapałek... Ale jesień to też zimne poranki i wieczory, błoto i olbrzymie kałuże w dziurach na drodze. Dla mnie to pierwsze dni z Rudolfem Zobacz więcej
mleko pasteryzowane jako zagęstnik. Żelatyna wieprzowa (E441) Dodawana jako zagęstnik oraz w celu poprawy konsystencji. Sprawia że jogurt jest gładki i kremowy. Wytwarzana z chrząstek i kości Zobacz więcej
wymarszu owadów powinno wystarczyć pół godziny, ale można poczekać dłużej dla pewności. Słychać tupot małych nóżek owadów opuszczających kwiaty mniszka… Teraz trzeba kwiatki włożyć do garnka i wlać 1 Zobacz więcej
.... - . mniam-mniam.bloog.pl 4 dni temu włoszczyzna włoszczyzna w świątecznej szopce - koleżanka mi powiedziała, że ateiści nie powinni świętować Bożego Narodzenia, choć już nie wytłumaczyła kto Zobacz więcej
....mniam... - bloog.pl rok 2013 w skrócie.... - . mniam-mniam.bloog.pl 4 dni temu włoszczyzna włoszczyzna w świątecznej szopce - koleżanka mi powiedziała, że ateiści nie powinni świętować Bożego Zobacz więcej
pomiędzy internautami. Kłótnie o… 1 godzinę temu SaltShaker You Think You Deserve a Tip? Here’s a Tip… - I get asked, a lot, for “coaching” or whatever the current buzzword is on opening a closed Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Hiszpan

Hiszpan 1296

0
*la ricetta della torta d... 3 dni temu SaltShaker You Think You Deserve a Tip? Here’s a Tip… - I get asked, a lot, for “coaching” or whatever the current buzzword is on opening a closed door Zobacz więcej