zimne sosy do steków

Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Stek z rekina II

Stek z rekina II 2604

0
3 steki z rekina, łyżeczka starego imbiru, 60 ml soku z pomarańczy, skórka otarta z 1/2 cytryny, skórka otarta z 1/2 pomarańczy, 20 ml sosu sojowego Kikkoman, masło lub oliwa do smażenia, łyżka masła Zobacz więcej
Dziś coś dla miłośników "białego mięsa" :) Steki z indyka. Pyszne i niskokaloryczne danie. Jeśli oszczędnie serwujemy sobie kalorie - pomijamy sosik, a jeśli nie, podkręcamy smak steków pysznym, Zobacz więcej
Obiad na dziś stek z udźca wołowego , podany na puree z dodatkiem czosnku . Do tego słodko- ostra salsa z mango. Jakże szybko i smacznie . Stek z udźca na puree z salsą z mango składniki 2 steki z Zobacz więcej
Pozostając w temacie steka :) Tym razem w towarzystwie argentyńskiego sosu chimichurri i domowych frytek. Dodatki idealne! O steku możecie poczytać sobie tutaj - klik. Przepis natomiast na chimichurri Zobacz więcej
Mięciutki stek z sałatką z selera i gruszki polany dressingiem z gorgonzoli. Jak upiec dobrego steka? Zaczynając od kupna dobrego kawałka mięsa, najlepiej polędwiczki wołowej, rostbefu lub antrekoty. Zobacz więcej
Składniki (na dwie porcje): 2 steki wołowe odrobina świeżo mielonego pieprzu odrobina suszonego rozmarynu odrobina oleju roślinnego do smażenia Sos ok 5-6 suszonych daktyli 1 mała czerwona cebula ok Zobacz więcej
czyli od czasu do czasu i mąż i żona kawał mięcha zjeść chce. Sos mocny, idealny do lekko różowej wołowiny. Dodatek młodych ziemniaczków jako równowaga dla wyraźnego, słonego smaku sosu. Świeży Zobacz więcej
minut. Szparagi mają być ugotowane lecz jeszcze chrupiące, al dente. Odcedzić i zalać zimną wodą. Plastry polędwicy oprószyć solą i pieprzem. Rozgrzać masło na patelni z grubym dnem. Kiedy masło Zobacz więcej
SmakiwSieci
SmakiwSieci Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki w sieci
Tuńczyk !

Tuńczyk !  1448

1
był bardzo krwisty i lekko zimny w środku. Dlatego bardzo ważne jest aby tuńczyk był baaaaaardzo świeży :) W najbliższej przyszłości muszę zrobić takiego tuńczyka w sezamie :) Zobacz więcej
Lady Laura.
Lady Laura. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lady Laura
Stek ze szparagami .

Stek ze szparagami .  108

0
Kiedy mówię mężowi ,że na obiad będą szparagi to on widzi je z wielkim kawałem krwistego mięsa .Mnie wystarczy jajko i już . Było dziś po męsku ,skubnęłam mięso ,całkiem dobre ,ale tylko z dodatkiem Zobacz więcej
Siedzi we mnie czasemtaki dziki, który mruży oczy, mruczyioblizuje się na widok wielkiego plastra czerwonego mięsa. Więc, by dzikiemu przy niedzieli radośćsprawić sięgnęłam po jedynego możliwego do Zobacz więcej
Bobek, nauczycielce z Bolesławca od której zaczęrpnąłem inspirację. Nie od Amaro, Ferana Adrii, Arzaka, Yannick’a Alleno, Petera Gilmor’a, Dawida Changa czy Marcus’a Waering’a, których ostatnio Zobacz więcej
wślizgnęła się niepostrzeżenie w moją podświadomość. Właśnie przeczytałam w jakimś magazynie kulinarnym, że jedzenie z zimnych regionów śwata (patrz Polska) często jest ubogie w intensywne i Zobacz więcej
. Jedzenie zwłaszcza dlatego często zdarza się że jemy zimne :) . Steki sieszą się w Kuźni dużą popularnością i zamawiają je wszyscy bez względu na płeć. I wcale się nie dziwię bo są pyszne. Zobacz więcej
Wisienka
Wisienka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Chatka Wiedźmy
Grzeszny Stek Pana B.

Grzeszny Stek Pana B. 126

0
osobniki płci męskiej. Wręcz przeciwnie, Ci zdają się być coraz wyraźniej mięsożerni. Na przykład kilka dni temu patrząc w piękne, niebieskie oczy Pana B. dostrzegłam w nich ślad przerażenia Zobacz więcej
- do tego dobre pieczywo, świeże warzywa i może jeszcze tylko butelka zimnego piwa. Majówkę czas zacząć! Szaszłyki z miodowo - musztardowym tofu Składniki na szaszłyki: 2 opakowania tofu 2 czerwone Zobacz więcej
Na uroczysty obiad wielkanocny proponuję podać mięciutkiego steka wołowego z wspaniałym sosem robionym z białym winem, kremówką i raczkami. Do tego wykwintnego dania najlepiej towarzyszą chrupiące Zobacz więcej
Smażone steki z polędwiczki wieprzowej szczodrze doprawione tymiankiem i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, a następnie owinięte w plastry szynki parmeńskiej. Całość podana w towarzystwie sosu z Zobacz więcej
wysokiej jakości, możliwie "bezzapachowa", chuda. 2) czekolada zaś słona i pikantna. 3) starajmy się, by to, co ciepłe było gorące, a to, co zimne (truskawki) – chłodne. Pamiętając o tym, Zobacz więcej
Madame Edith
Madame Edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
madameedith.com
STEK

STEK 16634

1
sok z 1 limonki oliwa do smażenia sól, pieprz * W chwili wrzucania na grilla mięso powinno mieć temperaturę pokojową. Jeśli zostanie wyciągnięte prosto z lodówki i będzie zimne, to szybko usmaży się Zobacz więcej