zimne sosy do steków

Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Stek z rekina II

Stek z rekina II 2568

0
3 steki z rekina, łyżeczka starego imbiru, 60 ml soku z pomarańczy, skórka otarta z 1/2 cytryny, skórka otarta z 1/2 pomarańczy, 20 ml sosu sojowego Kikkoman, masło lub oliwa do smażenia, łyżka masła Zobacz więcej
Dziś coś dla miłośników "białego mięsa" :) Steki z indyka. Pyszne i niskokaloryczne danie. Jeśli oszczędnie serwujemy sobie kalorie - pomijamy sosik, a jeśli nie, podkręcamy smak steków pysznym, Zobacz więcej
Obiad na dziś stek z udźca wołowego , podany na puree z dodatkiem czosnku . Do tego słodko- ostra salsa z mango. Jakże szybko i smacznie . Stek z udźca na puree z salsą z mango składniki 2 steki z Zobacz więcej
Pozostając w temacie steka :) Tym razem w towarzystwie argentyńskiego sosu chimichurri i domowych frytek. Dodatki idealne! O steku możecie poczytać sobie tutaj - klik. Przepis natomiast na chimichurri Zobacz więcej
Mięciutki stek z sałatką z selera i gruszki polany dressingiem z gorgonzoli. Jak upiec dobrego steka? Zaczynając od kupna dobrego kawałka mięsa, najlepiej polędwiczki wołowej, rostbefu lub antrekoty. Zobacz więcej
Składniki (na dwie porcje): 2 steki wołowe odrobina świeżo mielonego pieprzu odrobina suszonego rozmarynu odrobina oleju roślinnego do smażenia Sos ok 5-6 suszonych daktyli 1 mała czerwona cebula ok Zobacz więcej
mam chęć, nawet latem! Składniki dla 2 osób: 2 steki z rostbefa wołowego po ok. 150-200 g na osobę 1 łyżeczka marynowanego zielonego pieprzu świeży tymianek oliwa z oliwek 3-4 łyżki dobrego octu Zobacz więcej
minut. Szparagi mają być ugotowane lecz jeszcze chrupiące, al dente. Odcedzić i zalać zimną wodą. Plastry polędwicy oprószyć solą i pieprzem. Rozgrzać masło na patelni z grubym dnem. Kiedy masło Zobacz więcej
SmakiwSieci
SmakiwSieci Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki w sieci
Tuńczyk !

Tuńczyk !  1285

1
był bardzo krwisty i lekko zimny w środku. Dlatego bardzo ważne jest aby tuńczyk był baaaaaardzo świeży :) W najbliższej przyszłości muszę zrobić takiego tuńczyka w sezamie :) Zobacz więcej
Lady Laura.
Lady Laura. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lady Laura
Stek ze szparagami .

Stek ze szparagami .  104

0
Kiedy mówię mężowi ,że na obiad będą szparagi to on widzi je z wielkim kawałem krwistego mięsa .Mnie wystarczy jajko i już . Było dziś po męsku ,skubnęłam mięso ,całkiem dobre ,ale tylko z dodatkiem Zobacz więcej
odstawiłam na 5 minut na bok zawinięte w folię aluminiową i kiedy mięso odpoczywałozrobiłam szybki sos. Na patelnię, na której smażył się stek dodałam 1/4 szklanki octu balsamicznego i wino oraz Zobacz więcej
Bobek, nauczycielce z Bolesławca od której zaczęrpnąłem inspirację. Nie od Amaro, Ferana Adrii, Arzaka, Yannick’a Alleno, Petera Gilmor’a, Dawida Changa czy Marcus’a Waering’a, których ostatnio Zobacz więcej
wślizgnęła się niepostrzeżenie w moją podświadomość. Właśnie przeczytałam w jakimś magazynie kulinarnym, że jedzenie z zimnych regionów śwata (patrz Polska) często jest ubogie w intensywne i Zobacz więcej
. Jedzenie zwłaszcza dlatego często zdarza się że jemy zimne :) . Steki sieszą się w Kuźni dużą popularnością i zamawiają je wszyscy bez względu na płeć. I wcale się nie dziwię bo są pyszne. Zobacz więcej
Wisienka
Wisienka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Chatka Wiedźmy
Grzeszny Stek Pana B.

Grzeszny Stek Pana B. 112

0
osobniki płci męskiej. Wręcz przeciwnie, Ci zdają się być coraz wyraźniej mięsożerni. Na przykład kilka dni temu patrząc w piękne, niebieskie oczy Pana B. dostrzegłam w nich ślad przerażenia Zobacz więcej
- do tego dobre pieczywo, świeże warzywa i może jeszcze tylko butelka zimnego piwa. Majówkę czas zacząć! Szaszłyki z miodowo - musztardowym tofu Składniki na szaszłyki: 2 opakowania tofu 2 czerwone Zobacz więcej
Na uroczysty obiad wielkanocny proponuję podać mięciutkiego steka wołowego z wspaniałym sosem robionym z białym winem, kremówką i raczkami. Do tego wykwintnego dania najlepiej towarzyszą chrupiące Zobacz więcej
Smażone steki z polędwiczki wieprzowej szczodrze doprawione tymiankiem i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, a następnie owinięte w plastry szynki parmeńskiej. Całość podana w towarzystwie sosu z Zobacz więcej
wysokiej jakości, możliwie "bezzapachowa", chuda. 2) czekolada zaś słona i pikantna. 3) starajmy się, by to, co ciepłe było gorące, a to, co zimne (truskawki) – chłodne. Pamiętając o tym, Zobacz więcej
Madame Edith
Madame Edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
madameedith.com
STEK

STEK 16570

1
sok z 1 limonki oliwa do smażenia sól, pieprz * W chwili wrzucania na grilla mięso powinno mieć temperaturę pokojową. Jeśli zostanie wyciągnięte prosto z lodówki i będzie zimne, to szybko usmaży się Zobacz więcej