zimny sos cytrynowy

Aromatyczny i soczysty kurczak cytrynowy to doskonały obiad prosto z Grecji. Przepyszna cytrynowa marynata a do tego sos grecki i ziołowy kuskus. Wspaniała kompozycja! Kurczak cytrynowy z sosem Zobacz więcej
Idealne do sałatek są sosy na bazie jogurtu. Robi się je szybko, łatwo a co najważniejsze stanowią swego rodzaju dopełnienie do potrawy lub przekąski. Ostatnio moją kuchnię zdominował tymianek, który Zobacz więcej
Kuchnia żydowska jest pyszna , zapomnijcie o uprzedzeniach. Składniki 500 g bobu garść kaparów Sos : 3 łyżki majonezu pół szklanki kwaśnej śmietany 2 ząbki czosnku sól biały pieprz gałka muszkatołowa Zobacz więcej
(drobno posiekany) 5 łyżek sosu sojowego 3łyżki sosu rybnego 2 łyżki octu ryżowego Przygotowanie: Rybę dokładnie myjemy zimną wodą, a następnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Filety obtaczamy w Zobacz więcej
Grillowany łosoś w pomarańczowej marynacie Składniki: 2 filety z łososia 1 por (drobno posiekany) 2 źdźbła trawy cytrynowej 1 seler naciowy (pokrojony w cieniutkie paseczki) 1 czerwona papryka Zobacz więcej
Orientalny tatar z tuńczyka porcja dla 1 lub 2 osób Składniki: 120g bardzo świeżego tuńczyka (możemy użyć również łososia) 1 źdźbło trawy cytrynowej (drobno posiekane) 1/2 papryczki chilli (drobno Zobacz więcej
Ekspresowy deser wymagający jedynie wyjęcia mieszanki owoców i rozpuszczenia czekolady w śmietance. Z cyklu takich, które uratują nas, gdy zawitają w drzwiach niespodziewani goście (a my przypadkiem Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Stek z rekina II

Stek z rekina II 2568

0
3 steki z rekina, łyżeczka starego imbiru, 60 ml soku z pomarańczy, skórka otarta z 1/2 cytryny, skórka otarta z 1/2 pomarańczy, 20 ml sosu sojowego Kikkoman, masło lub oliwa do smażenia, łyżka masła Zobacz więcej
do wystygnięcia aby zimnym sosem przekładać krem. Śmietanę ubijamy na sztywno. ok 5 łyżek odkładamy do osobnego pojemniczka do dekoracji. Do pozostałej śmietanki dodajemy serek mascarpone i ubijamy. Zobacz więcej
1 opakowanie ryżu basmati szklanki kurek Kawałek sera blue 1 cebula’ 5 pomidorków koktajlowych żółtych 10 pomidorków koktajlowych czerwonych papryki czerwonej pęczku pietruszki 1 bakłażan Sól Zobacz więcej
wzdłuż na pół a następnie na kawałki 0,5 cm szerokości. Oliwki odsączyć z zalewy. Cebulę pokroić w półplasterki. Fasolę, oliwki, cebulę, śledzie wymieszać. Musztardę wymieszać z sokiem cytrynowym, Zobacz więcej
100 g bulguru (ja akurat miałam pomidorowy, ale zwykły tez się spokojnie nada) 100 g quinoi pomidorki koktajlowe dwa opakowania mini mozzarelek 1 avocado pół melona bazylia mięta Sos: oliwa cytrynowa Zobacz więcej
zagniatamy ciasto, wykładamy na wyłożoną papierem blaszkę. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 5-10 minut, żeby ciasto się podniosło. Wyjmujemy blaszkę, układamy truskawki. Zostawiamy trochę Zobacz więcej
. Orzechy powinny się zarumienić Przestudzić, rozdrobnić. Fasolkę obrać i gotować około 9 - 10 minut. Odcedzić i przelać zimną wodą Pomidory pokroić. Oliwę cytrynową, musztardę, sok z drugiej połowy Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Przepiórki cytrynowe

Przepiórki cytrynowe 315

0
4 przepiórki, duża garść posiekanych ziół*, 4 ząbki czosnku, 1 trawa cytrynowa, skórka otarta z 1 cytryny, sól, tłuszcz do podsmażenia przepiórek**, 200 ml białego półwytrawnego wina, 200 ml bulionu Zobacz więcej
do obtoczenia olej rzepakowy do smażenia Wykonanie: Dorady oczyścić z łusek, dokładnie wypłukać w zimnej wodzie i wytrzeć ręcznikiem papierowym. Posolić w środku i po obu stronach na zewnątrz. Zobacz więcej
, drobno posiekanej 1 łyżka masła 1 szklanka śmietany 18% 3 łyżek zimnego masła, posiekanego 1 łyżka soku cytrynowego 1 łyżka posiekanego koperku pół łyżeczki cukru Filety osuszamy, przyprawiamy solą Zobacz więcej
stężałą galaretkę z lodówki, znów posypujemy owocami i zalewamy ostatnią, agrestową galaretką. Znów odstawiamy do lodówki by całość stężała. Nasza przekąska gotowa! Podajemy zimną, z bitą śmietaną Zobacz więcej
« Klopsiki w sosie koperkowym Przepis tygodnia - ... » Dżem brzoskwiniowy Kulinarny aforyzm: Idąc w gościnę, nie zabieraj ze sobą nudy. Nikołaj Gogol Dżem zrobiony parę tygodni temu. Świetne śniadanie Zobacz więcej