zlewanie

Ach jak uwielbiam ta czynnosc. Dzieki firmiewww.eurowin.plwino wyszlo wysmielite. degustacja super wyszla. juz butelki jednej nie ma wino wyszlo slodkie posmaku imbiru oraz lekki pomaranczy jak by sie Zobacz więcej
Kilka słów o winnym procesie twórczym Przedstawiałem już podstawowy przepis na wino gronowe z ciemnych owoców oraz na wino musujące z białych winogron. Był również przepis na domowy cydr oraz kilka Zobacz więcej
Dziś postanowiłem zlać moje wino które już długo było w baniaku a to jak wyglądało A tu przepis na te wino Składniki 5 l wody przegotowanej 1,5 kg cukru Płatki dębowe Swojkiwyrób opakowanie drożdży Zobacz więcej
2 kg czarnej porzeczki 1kg cukru Porzeczki zasypać cukrem i gotować w sokowniku ok 40min. Po tym czasie zlewamy sok do butelek a odpad z owocu zamykamy w słoiki- jest idealny na zimę jako dodatek do Zobacz więcej
SURÓWKA Z MARCHEWKI (Przepis mamy Łukasza) Składniki: 4 duże, soczyste i słodkie marchewki 1 kwaśne i soczyste jabłko 1 łyżeczka jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki cukru sok z ćwiartki cytryny Marchewki Zobacz więcej
odKuchni
odKuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
odKuchni
Domowa Musztarda Francuska

Domowa Musztarda Francuska 118

0
1/2 szklanki białej gorczycy 1 łyżka miodu 1/4 łyżeczki soli 1/2 szklanki octu 1/4 szklanka wody Etapy przygotowania 1. Gorczycę dodajemy do słoika i zalewamy wodą z octem. Zostawiamy na noc. Jeśli Zobacz więcej
Bardzo wilgotny. Puszcza dużo wody. Więc trzeba zlewać. Kremowy. Delikatny. Można swobodnie wykorzystać, jako pastę na pieczywo! Zgubił gdzieś wanilię. Inny niż wszystkie. Trochę mało sernikowy. Zobacz więcej
Wspaniały aromat truskawek i anyżu Składniki • 3 kg truskawek • 1,5 kg cukru • 1 l wody • 2 gwiazdki anyżu Sposób przygotowania 1. Z wody i cukru ugotować syrop do gorącego syropu włożyć truskawki i Zobacz więcej
Składniki: - pół szklanki ugotowanej białej drobnej fasolki - marchewka - mała czerwona i mała żółta papryka - pomidor - ostra papryka w proszku - spora ilość kurkumy - sól, pieprz - kawałek tofu - Zobacz więcej
Sposób wykonania: Do naczynia szklanego wsypujemy z 5-6 gwiazdek goździków firmy RoyalBrand. Wsypujemy cukier waniliowy. Dodajemy 3 goździki. Wsypujemy 3 łyżki cukru. Dodajemy sok z 1/2 cytryny. Zobacz więcej
SePichce
SePichce Obserwuj blogaObserwujesz bloga
SePichce.pl
Młoda kapusta

Młoda kapusta 449

0
kapustę i dodajemy sól i cukier w proporcji 1:3 dokładnie mieszamy. Kapusta puści soki które zlewamy, chyba że ktoś woli na mokro. Dodajemy podsmażony boczek i dokładnie mieszamy ciagle podgrzewając Zobacz więcej
400 ml śmietany 30 % Piątnica 1 garść listków Bazyli 5 gałązek oregano 7 gałązek koperku Sól Woda Śmietanę przelewam do miski od blendera i miksuję blenderem około 10 minut. Tak długo aż oddzieli się Zobacz więcej
SOK Z TRUSKAWEK Rozpoczęłam sezon "przetworniany" :) Zaczęło się od truskawek.. Ten soczek powstał z miesiąc temu tylko nie bardzo miałam chwilkę, by dodać na niego przepis. W zasadzie to soczek Zobacz więcej
je majerankiem, umieszczamy na tym mieso. Zlewamyoliwe, na ktorejruminilismy mieso.W duzym kubku mieszamyte oliwe, biale wino i sok jablkowy.Tym sosem bedziemy podlewac mieso w trakcie pieczenia. Zobacz więcej
Jabłka obrodziły. Pora więc pomyśleć o przygotowaniu małych zapasów na zimę. Proponujemy jabłka do ciasta i naleśników. -ok. 5 kg jabłek (najlepiej kwaśnych i twardych) -1 kg cukru Jabłka obieramy, Zobacz więcej
Wulkan-smaku
Wulkan-smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wulkan smaku
Syrop malinowy

Syrop malinowy 469

3
Pyszny syrop malinowy do rozrabiania z wodą, do herbaty, lodów itp. Syrop wychodzi gęsty, słodki i ma piękny malinowy kolor. Składniki: ( na 1 l syropu) 1 kg malin 1 kg cukru 1/2 łyżeczki kwasku Zobacz więcej
topika
topika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
topika.pl
Galaretka szałwiowa

Galaretka szałwiowa 81

0
porządnie zaparzyło. Odstawiamy w chłodne miejsce na 24 godziny. Po tym czasie syrop zlewamy, łączymy z sokiem z cytryny i żelfixem. Zagotowujemy, trzymamy jeszcze minutę na wolny ogniu i przelewamy Zobacz więcej
topika
topika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
topika.pl
Nalewka ze śliwo-nektaryny

Nalewka ze śliwo-nektaryny 1353

0
wstrząsać słojem aby cukier mógł się rozpuścić, inaczej może się nam odkroić dno słoja. Po trzech tygodniach nalewkę zlewamy i przefiltrowujemy przez bibułę. Rozlewamy do butelek i odstawiamy na Zobacz więcej
topika
topika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
topika.pl
Nalewka mieszana z różą

Nalewka mieszana z różą 698

0
, owoce pozbawiamy pestek i wrzucamy do słoja. Naczynie szczelnie zamykamy i odstawiamy na 3 tygodnie. Po tym czasie nalewkę zlewamy i przefiltrowujemy. Odstawiamy w ciemne, chłodne miejsce na 3 Zobacz więcej