zmienić smak przypalonych grzybów

, marchewkę i pieczarki, następnie przełożyć warzywa na talerz. Wok oczyszczamy, rozgrzewamy kolejną łyżkę oleju, podsmażamy czosnek uważając aby się nie przypalił i dodajemy mięso. Smażymy stale Zobacz więcej
Makaron z kapustą, grzybami i borówkami.. tradycyjne łazanki..w lekko zmienionej smakowej koncepcji.. Ponieważ sezon na grzyby można uznać za rozpoczęty warto wykorzystać świeże dostępne prosto z Zobacz więcej
zimową „nędzę”: zwiędniętą włoszczyznę i buraki, ziemniaki z łętami, wyblakłą do białości „zieloną kapustę”, pozbawione smaku produkty szklarniowe i zakonserwowane cukrem przetwory. Oj, joj, joj. W Zobacz więcej
Dario, ostrożnie podchodzący do wszelkich nowinek, był naprawdę zachwycony. To co? Może spróbujecie? Składniki: • 50 dag piersi z kurczaka • 1 duża lub 2 małe czerwone cebule • 2 ząbki czosnku • 1 Zobacz więcej
jeszcze kilka słów o... liściu laurowym. Pewnie czasami zastanawiacie się, po co właściwie dodajemy go do zup. W końcu taki jeden, czy dwa małe listki - co to może zmienić? Liść laurowy przede Zobacz więcej
aż płyn nam wyparuje. Trzeba uważać by kapusta się nie przypaliła ! Mięso mielimy w maszynce i przekładamy do miseczki, po czym mielimy kapustę z grzybami i przekładamy do osobnego naczynia. Na dużej Zobacz więcej
Podczas przygotowywania tego dania miałam możliwość spradzić produktCHILLI - który otrzymałam od firmy PROECO POLSKA. CHILLI - to bardzo pikantnykoncentrat z papryczek chilli (aż 80 %). Świetny Zobacz więcej
Risotto Typowo włoskie danie pochodzi z północnych Włoch..na samym początku było to wyjątkowo ekskluzywne danie ze względu na małąilość uprawy ryżu. Obecnie Włochy są czołowym producentem ryżu w Zobacz więcej
Cześć! Dziś po raz kolejny do gotowania zainspirowała mnie książka Dominiki Wójciak ” Ziarno”. Tym razem będzie to ryż z grzybami w azjatyckiej wersji z imbirem ostrą papryczką, czosnkiem i dymką. Zobacz więcej
pomidorów. Dopiero, gdy poznałam swojego męża, który pochodzi z Wielkopolski, okazało się, że on nie wyobraża sobie tradycyjnego bigosu bez dodania pomidorów, i tak mój przepis nieco się zmienił. Zobacz więcej
produkcji. Muszę więc zadowolić się innymi, dostępnymi mi w ilościach prawie nieograniczonych, produktami. i tak na warsztat wzięłam dzisiaj buraczki. A właściwie botwinkę. Po ugotowaniu zupy zostało Zobacz więcej
fit (08.09.2015)Muffinki bez tłuszczu i jajek z borówkami (07.09.2015)Kurczak faszerowany pieczoną papryką w papilotach (05.09.2015)Sałatka makaronowa z kalafiorem i czerwoną fasolą (04.09.2015)Krem Zobacz więcej
czerwona- 110 g 1 czerwona cebula 1 biała cebula 10 g suszonych grzybów 100 g koncentratu pomidorowego Sól do smaku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej Przygotowanie: Zobacz więcej
Hej obudź się! Przyszedłeś i śpisz! Wstawaj! Świat śpi razem z tobą! Pierwszy dzień nowego roku minął. Usprawiedliwiona była nasza ospałość. Drugi dzień za nami i nic się nie zmieniło. Trzeci dzień Zobacz więcej
surowe mięso zmieniło kolor na lekko ugotowany. Gdy mięso stanie się “sypkie” dodać wino i pozwolić mu wyparować. Dodać przecier pomidorowy, trochę wody , koncentrat i gotować na malutkim gazie ok 2 Zobacz więcej
nie zastąpi hodowlany brojler, ale jeśli nie mamy do takiego dostępu to trudno i wtedy w/g mnie lepiej wybrać np. udziec z indyka. Z warzyw potrzebujemy tradycyjną dużą włoszczyznę - z kapustą lub Zobacz więcej
nas, żeciasto francuskie, nawet togotowe, też sroce spod ogona… Znaczy się, jest bardzo smaczne iobiecujące. Między innymi dotakich właśnie cudności. Smacznego! Zobacz także: Domowy żurek Taty Zobacz więcej
lubię (i poniekąd muszę) kombinować, więc moja wersja jest odchudzona i wegetariańska. Zamiast tradyjnych ziemniaków użyłam batatów, a farsz zastąpiłam soczewicą z grzybami i rozmarynem. Mam Zobacz więcej
, marchewkę i pieczarki, następnie przełożyć warzywa na talerz. Wok oczyszczamy, rozgrzewamy kolejną łyżkę oleju, podsmażamy czosnek uważając aby się nie przypalił i dodajemy mięso. Smażymy stale Zobacz więcej