zmrożenie gotowego mięsa

do czasu należy mieszać, by skwareczki podczas stygnięcia smalczyku równomiernie się rozłożyły. Lekko stężały smalczyk przełożyć do( najlepiej) glinianych pojemników. Po zastygnięciu smalczyk jest Zobacz więcej
flusso
flusso Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mniamuśne
Domowy "wieśmak"

Domowy "wieśmak" 90

0
do pieczenia dobrze sprawdzają się gotowe. Smakuje obłędnie, polecam :) Składniki (na 5 porcji): 500g świeżo zmielonej wołowiny 5 średnich liści sałaty lodowej 10 plasterków pomidora garść "piórek" Zobacz więcej
ale chciałem wypróbować) 2 łyżki dobrego octu winnego Wszystko ze sobą porządnie mieszamy. Tatar ma być mazisty i mokry. Jeśli wyda się wam za suchy dodajcie więcej oliwy. Odstawicie na godzinę do Zobacz więcej
na gorącym grillu, pieczemy około 5-10 minut (w zależności od tego jaki stopień wysmażenia lubimy). Na koniec mięso oprószamy solą i pieprzem. Na każdym gotowym steku układamy kulkę dobrze Zobacz więcej
folii, panierujemy w cieście i smażymy na niewielkim ogniu na rumiany kolor z obu stron. Usmażone zdejmujemy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem i gotowe. Świetnie smakują z sosem BBQ, Zobacz więcej
liście jarmużu. Ostatecznie doprawiamy i gotowe. Raptem 15 - 20 min i mamy porcję dla dwóch osób. Mam nadzieję, że Pan Roman będzie zadowolony. Jeszcze kilka słów o jarmużu. Pogoda jaką mamy bardzo Zobacz więcej
Istnieje wiele rodzajów zup chińskich. Najbardziej charakterystycznym składnikiem wielu z nich jest sos sojowy, który jest jednym z najstarszych sosów przyprawowych na świecie. Przygotowuje się go z Zobacz więcej
300 g. cukru opcjonalnie: gruboziarnista sól, orzechy laskowe, jagody, truskawki, wiśnie, rabarbar, tabliczka białej czekolady. Jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę. W rondelku rozpuszczamy Zobacz więcej
. Sprawdzamy czy jest gotowy wykładając łyżeczkę na zmrożony talerzyk, jeśli szybko zastyga jest gotowy. Dodajemy przyprawy, sok z cytryny oraz alkohol i zostawiamy dżem na ogniu jeszcze 10 minut. Zobacz więcej
ALotta
ALotta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Lotty
Pasztet domowy

Pasztet domowy 244

0
Czy jest coś lepszego niż Pasztet? a ten domowy? wiem co jem :) zapraszam do upieczenia: Pasztet domowy Potrzebujesz: 2 udka z indyka pół tuszy z królika o,5 kg podgardla wieprzowego Mięso ugotowane w Zobacz więcej
Dżem żurawinowy świetnie pasuje do serów i mięs. Podkreśla ich smak i powoduje, że danie staje się bardziej wykwintne. Oczywiście można w sklepie kupić gotową konfiturę, ale o wiele zdrowiej i Zobacz więcej
maciej
maciej Obserwuj blogaObserwujesz bloga
100 smaków
Zupa Pho

Zupa Pho 202

0
godzinę a następnie przecedzamy przez gazę – w bulionie jest dużo szpikowych „paproszków”. Mięso stekowe zamrażamy i na wpół zmrożone kroimy na bardzo cienkie plasterki a następnie ocieplamy do Zobacz więcej
schowaliśmy ciasto do zamrażalnika to dobrze na czas wałkowania kolejnych części przełożyć resztę do lodówki, żeby ciasto się nie zmroziło za bardzo. Landrynki rozkruszyć w woreczku wałkiem lub Zobacz więcej
DFFFF
DFFFF Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szef kuchni odleciał
Wietnamszczyzna

Wietnamszczyzna 90

0
!!! (czyli 1/4 przygotowanej ilości) i zaczynamy smażenie. Idealnie jest je co chwila podrzucać, ale jeśli mamy zbyt duży wok lub nam nie idzie, mieszajmy często (prawie non stop) dużą i szeroką łyżką Zobacz więcej
jajka oraz serek kremowy. Gotową mieszanką zalewamy nadzienie. Tarty zapiekamy 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180*C. Gotowe oprószamy świeżymi ziołami (bazylią, tymiankiem, oregano). Przepis Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakalajzyt
Carpaccio z łososia

Carpaccio z łososia 1535

1
jest też czas przygotowania – 10 minut i gotowe:) Carpaccio z łososia 5.00/5 (100.00%) 2 głos[ów] Komentarze komentarze Dodane przez: Smakalajzyt Zobacz wszystkie wpisy: Smakalajzyt « Poprzedni wpis Zobacz więcej
. Na rozgrzaną patelnię (bez oleju!) kładziemy wszystkie części wewnętrzną stroną (chcemy aby burger na zewnątrz pozostał miękki) i tostujemy około 1 minutę, pilnując aby pieczywo nam się nie Zobacz więcej
sprawdzać, choć niełatwo rozgotować ten rodzaj ryżu). Kiedy uznamy, że jest prawie gotowy, dolewamy śmietanę, mieszamy i jeszcze chwile dusimy razem. Do gotowego ryżu dodajemy zmrożone masło, natkę Zobacz więcej
bartek_l
bartek_l Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Gumisia
(bez tytułu)

(bez tytułu) 130

0
Sposób przygotowania: Kupujemy w dobrze zaopatrzonym markecie polędwice wołową albo już gotowe plasterki mięsa.Jak przygotować samemu polędwicę wołową.A mianowicie potrzebny jest nam dobrze Zobacz więcej