zmrożenie gotowego mięsa

flusso
flusso Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mniamuśne
Domowy "wieśmak"

Domowy "wieśmak" 97

0
{{headerMessage}}
do pieczenia dobrze sprawdzają się gotowe. Smakuje obłędnie, polecam :) Składniki (na 5 porcji): 500g świeżo zmielonej wołowiny 5 średnich liści sałaty lodowej 10 plasterków pomidora garść "piórek" Zobacz więcej
Prosto z kuchni
Prosto z kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Prosto z kuchni
Tatarek dla Francuzek

Tatarek dla Francuzek 405

0
{{headerMessage}}
ale chciałem wypróbować) 2 łyżki dobrego octu winnego Wszystko ze sobą porządnie mieszamy. Tatar ma być mazisty i mokry. Jeśli wyda się wam za suchy dodajcie więcej oliwy. Odstawicie na godzinę do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na gorącym grillu, pieczemy około 5-10 minut (w zależności od tego jaki stopień wysmażenia lubimy). Na koniec mięso oprószamy solą i pieprzem. Na każdym gotowym steku układamy kulkę dobrze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
folii, panierujemy w cieście i smażymy na niewielkim ogniu na rumiany kolor z obu stron. Usmażone zdejmujemy na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem i gotowe. Świetnie smakują z sosem BBQ, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
liście jarmużu. Ostatecznie doprawiamy i gotowe. Raptem 15 - 20 min i mamy porcję dla dwóch osób. Mam nadzieję, że Pan Roman będzie zadowolony. Jeszcze kilka słów o jarmużu. Pogoda jaką mamy bardzo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Istnieje wiele rodzajów zup chińskich. Najbardziej charakterystycznym składnikiem wielu z nich jest sos sojowy, który jest jednym z najstarszych sosów przyprawowych na świecie. Przygotowuje się go z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
300 g. cukru opcjonalnie: gruboziarnista sól, orzechy laskowe, jagody, truskawki, wiśnie, rabarbar, tabliczka białej czekolady. Jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę. W rondelku rozpuszczamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Sprawdzamy czy jest gotowy wykładając łyżeczkę na zmrożony talerzyk, jeśli szybko zastyga jest gotowy. Dodajemy przyprawy, sok z cytryny oraz alkohol i zostawiamy dżem na ogniu jeszcze 10 minut. Zobacz więcej
ALotta
ALotta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Lotty
Pasztet domowy

Pasztet domowy 296

0
{{headerMessage}}
Czy jest coś lepszego niż Pasztet? a ten domowy? wiem co jem :) zapraszam do upieczenia: Pasztet domowy Potrzebujesz: 2 udka z indyka pół tuszy z królika o,5 kg podgardla wieprzowego Mięso ugotowane w Zobacz więcej
kobieta przy garach
kobieta przy garach Obserwuj blogaObserwujesz bloga
domowe gotowanie
Żurawina do mięs

Żurawina do mięs 435

1
{{headerMessage}}
Dżem żurawinowy świetnie pasuje do serów i mięs. Podkreśla ich smak i powoduje, że danie staje się bardziej wykwintne. Oczywiście można w sklepie kupić gotową konfiturę, ale o wiele zdrowiej i Zobacz więcej
maciej
maciej Obserwuj blogaObserwujesz bloga
100 smaków
Zupa Pho

Zupa Pho 208

0
{{headerMessage}}
godzinę a następnie przecedzamy przez gazę – w bulionie jest dużo szpikowych „paproszków”. Mięso stekowe zamrażamy i na wpół zmrożone kroimy na bardzo cienkie plasterki a następnie ocieplamy do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
schowaliśmy ciasto do zamrażalnika to dobrze na czas wałkowania kolejnych części przełożyć resztę do lodówki, żeby ciasto się nie zmroziło za bardzo. Landrynki rozkruszyć w woreczku wałkiem lub Zobacz więcej
DFFFF
DFFFF Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szef kuchni odleciał
Wietnamszczyzna

Wietnamszczyzna 101

0
{{headerMessage}}
!!! (czyli 1/4 przygotowanej ilości) i zaczynamy smażenie. Idealnie jest je co chwila podrzucać, ale jeśli mamy zbyt duży wok lub nam nie idzie, mieszajmy często (prawie non stop) dużą i szeroką łyżką Zobacz więcej
Magdalena Poniewierska
Magdalena Poniewierska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Limonkowy
MINI-TARTA "JESIEŃ"

MINI-TARTA "JESIEŃ" 83

0
{{headerMessage}}
Przepyszna, delikatna w smaku, bardzo pożywna tarta na kruchym, maślanym spodzie. Dodatek kremowego sosu śmietankowo-pomidorowo-bazyliowego podkręcił smak tego jesiennego dania. MINI-TARTA "JESIEŃ" Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakalajzyt
Carpaccio z łososia

Carpaccio z łososia 1630

1
{{headerMessage}}
jest też czas przygotowania – 10 minut i gotowe:) Carpaccio z łososia 5.00/5 (100.00%) 2 głos[ów] Komentarze komentarze Dodane przez: Smakalajzyt Zobacz wszystkie wpisy: Smakalajzyt « Poprzedni wpis Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Na rozgrzaną patelnię (bez oleju!) kładziemy wszystkie części wewnętrzną stroną (chcemy aby burger na zewnątrz pozostał miękki) i tostujemy około 1 minutę, pilnując aby pieczywo nam się nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sprawdzać, choć niełatwo rozgotować ten rodzaj ryżu). Kiedy uznamy, że jest prawie gotowy, dolewamy śmietanę, mieszamy i jeszcze chwile dusimy razem. Do gotowego ryżu dodajemy zmrożone masło, natkę Zobacz więcej
bartek_l
bartek_l Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Gumisia
(bez tytułu)

(bez tytułu) 137

0
{{headerMessage}}
Sposób przygotowania: Kupujemy w dobrze zaopatrzonym markecie polędwice wołową albo już gotowe plasterki mięsa.Jak przygotować samemu polędwicę wołową.A mianowicie potrzebny jest nam dobrze Zobacz więcej