żółta fasolka szparagowa przepisy

{{headerMessage}}
Składniki: 4 skrzydełka z kurczaka 350 g żółtej fasolki szparagowej 1 średniej wielkości cebula 3 marchewki 2 pietruszki 1/3 białej kapusty 4 łyżeczki suszonego majeranku 2 łyżeczki suszonego cząbru Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Smaczna,sycąca,małokaloryczna;-) SKŁADNIKI opakowanie fasolki szparagowej żółtej 2 ziemniaki 1 cebula 1 marchewka 1 korzeń pietruszki 1 pęczek kopru pieprz,sól 1 łyżka mąki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Smaczne danie obiadowe, którego składniki dostępne są o każdej porze roku. Dodatek mojego ukochanego tofu nadaje świetnego aromatu. Z każdym podgrzaniem smakuje lepiej. Składniki: 1 średnia kapusta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ile można jeść fasolki z masłem i koperkiem? Oj, można, można. Uwielbiam ją w tradycyjnej postaci, jako dodatek do młodych ziemniaków,sadzonegojajka i kefiru... Ale tym razem się wyłamałam. W taki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
600 g żółtej fasolki szparagowej 1 duża marchew 1 średnia pietruszka mały kawałek selera 3 średnie ziemniaki 1 łyżka suszonego cząbru / 3 gałązki świeżego sól do smaku / Vegeta i Maggi świeżo mielony Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tak to już jest, że jak grypa nie odpuszcza i nie ma nic w lodówce oprócz echa, to trzeba gotować ze składników, które akurat są pod ręką. Tak powstała zupa z fasolki szparagowej żółtej, 4 ziemniaków Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zupę tą przygotowuję od bardzo dawna. Według podstawowego przepisu (bez papryczki chilli i tymianku) jest delikatna w smaku. Jednak dzisiaj pokusiłam się o jej lekkie podkręcenie tymi dwoma Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Alastor parę dni temu wrzucił przepis na prosty krem z zielonego groszku. Dzisiaj kolejny przepis na zupkę przecierową. I znów strączkowy smak lata - fasolka szparagowa :) Zupa-krem z fasolki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: - 1/2 małej cebuli - 2 ząbki czosnku - 400 g pomidorów krojonych z puszki - 1/2 szklanki soczewicy zielonej - mała garść fasoli szparagowej żółtej - 10 plasterków minisalami Przyprawy: - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
składniki: 400 g fasolki szparagowej (najlepiej młodej) 60 g sera żółtego 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu 1 łyżka masła sól, pieprz wykonanie: Fasolkę myjemy, odcinamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Odkąd pierwszy raz spróbowałam tajskie curry, oszalałam. Bogactwo i niesamowity balans smaków ukryty w tak prostym i szybkim daniu. Przy tym zdrowym i lekkim. Czy może być lepiej? :-) Absolutnie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Prosta i delikatna zupa, którą robi się bardzo szybko. Lubicie fasolkę? Można mieszać różne jej kolory i dodać więcej śmietany. Pycha! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
charakterystyczny, żółty kolor mieszance curry, której jest składnikiem. Składniki (4 porcje): 500 g filetów z dorsza, morszczuka lub mintaja (wykorzystano filet z dorsza) 300 g fasolki szparagowej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do niej żółtą fasolkę szparagową i świeże, małosolne ogórki mojej mamy, którymi zajadam się w ostatnich dniach. Niby nic specjalnego, ale nie wyobrażacie sobie jak ta zwykła, jarzynowa sałatka mi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do niej żółtą fasolkę szparagową i świeże, małosolne ogórki mojej mamy, którymi zajadam się w ostatnich dniach. Niby nic specjalnego, ale nie wyobrażacie sobie jak ta zwykła, jarzynowa sałatka mi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Prezentuję Wam bardzo udany mariaż – bakłażan zapiekany z fasolką szparagową w jogurcie z dodatkiem sera żółtego, ostrej papryczki i cebuli. Poniżej szczegółowa instrukcja przygotowań weselnych Zobacz więcej
{{headerMessage}}
danego frykasa w zastępstwie jego świeżej wersji,określmy to oryginalnego "egzemplarza". Składniki: - 1 opakowanie(450g)żółtej fasolki szparagowej(mrożonej) - sól - 0,5 łyżeczki przyprawy kucharek - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
filiżanka żółtej soczewicy 3 filiżanki mleka sojowego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 por płaska łyżeczka soli, pieprz 1 łyżka oleju rzepakowego do wysmarowania naczynia sól, sporo pieprzu Wykonanie: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam młode sezonowe warzywa. Ich zapach i smak jest wyjątkowy o tej porze roku. W czasie wakacji lubię zjeść coś lekkiego. Zupa to genialny pomysł na szybki obiad po pracy - szkoda dnia na stanie Zobacz więcej