zrazówka

ZOBACZ TAKŻE:

flusso
flusso Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mniamuśne
Zrazówka nadziewana

Zrazówka nadziewana 252

0
Wspaniała aromatyczna pieczeń na niedzielę. Wymaga sporo przygotowań i cierpliwości, ale smakuje wybornie. Składniki: ok. kilogramowy kawałek zrazówki 2 kabanosy suszone śliwki obrane ząbki czosnku Zobacz więcej
PIECZONA PIERŚ Z INDYKA Faza II, III i IV Metabolic Balance . Krucha, soczysta, doskonała i na obiad, i na kolację. Na zimno i na ciepło. Starczyła nam na dwa obi... Zobacz więcej
Kompozycja perfekcyjna, ogórek kiszony w swoim naturalnym środowisku – z kanapką z wołowiną i musztardą. Potrzebujesz duszonej wołowiny, ja te kanapki robię wtedy kiedy mam bitki wołowe (plastry Zobacz więcej
Składniki: wołowina bez kości (zrazówka) pokrojona w słupki ok. 0,3 kg wieprzowina chuda (łopatka) pokrojona w słupki ok. 0,3 kg cebula pokrojona w piórka 2 papryka różnokolorowa pokrojona w słupki Zobacz więcej
Składniki: wołowina bez kości (zrazówka) 0,5 kg cebule pokrojone w piórka 2 (+2 w krążki) ogórki kiszone pokrojone w cienkie, długie słupki 2 czerwona papryka pokrojona w słupki 1 sól, pieprz olej do Zobacz więcej
. Obraną cebulę pokroić w piórka, paprykę w kwadraty, a cukinię w półplasterki.. Nagrzać woka, na gorący wlać 1 łyżkę oleju i na bardzo gorącym obsmażyć najpierw cebulę, potem cukinię i na końcu Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
ZRAZY PO LITEWSKU

ZRAZY PO LITEWSKU 127

0
Domowy knedlik na bazie bułki (tutaj znajdziecie przepis) oraz surówka ze świeżych buraczków (przepis tutaj) to tło dla przepysznych zrazików z wołowiny. Nadziane suszonymi grzybami, cebulką i Zobacz więcej
Wiech
Wiech Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia bez chemii
Wielkanoc za pasem...

Wielkanoc za pasem... 232

0
Jak wiecie, Kochani czytelnicy, gusta kulinarne mam bardzo różne - od kuchni włoskiej do polskiej. Od dań tradycyjnych po fusion. Ale Święta - tu zawsze dominują tradycyjne, polskie dania. Zaczynamy Zobacz więcej
Przeglądając książkę "365 obiadów poznańskich babci Moniki" znalazłam zrazy wołowe. Jest to potrawa czasochłonna, więc warto ją zrobić od razu w większej ilości. W Poznaniu zrazy podaje się z pyzami Zobacz więcej
Tradycyjne roladki wołowe, które zawsze robiłam smarowałam musztardą i zawijałam je z ogórkiem kiszonym i kawałkiem boczku. Tym razem ogórek jest dodatkiem a wewnątrz zawinełam grzyby i kaszę Zobacz więcej
jest u mnie tylko czyste mięso bez kości tzw. zrazówka lub polędwica więc nie mam wyboru. 0,5 kg koniny tzw. zrazówki 2 gałązki natki pietruszki maggi w płynie 1 łyżka usiekanej natki pietruszki Zobacz więcej
do gotowania, gdy się zagotuje gotujcie 10 minut pod przykryciem, po tym czasie wyłączcie ogień i trzymajcie pod przykryciem jeszcze 10 minut. Może Ci się również spodobać ta prosta chińszczyzna z Zobacz więcej
Klasyka smaku, tradycyjne danie kuchni staropolskiej. Zrazy są wyjątkowo smacznym i szlachetnym daniem, idealnie pasującym na eleganckie przyjęcia, jak i obiad w rodzinnym gronie. Zrazy wołowe Zobacz więcej
Tym daniem nie popełnisz skuchy ani na proszonym eleganckim obiedzie, ani na luźniejszym towarzyskim party ani na randce, jeśli skusisz to tylko do siebie. A to takie proste… Potrzebujesz zrazówkę lub Zobacz więcej
Wołowe pulpeciki w pomidorowo - fistaszkowym sosie. Oryginalne połączenie ziołowych, stosunkowo chudych kulek mięsnych z ciężkim, esencjonalnym sosem. Jak dla mnie bardzo udane. Jedynym problemem Zobacz więcej
mammadeli
mammadeli Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mammadeli
Pieczeń rzymska

Pieczeń rzymska 764

0
Doskonała zarówno na uroczysty świąteczny obiad, jak i na wielkanocne śniadanie – na zimno, z ćwikłą i chrzanem smakuje wyśmienicie! Równie dobrze sprawdza się jednak w dni powszednie – kanapki z Zobacz więcej
Tak tradycyjnie i po polsku mi wyszło a dodatkowo kasza kupiona w Bogutyn Młynie, nie taka z torebeczki, więc i gotowana tradycyjnie - trochę na gazie, resztę pod kołderką :) Składniki dla 4 osób: 1/2 Zobacz więcej
CooLinarNy
CooLinarNy Obserwuj blogaObserwujesz bloga
CooLinarNy
Duszona wołowina (bitki)

Duszona wołowina (bitki) 1764

0
garnka. Płuczcie patelnię wodą, wlejcie ją do garnka. Dodajcie obraną marchewkę i cebulę, dodajcie jeszcze wody dwa razy wyżej niż kończy się mięso. Dodajcie soli i pieprzu, łyżeczkę masła. Zobacz więcej
, przepis zaginął.... Wołowina z cebulą: 200g polędwicy wołowej lub zrazówki 2-3 obrane cebule pokrajane w cienkie plasterki (piórka) 4-5 łyżek oleju Marynata: 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka cukru 1 Zobacz więcej
Franky
Franky Obserwuj blogaObserwujesz bloga
PrzepioTeka
Boeuf Strogonow

Boeuf Strogonow 3518

2
się pierwszy przepis z wołowiną. Jak wiadomo "boeuf" to z francuskiego właśnie wołowina. Dlatego nie polecam zamieniania jej na inny rodzaj mięsa. Jest to oczywiście potrawa jednogarnkowa. Bardzo Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: