Przepis na zrazówka

Powiązane przepisy:

flusso
flusso Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mniamuśne
Zrazówka nadziewana

Zrazówka nadziewana 305

Wspaniała aromatyczna pieczeń na niedzielę. Wymaga sporo przygotowań i cierpliwości, ale smakuje wybornie. Składniki: ok. kilogramowy kawałek zrazówki 2 kabanosy suszone śliwki obrane ząbki czosnku Zobacz więcej
gaita
gaita Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Katalog smaków
Rumsztyk z mięsa mielonego

Rumsztyk z mięsa mielonego 2655

Wołowina dobrej jakości, zmielona dość grubo, uformowana w okrągłe kotleciki i usmażona na smalcu. Do tego koniecznie dużo podsmażonej cebulki. Niech inni mówią co chcą, ale ja najbardziej lubię Zobacz więcej
Składniki: wołowina bez kości (zrazówka) pokrojona w słupki ok. 0,3 kg wieprzowina chuda (łopatka) pokrojona w słupki ok. 0,3 kg cebula pokrojona w piórka 2 papryka różnokolorowa pokrojona w słupki Zobacz więcej
Składniki: wołowina bez kości (zrazówka) 0,5 kg cebule pokrojone w piórka 2 (+2 w krążki) ogórki kiszone pokrojone w cienkie, długie słupki 2 czerwona papryka pokrojona w słupki 1 sól, pieprz olej do Zobacz więcej
swojska baba
swojska baba Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne Wariacje
Rolada wołowa

Rolada wołowa 1434

Jak wiadomo, nie tylko słodyczami człowiek żyje, dlatego tez dzisiaj podaję przepis na roladę wołową z nadzieniem z bułki. Oczywiście, jak ktoś woli może nadziać mięso, każdym innym, dowolnym farszem: Zobacz więcej
Tak tradycyjnie i po polsku mi wyszło a dodatkowo kasza kupiona w Bogutyn Młynie, nie taka z torebeczki, więc i gotowana tradycyjnie - trochę na gazie, resztę pod kołderką :) Składniki dla 4 osób: 1/2 Zobacz więcej
Nie ma ludzi, prócz wegetarian, którzy nie lubią duszonej wołowinki. To danie, które można jeść i jeść. W dodatku daje niezliczone możliwości podawania. Ja robię to tak. Kupuję jeden kawałek wołowiny Zobacz więcej
Przeglądając książkę "365 obiadów poznańskich babci Moniki" znalazłam zrazy wołowe. Jest to potrawa czasochłonna, więc warto ją zrobić od razu w większej ilości. W Poznaniu zrazy podaje się z pyzami Zobacz więcej
CooLinarNy
CooLinarNy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
CooLinarNy
Szybka chińszczyzna z wołowiną

Szybka chińszczyzna z wołowiną 711

Zwykle te dania w stylu azjatyckim powstają wtedy, kiedy nie ma “nic” w domu… No bo w lodówce tylko wczorajsze carpaccio, więc na surowo już być nie może. Do tego w słoiku marynowana w oliwie i Zobacz więcej
Rozpadająca się wołowina w ustach.....na niedzielny obiad nigdy nie odmówię :) a na pewno już mój mąż wołowinę by jadł obudzony nawet w środku nocy :) "wołowinowyżerca" Może i was zachwyci? Wersja z Zobacz więcej
Przejrzałam swoje najnowsze wpisy i okazało się, że w ostatnim czasie królowały u mnie sałatki i warzywa. To bardzo dobrze, bo kocham warzywa, ale raz na jakiś czas mam też ochotę na coś konkretnego. Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jedno danie
Sztufada

Sztufada 4

PODAJE: p. Augustyn Stępak, a więc jest to kolejny przepis z kuchni restauracji "Wierzynek" w Krakowie. Przy okazji zawiadamiamy także innych szefów kuchni, że jeśli będą chcieli podzielić się swoimi Zobacz więcej
No cóż, nie ma tu żadnej filozofii wbrew pozorom. Bułeczki znów zrobiłam wg tego przepisu. Małe. Kupiłam mielone mięso wołowe z dobrego mięsnego, nie z paczki, gdzie mielą zrazówkę (dla niektórych Zobacz więcej
Chyba obecnie nie jest to popularna zupa . A pamiętam jak u mnie w domu robiło się potrawy z koniny bardzo często. Mięso końskie jest jednym z bardziej szlachetnych gatunków .Bulion ugotowany z koniny Zobacz więcej
Babciagramolka
Babciagramolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Buniabaje w kuchni
Bitki z koniny

Bitki z koniny 626

Konina jest jednym ze szlachetniejszych mięs, mimo to wiele osób nie może się przełamać by ją jadać. A przecież wszystko zależy od tradycji. Kiedyś konina była dość popularna w naszej kuchni . Zobacz więcej
CooLinarNy
CooLinarNy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
CooLinarNy
Ragù napoletano

Ragù napoletano 181

Jeśli dobrze poddusisz wołowinę, rozpływa się w ustach. Doskonały włoski makaron, z dobrze przyprawionymi pomidorami i kruchutenką wołowiną…doskonałość…Szczególnie jak jest zimno. Niewielka różnica Zobacz więcej
Od kiedy widziałam film "Julia&Julie" nie mogłam się doczekać, kiedy będę miała czas na zrobienie wołowiny. Na boeuf bourguignon trzeba poświęcić ok. 3,5 godzin, przy czym te 3 to tylko czekanie Zobacz więcej
Stoję przed rosłym człowiekiem, co samą swą postawą budzi respekt – wiem co mówię, bo sam do leszczy się nie zaliczam. Zazdrość biała mnie ogarnia, że to on trzyma nóż. Dzieli nożem to zwierzę. Dzieli Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Pielmieni

Pielmieni 76

Pielmieni to potrawa pochodząca z kuchni rosyjskiej. To rodzaj pierogów z luźnym farszem mięsnym. Ich kształt charakteryzuje się specjalnym zlepieniem pierożków, które tworzą coś na kształt odwróconej Zobacz więcej
Chimek
Chimek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuryer Cyniczny
Carbonade Flamande Chimkande

Carbonade Flamande Chimkande 68

Galia est omnis divisa in partes tres, quarum unam incolunt Belgae… I tak dalej, tak pisał wiadomy wódz (a śpiewał Jacek Kaczmarski). Z kuchnią belgijską jest troszkę tak, że dopóki nie poszukamy, nie Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: