zrazy schabowe duszone

Lubicie zrazy? A z farszem z marchewki jedliście już? Jest lekko słodki i tani a zrazy ze schabu nie potrzebują długiej obróbki termicznej. Zrazy, które robiłam wcześniej zazwyczaj panierowałam w Zobacz więcej
z pokruszonym chlebem, wbić jajo i wymieszać. Następnie ułożyć farsz na rozbite mięso, zawinąć , formować zrazy i spinać wykałaczkami. Rozgrzać tłuszcz na patelni, obrumienić zawinięte mięso, wlać Zobacz więcej
Karkrówka
Karkrówka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Karkrówka
Roladki schabowe

Roladki schabowe 453

0
Szybki pomysł na obiad, który zrodził się w mojej głowie po przejrzeniu zawartości lodówki. Mając gotowe plastry schabu, nie chciałam robić "zwykłych" kotletów schabowych. Pomyślałam, że można zrobić Zobacz więcej
przestudzeniu doprawiamy solą i pieprzem, wykładamy po dużej łyżce na każdy plaster schabu, rozsmarowujemy i posypujemy startym serem. Zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami. Podsmażamy je na oleju z Zobacz więcej
Jakiś czas temu naszła mnie ochota na schabowe,ale ile można jeść zwykłe kotlety :P Postanowiłam spróbować "podrabianych zrazów" :) I wyszły naprawdę bardzo dobre ;) SKŁADNIKI: - 3 plastry schabu (na Zobacz więcej
Kapusta Kiszona z Majerankiem i Wędzonką Kuchenne Cuda Joanny Blog > Komentarze do wpisu « Pieczarki w Śmietanie Kapusta Kiszona z Majerankiem i Wędzonką Mój ulubiony dodatek, a w zasadzie surówka Zobacz więcej
Zrazy z piersi drobiowej Czasem chce się więcej niż zwykły schabowy , wtedy wpada pomysł by dodać dodatki, zwinąć i zrobić coś innego. trudność: łatwe czas: powyżej 60 min ilość porcji: 7 Zrazy z Zobacz więcej
. Pozostałe warzywa zetrzeć na tarce. Na rozgrzanym oleju kłaść zrazy i smażyć ze wszystkich stron. Wlać wino, dodać starte warzywa. Dusić na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut. Wlać jogurt i Zobacz więcej
dariaanna
dariaanna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Skarbiec Kulinarny
Bitki Wieprzowe

Bitki Wieprzowe 1091

2
Opis: Moje bitki wieprzowe to potrawa podobna do schabowego, ale szybsza we wstępnym przygotowaniu, a dłuższa w głównym. Ogólnie nie jest to jedyna istniejąca nazwa określająca to danie, ponieważ Zobacz więcej
Często przygotowuję zrazy ze schabu. Robi się je o wiele szybciej niż z wołowiny i są po prostu tańsze. Zmieniając farsz możemy za każdym razem odkrywać ich smak na nowo. Schabowe każdy lubi, Zobacz więcej
Jak przystało na mięsożerną rodzinę proponuję dzisiaj przepis na pyszny schab, ale nie tradycyjnego kotleta schabowego, tylko schab w sosie śmietanowym. U nasw domuna to danie mówiło się sztuka mięsa. Zobacz więcej
Karkówka jest bardzo wdzięcznym mięsem, które można wykorzystać na wszelaki sposób i zawsze będzie smakować. Jako podstawa do roladek niczym zrazy również się świetnie sprawdziła. Jak już zapewne Zobacz więcej
boczek wędzony, cebulę, ogórek kiszony zawinąć jak zrazy i spinać wykałaczkami lub nitką obsypane mąką zrumienić na gorącym oleju z każdej strony dolać wody i pod przykryciem dusić z 30 minut na Zobacz więcej
r19crazzy20
r19crazzy20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
inspiruj gotując
(bez tytułu)

(bez tytułu) 24

0
wykładamy paprykę i zalewamy bulionem oraz dodajemy czosnek. Całość wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190 st. C. Mięso w zależności od grubości plastrów schabu dusimy ok 25 min. Mięso po wyjęciu Zobacz więcej
izkajurkowska
izkajurkowska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
uizywkuchni
Zrazy wiperzowe

Zrazy wiperzowe 181

2
A dzisiaj mała odmiana dla amatorów typowego schabowego ;) Jeśli masz już dość płaskiego polskiego obiadowego kotleta musisz wypróbować ten przepis. Zamiast gotowanych ziemniaków możesz podać frytki Zobacz więcej
Dziś proponuję Wam pyszne roladki schabowe. Mięso, dzięki marynacie, jest bardzo soczyste. Nafaszerowane kiszoną kapustą, pieczarkami, marchewką i pietruszką stanowi fajną alternatywę dla klasycznych Zobacz więcej
bitkami, znane jest także pod dość popularną nazwą „zrazy”. Problem w tym, że terminem tym określa się też roladki z nadzieniem, oraz różne inne mutacje podsmażonych, a potem duszonych plastrów Zobacz więcej
układamy kawałki fety. Zawijamy jak zrazy i spinamy wzdłuż dociętym odpowiednio patykiem do szaszłyka lub przewiązujemy nitką bawełnianą. Oprószamy mąką i obsmażamy na oleju. Po lekkim zrumienieniu Zobacz więcej
Odmian zrazów i roladek jest tyle , że tylko wybierać jakie zrobić .Warto przygotować w większej ilości podwajając lub nawet potrajając ilość składników, bo tak jak wszystkie duszone mięsa są Zobacz więcej
Roladki schabowe faszerowane,kremowym, maślanym groszkiem Moi chłopcy uwielbiają zielony groszek, mogliby jeść go codziennie i ze wszystkim , tak więc wymyślili ,że mam zrobić kotlety z groszkiem . No Zobacz więcej