Przepis na zrazy wołowe

Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można przygotować z różnych gatunków mięsa. Mięso Zobacz więcej
Słodka Babeczka
Słodka Babeczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne przeboje
Zrazy wołowe zawijane

Zrazy wołowe zawijane 12071

Zrazy wołowe zawijane z boczkiem, cebulką i ogórkiem - mniam! Chciałam ładnie zrobić przekrój przez zrazika, ale wołowina była tak krucha, że wyszło jak wyszło ;-) Więcej inspiracji, co ugotować na Zobacz więcej
gotowanie ze stylem
gotowanie ze stylem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie ze stylem
Zrazy wołowe

Zrazy wołowe 7759

Tradycyjne zrazy wołowe zawijane z cebulą to bardzo smaczna i niezbyt skomplikowana potrawa idealna na obiad. Zrazy należy na początku podsmażyć na patelni, a następnie dość długo gotować, by mięso Zobacz więcej
Maggie_pal
Maggie_pal Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Co siedzi w garnku ?
Zrazy wołowe zawijane

Zrazy wołowe zawijane 7447

Przygotowanie: 10 minut Czas oczekiwania: 30 minut Gotowanie: 3 godziny Zrazy wołowe to moje ulubione danie z polskiej kuchni. W Poznaniu moim rodzinnym mieście za którym bardzo tęsknię, zrazy podaje Zobacz więcej
Zrobiło się zimno i bardzo jesiennie, chociaż słońce wciąż pięknie świeci, wiemy że z każdym dniem będzie coraz zimniej. Postanowiłam ten jesienny sezon zainaugurować zrazami zawijanymi, podanymi z Zobacz więcej
LidKa
LidKa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Na 4 ręce
Zrazy wołowe zawijane...pyszne :)

Zrazy wołowe zawijane...pyszne :) 4880

Wołowe zrazy zawijane to jedno z moich ulubionych zimowych, polskich dań. Bardzo długo nie robiłam ich sama i do debiutu doszło gdy grupa moich kolegów z pracy - pochodzących z różnych krajów - Zobacz więcej
Kolejne tradycyjne danie kuchni staropolskiej - zrazy wołowe zawijane z kawałkami warzyw, zwane również roladą wołową. Podawane najczęściej z kluskami śląskimi i polane sosem śmietanowo-grzybowym. Zobacz więcej
CiekawaKuchnia
CiekawaKuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ciekawa Kuchnia
Zrazy wołowe

Zrazy wołowe 3369

Klasyka gatunku! Zrazy wołowe to wspaniały sposób na wołowinę, a do tego danie absolutnie nie traci na odgrzewaniu (nawet w mikrofali). Dzięki temu możecie zraziki zabierać do pracy i cieszyć się Zobacz więcej
mapik27
mapik27 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Świat Domowej Kuchni
Zrazy wołowe

Zrazy wołowe 3456

1/2 kg zrazowego mięsa wołowego 2 łyżki musztardy sarepskiej 2 ogórki kwaszone 1/2 czerwonej papryki 1 biała cebula 80 g boczku wędzonego w plasterkach 1 łyżka mąki pszennej 3 łyżki oleju roślinnego 2 Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Zrazy wołowe zawijane

Zrazy wołowe zawijane 3674

Zrazy wołowe często goszczą na naszych stołach. Niby zwykły kawałek mięsa, a smakuje zupełnie inaczej. A to za sprawą farszu z wędzonego boczku, ogórka i cebuli. Nie robiliście już dawno? Wobec tego Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Zrazy zawijane wołowe

Zrazy zawijane wołowe 3712

Zrazy zawijane wołowe Przepis pochodzi z podręcznika MON z 1969r. "Organizacja żywienia i przyrządzania posiłków w stołówkach wojskowych". Składniki: (porcja ok. 110 g; 485 kcal) - 140 g mięsa Zobacz więcej
Zraziki lubimy bardzo. Ale babcia daleko :( Co zrobić? Trzeba się ruszyć do sklepu, kupić mięsko i robić zraziki! Choć myśl o ich robieniu napawała nas dotąd lękiem to nie ma tu jednak wielkiej Zobacz więcej
TwojeSmaki
TwojeSmaki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Twoje Smaki
Zrazy wołowe

Zrazy wołowe 2273

Zawijane zrazy wołowe z cebulą, kiełbasą i ogórkiem kiszonym. Smakują jak u mamy w Święta. Najlepsze z kluskami śląskimi i babcinymi buraczkami. Składniki: ok. 1 kg wołowiny (rostbef lub zrazowej) Zobacz więcej
HannaT
HannaT Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
HIT PYCHOTKA
ZRAZY (ROLADKI)  WOŁOWE ZAWIJANE

ZRAZY (ROLADKI) WOŁOWE ZAWIJANE 3446

Zrazy (roladki) wołowe zawijane 4 plastry wołowiny (po 150-200g) 1 ogórek kiszony 2 cebule 4 łyżeczki musztardy rosyjskiej lub sarepskiej 150 g chudego wędzonego boczku 200 g pieczarek 2 liście Zobacz więcej
swojska baba
swojska baba Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne Wariacje
Zrazy wołowe zawijane

Zrazy wołowe zawijane 3033

To popularna w polskiej kuchni potrawa, która ma zapewne tyle odmian ile osób, które ją przygotowują. Zrazy przygotowuje się z mięsa wołowego bez kości. Może to być udziec, rozbratel, antrykot lub Zobacz więcej
CiekawaKuchnia
CiekawaKuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ciekawa Kuchnia
Zrazy wołowe

Zrazy wołowe 1595

Klasyka gatunku! Zrazy wołowe to wspaniały sposób na wołowinę, a do tego danie absolutnie nie traci na odgrzewaniu (nawet w mikrofali). Dzięki temu możecie zraziki zabierać do pracy i cieszyć się Zobacz więcej
Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można przygotować z różnych gatunków mięsa. Mięso na Zobacz więcej
Wołowina to takie smaczne mięso, ale cena jej jest dość wysoka. Jednak od czasu do czasu można sobie pozwolić na lepszy kąsek mięsa. Kupiłam piękny kawałek łopatki wołowej i zrobiłam zrazy z Zobacz więcej
Klasyka smaku, tradycyjne danie kuchni staropolskiej. Zrazy są wyjątkowo smacznym i szlachetnym daniem, idealnie pasującym na eleganckie przyjęcia, jak i obiad w rodzinnym gronie. Zrazy wołowe Zobacz więcej
Follow The Taste
Follow The Taste Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Follow The Taste
Zrazy wołowe

Zrazy wołowe 1221

Tradycyjne zrazy z ogóreczkiem w pysznym sosie. Składniki: 4 kotlety wołowe (każdy po około 100 g), najlepiej np. ligawa albo udziec kilka ogórków kiszonych 2 marchewki 2 spore cebulki szalotki 2 Zobacz więcej