zrazy wołowe w czerwonym winie

1 ośmiornica ok 1 kg 4 ząbki czosnku 1 cebula 1 kieliszek czerwonego wina sól pieprz czerwona papryka słodka szczypta chili 1 marchewka kawałek pora świeże oregano i natka pietruszki makaron penne Zobacz więcej
Wioleta g-a
Wioleta g-a Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mama Karmiąca
Karkówka w czerwonym winie

Karkówka w czerwonym winie 163

Mięso duszone w winie to smak jakiego nie zapomnicie. Jeżeli jeszcze nie próbowaliście, zachęcam do tego, żeby uraczyć tym smakiem Wasze kubki na języku ;) Ja do przygotowania swoich plastrów Zobacz więcej
Perliczka pieczona w czerwonym winie i chilijski La Palma Merlot to kolejna propozycja na wielkanocny uroczysty obiad. Lubię wyzwania kulinarne więc skusiłam się po raz pierwszy na zakup i podanie Zobacz więcej
Dziś przedstawiam propozycję na delikatne i smaczne mięso z polików wieprzowych. Składniki: 1 kg. polików wieprzowych 1 średnia cebula 1 średnia marchew 2 średnie pomidory 1 duży ząbek czosnku 150 ml. Zobacz więcej
Dziś kuchnia Polska w najlepszym wydaniu - piersi z kaczki w czerwonym winie. Mięsko wychodzi soczyste,winne i aromatyczne.Polecam na niedzielny obiad,świąteczne danie bądź walentynkową kolację. Zobacz więcej
Jak uczcić urodziny Męża? Solidną porcją mięsa! Udziec jagnięcy robi wrażenie, ale przygotowanie go jest wyjątkowo proste i nie zajmuje wiele czasu. Właściwie piecze się sam, bo nie trzeba go Zobacz więcej
Goleń wołowa w sosie z czerwonego wina to nasza nowa propozycja na sezon zimowy. Solidne, pełne smaku, a jednocześnie eleganckie danie, które świetnie sprawdzi się na obiad na specjalną okazję. Oprócz Zobacz więcej
Były już >>kopytka>>, ateraz, coś donich. Gulaszwołowy wmojej wersji jest naprawdę ostry, więc jeśli nie lubicie piekielnych potraw, zmniejszcie ilość pasty Sambal Oelek, lub zastąpcie ją Zobacz więcej
Przepisy » Mięsa » Policzki wieprzowe duszone w czerwonym winie » TalerzPokus.tv - przepisy kulinarne z filmami Przepis na dobre gotowanie Twoja książka kucharska LoginHasło Zapamiętaj mnie Zaloguj Zobacz więcej
Niedawno natknęłam się w markecie na niecodzienne mięso - z kangura. A że lubimy z Moim K. kosztować nowości, postanowiliśmy go spróbować. Z tego co wyczytałam, mięso kangura - mimo iż czerwone Zobacz więcej
Nigdy nie jadłam połączenia gulaszu z pomarańczą, ale lubię nowe smaki, dlatego, gdy tylko dojrzałam ten przepis w książce "Smaczne zupy", od razu zaznaczyłam go "do zrobienia". Długo nie trzeba było Zobacz więcej
Kruchy i delikatny kurczak pieczony w całości. Wino i miód to połączenie idealne. Kurczak jest delikatnie słodkawy a w każdym kęsie czuć nuty wina! 1 duży kurczak (około 1,5 kg) Przyprawa do mięsa 6 Zobacz więcej
Boeuf Bourguignon to klasyka! Klasyka w najlepszym wydaniu, którą mam wrażenie wypromował świetny skądinąnd film Julie i Julia – jeśli ktoś nie widział, obowiązkowo do nadrobienia w jesienny wieczór Zobacz więcej
Sposobów na podanie piersi z gęsi jest sporo. Którą potrawę wybrać, aby aromatem otulić zmysły, smakiem rozpieścić podniebienie i w radosny błogostan wprawić żołądki. Dzisiaj postawiłam na pierś Zobacz więcej
IrenaB
IrenaB Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Przepisy od serca
Królik w czerwonym winie

Królik w czerwonym winie 5440

Królika coraz częściej można kupić w supermarketach. Warto, aby to chude i smaczne mięso częściej gościło na naszych stołach. Pamiętam z dzieciństwa, że moja Mama zwykle przygotowywała królika w Zobacz więcej
Jeszcze nie odważyłam się piec gęsi w całości, zrobiłam na razie pierś na dwa sposoby ( niedługo pokażę, co zrobiłam z tą w soli), druga połowa była podobna do tej . Nogi i górne części skrzydeł Zobacz więcej
Danie pyszne i pożywne mam dziś do pokazania. Jest to kałamarnica podana według pomysłu Portugalczyków. Kałamarnica jest jędrna i soczysta a aromat wina i pomidorów podkreśla jej smak. Polecam z Zobacz więcej
Pieczone buraki w aromatycznej marynacie … świetne, jako dodatek do mięs i sałatek … same, jako przekąska również dobrze smakuję Składniki: 4 średniej wielkości buraki Składniki na marynatę: szklanki Zobacz więcej
Mawiają, że na świętego Marcina ma być gęsina, więc w końcu była. Pierwszy raz skusiłam się żeby przygotować ten mało popularny rodzaj mięsa. I absolutnie nie żałuję. Z przepisem improwizowałam Zobacz więcej
Od dawna miałam ochotę na zrazy wołowe, więc tym razem wypróbowałam przepis od znajomej Mój mąż pierwszy raz miał okazję spróbować tej polskiej potrawy. Zrazy wołowe 4 podłużne płaty mięsa wołowego Zobacz więcej