zrazy wołowe w czerwonym winie

{{headerMessage}}
Od dawna miałam ochotę na zrazy wołowe, więc tym razem wypróbowałam przepis od znajomej Mój mąż pierwszy raz miał okazję spróbować tej polskiej potrawy. Zrazy wołowe 4 podłużne płaty mięsa wołowego Zobacz więcej
ankawell
ankawell Obserwuj blogaObserwujesz bloga
życie od kuchni
WIELKANOCNE PRZEPISY KULINARNE

WIELKANOCNE PRZEPISY KULINARNE 1011

1
{{headerMessage}}
i świąteczny / *** SERNIK ŚWIĄTECZNY *** WIELKANOCNY TORT ORZECHOWO-MIGDAŁOWY *** ZRAZY ZAWIJANE WOŁOWE W CHLEBOWYM SOSIE *** BABKA ORZECHOWO-MIGDAŁOWA *** BABECZKI Z OWOCAMI *** SAŁATKA Z GRUSZKĄ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tak się przyjęło, że do czerwonego mięsa proponuje się czerwone wino... Stek, zrazy wołowei... czerwone wino to popularne połączenie. Bardzo lubiane. Ale niekoniecznie udane… Dlaczego? Bo czerwone Zobacz więcej
ankawell
ankawell Obserwuj blogaObserwujesz bloga
życie od kuchni
SYLWESTROWE MENU

SYLWESTROWE MENU 365

1
{{headerMessage}}
sylwestrowej imprezy BIGOS klasyka gatunku na każdej udanej imprezie do białego rana CAMEMBERT PANIEROWANY FASOLKA BO BRETOŃSKU JAK JEST IMPREZA TO OBOWIĄZKOWO MUSI BYĆ ŚLEDZIK :) ŚLEDŹ W OLEJU Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wołowina to takie smaczne mięso, ale cena jej jest dość wysoka. Jednak od czasu do czasu można sobie pozwolić na lepszy kąsek mięsa. Kupiłam piękny kawałek łopatki wołowej i zrobiłam zrazy z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Zacznę od... Roladki wołowe duszone w winie i cebuli. 1 kg wołowiny zrazowej 15 dag wędzonego boczku 1/2 kg cebuli 8 suszonych śliwek 2 ząbki czosnku sos sojowy 1/2 łyżeczki grubo mielonego czarnego Zobacz więcej
CiekawaKuchnia
CiekawaKuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ciekawa Kuchnia
Zrazy wołowe

Zrazy wołowe 3312

0
{{headerMessage}}
Klasyka gatunku! Zrazy wołowe to wspaniały sposób na wołowinę, a do tego danie absolutnie nie traci na odgrzewaniu (nawet w mikrofali). Dzięki temu możecie zraziki zabierać do pracy i cieszyć się Zobacz więcej
CiekawaKuchnia
CiekawaKuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ciekawa Kuchnia
Zrazy wołowe

Zrazy wołowe 1575

0
{{headerMessage}}
Klasyka gatunku! Zrazy wołowe to wspaniały sposób na wołowinę, a do tego danie absolutnie nie traci na odgrzewaniu (nawet w mikrofali). Dzięki temu możecie zraziki zabierać do pracy i cieszyć się Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Zrazy zawijane z grzybami

Zrazy zawijane z grzybami 321

0
{{headerMessage}}
, ja ostatnio użyłam francuską, listek laurowy, ziele angielskie – 5-6 kulek, pieprz czarny, sól, mąka do oprószenia zrazów, olej do smażenia, bulion wołowy lub warzywny, 100-200 ml czerwonego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kg wołowiny (polecam łopatkę) – kilka cebul białych lub czosnkowych (4-5 szt.) – kilka czerwonych papryk (3-4 szt.) – ok. 60 dkg chudego wędzonego boczku – 5-6 łyżek oliwy/ oleju – sól, pieprz – 3-4 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, hiszpańskie czerwone wino (używam wytrawnego wina typu Rioja) i pomidory. Bardzo lubię dodawać pomidory do gulaszu, ale jak wiecie o tej porze roku są one wyjątkowo niejadalne. Mam na to dwa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bulionu szklankaczerwonego, wytrawnego wina , parę ząbków czosnku, zioła - tymianek, szałwia, rozmaryn 1 cebula przygotowanie: Wolnowar rozgrzać zgodnie z instrukcją. Umyte mięso, oczyszczone z błon, Zobacz więcej
Wino i kuchnia
Wino i kuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wino i kuchnia
  Zrazy a‘la Esterházy

Zrazy a‘la Esterházy 91

0
{{headerMessage}}
węgierski przepis z moją rodzinną tradycją. Zrazy po mojemu dla 4 osób 600 g wołowiny (najlepiej polędwicy, biodrówki lub udźca) 2 cebule 1 spora marchewka 1 pietruszka selera Mała pikantna Zobacz więcej
{{headerMessage}}
nutą. W ustach zdecydowane, z charakterem – owoc przeplatający się z wyraźnymi taninami – całość przyjemna, choć dość krótka jak na wino tego typu. Wino idealnie komponowało się ze zrazami wołowymi w Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakalajzyt
Delikatne policzki wołowe

Delikatne policzki wołowe 932

2
{{headerMessage}}
Delikatne policzki wołowe Policzki wracają do łask – przyrządzicie z nich gulasz o wyrazistym aromacie – koniecznie podlejcie je czerwonym winem – zyskają głębię. Długo duszone policzki wołowe będą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Klasyczne danie kuchni polskiej, gdzie nie gdzie zwane zrazami. Na Śląsku podawane z kluskami śląskimi, w Wielkopolsce z kluskami na parze. Doskonale smakuje także z kaszą gryczaną, kopytkami czy Zobacz więcej
KŁD
KŁD Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jak cień
Bitki wołowe z grzybami

Bitki wołowe z grzybami 685

0
{{headerMessage}}
centymetrowej grubości) 80dag suszonych podgrzybków (mogą być też borowiki) 5-6 jagód jałowca liść laurowy 2-3 ziarna ziela angielskiego 1.5 szklanki bulionu wołowego (opcjonalnie woda albo bulion Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Kacze udo też było suche (i podane z tym samym sosem co zraz), a jeszcze bardziej suche były tzw. poznańskie pyzy (zwane też pampuchami, parzeńcami, itd. - to takie drożdżowe niby-bułeczki, gotowane Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ogórki małosolne błyskawiczne Okrasa z wędzonej makreli Omlety ciasteczkowe (mini) Omlet z mozzarella i pomidorami (klasyczny) Panchetta Cups (Tartaletki z boczku) Picadillo z ryżem (meksykańskie) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z sosem pieczarkowym Zupa pieczarkowa z pulpetami Pieczeń domowa z amarantusem Smażona cukinia oraz kotlet z kurczaka Gołąbki z tartych ziemniaków oraz kaszą bulgur Karkówka pieczona Kluski Zobacz więcej