Przepis na zrazy wołowe w czerwonym winie

Od dawna miałam ochotę na zrazy wołowe, więc tym razem wypróbowałam przepis od znajomej Mój mąż pierwszy raz miał okazję spróbować tej polskiej potrawy. Zrazy wołowe 4 podłużne płaty mięsa wołowego Zobacz więcej
CiekawaKuchnia
CiekawaKuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ciekawa Kuchnia
Zrazy wołowe

Zrazy wołowe 3375

Klasyka gatunku! Zrazy wołowe to wspaniały sposób na wołowinę, a do tego danie absolutnie nie traci na odgrzewaniu (nawet w mikrofali). Dzięki temu możecie zraziki zabierać do pracy i cieszyć się Zobacz więcej
Słodka Babeczka
Słodka Babeczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne przeboje
Zrazy wołowe zawijane

Zrazy wołowe zawijane 12117

Zrazy wołowe zawijane z boczkiem, cebulką i ogórkiem - mniam! Chciałam ładnie zrobić przekrój przez zrazika, ale wołowina była tak krucha, że wyszło jak wyszło ;-) Więcej inspiracji, co ugotować na Zobacz więcej
Wołowina to takie smaczne mięso, ale cena jej jest dość wysoka. Jednak od czasu do czasu można sobie pozwolić na lepszy kąsek mięsa. Kupiłam piękny kawałek łopatki wołowej i zrobiłam zrazy z Zobacz więcej
CiekawaKuchnia
CiekawaKuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ciekawa Kuchnia
Zrazy wołowe

Zrazy wołowe 1595

Klasyka gatunku! Zrazy wołowe to wspaniały sposób na wołowinę, a do tego danie absolutnie nie traci na odgrzewaniu (nawet w mikrofali). Dzięki temu możecie zraziki zabierać do pracy i cieszyć się Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszamy na wołowe zraziki w potrawce na winie. Mój mąż przepada za wszelkimi roladkami, a tym bardziej jeżeli są one wołowe. A Wy takielubicie? Zraziki przygotowałam w klasyczny dla nich Zobacz więcej
Zdobyć wołowe policzki nie jest łatwo ale kiedy już się uda można z nich przygotować naprawdę zachwycające dania. Tak więc jeżeli poszukujecie czegoś naprawdę ekstra na wyjątkową okazję ruszajcie na Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Zrazy zawijane z grzybami

Zrazy zawijane z grzybami 332

Proporcje na około 6 zrazów - mięso wołowe - zrazowe, krzyżowa, skrzydło – ja ostatnio zrobiłam z antrykotu i muszę przyznać iż były wyjątkowo smaczne i delikatne 1 kilogram mięsa wołowego, 6 dużych Zobacz więcej
Tak się przyjęło, że do czerwonego mięsa proponuje się czerwone wino... Stek, zrazy wołowei... czerwone wino to popularne połączenie. Bardzo lubiane. Ale niekoniecznie udane… Dlaczego? Bo czerwone Zobacz więcej
ankawell
ankawell Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
życie od kuchni
WIELKANOCNE PRZEPISY KULINARNE

WIELKANOCNE PRZEPISY KULINARNE 1076

DZIŚ KILKA WIELKANOCNYCH PRZEPISÓW. MOŻE KTÓRYŚ Z NICH WAS ZAINSPIRUJE :) ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEM I JAJKA FASZEROWANE ŁOSOSIEM *** GALANTYNA Z KURCZAKA *** MAZUREK PISANKA i inne kruche wariacje Zobacz więcej
Zrazy wołowe są dobre zawsze. Do tej pory robiłam je tradycyjnie, zawijałam ipiekłamnakuchence lub w piecyku. Od dawna chciałam robić je w wolnowarze i nareszcie się udało. Pracy jest przy nich tyle Zobacz więcej
Policzki wołowe są niezwykle delikatne, gdy je dobrze się przygotuje. Dusić je trzeba minimum 3,5 godziny ale dzięki tak długiemu gotowaniu się rozpływają się w ustach. Wyśmienicie smakują z sosem tak Zobacz więcej
Policzki wołowe w czerwonym winie – KUCHNIA TOMKA Przejdź do treści KUCHNIA TOMKA Przekonaj się, że można jeść smacznie na co dzień. Opublikowane w 7 listopada 20177 listopada 2017 przez Tomasz Zobacz więcej
Kolejne tradycyjne danie kuchni staropolskiej - zrazy wołowe zawijane z kawałkami warzyw, zwane również roladą wołową. Podawane najczęściej z kluskami śląskimi i polane sosem śmietanowo-grzybowym. Zobacz więcej
Dzisiaj propozycja dla wszystkich tych, którzy tak jak ja w okresie jesienno-zimowym przepadają za wszelkiego rodzaju gulaszami i daniami ‘jednogarnkowymi’. Gulasz ten z pewnością należy do dań Zobacz więcej
Wino i kuchnia
Wino i kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wino i kuchnia
  Zrazy a‘la Esterházy

Zrazy a‘la Esterházy 93

Gdy dostałem zlecenie na przygotowanie dania pod czerwone wino, sięgnąłem po cudowną książką Tadeusza Olszańskiego pt. Nobel dla Papryki. Kartkując strony pełne pörköltów i gulaszy znalazłem przepis Zobacz więcej
Gdy zapowiedzą się goście na kilka dni prawie zawsze robię wcześniej roladki. To pyszny sposób na podanie mięsa, gdyż można go wzbogacić różnymi smakami owocowymi lub warzywnymi wkładając obok cebuli Zobacz więcej
Mariola
Mariola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne fantazje Marioli
      ZRAZY WIEPRZOWE ZWIJANE

ZRAZY WIEPRZOWE ZWIJANE 6830

ZRAZY WIEPRZOWE ZWIJANE Zrolowane plastry dobrze ubitego chudego mięska,skrywające pyszny farsz,duszone w sosie,są pyszne.Od zawsze znane jako przysmak kuchni polskiej,pod nazwą zrazu lub w innych Zobacz więcej
Były już kopytka, a teraz, coś do nich. Gulasz w mojej wersji jest naprawdę ostry, więc jeśli nie lubicie piekielnych potraw, zmniejszcie ilość pasty Sambal Oelek, lub zastąpcie ją papryką w proszku, Zobacz więcej
Emilia Voit
Emilia Voit Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
COOKILLU
Gulasz Wołowy na Czerwonym Winie

Gulasz Wołowy na Czerwonym Winie 52

Gulasz Wołowy na Czerwonym Winie Składniki: — Wołowina na gulasz — 2.5 kg — Czerwone wino Burgundy — 1 butelka — Cebula — 3 średnie, pokrojone w piórka — Marchewka — 3 sztuki, pokrojone w talarki — Zobacz więcej