zrazy wołowe zawijane w sosie z czerwonego wina

i świąteczny / *** SERNIK ŚWIĄTECZNY *** WIELKANOCNY TORT ORZECHOWO-MIGDAŁOWY *** ZRAZY ZAWIJANE WOŁOWE W CHLEBOWYM SOSIE *** BABKA ORZECHOWO-MIGDAŁOWA *** BABECZKI Z OWOCAMI *** SAŁATKA Z GRUSZKĄ Zobacz więcej
Kolejne tradycyjne danie kuchni staropolskiej - zrazy wołowe zawijane z kawałkami warzyw, zwane również roladą wołową. Podawane najczęściej z kluskami śląskimi i polane sosem śmietanowo-grzybowym. Zobacz więcej
CiekawaKuchnia
CiekawaKuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ciekawa Kuchnia
Zrazy wołowe

Zrazy wołowe 3278

0
Klasyka gatunku! Zrazy wołowe to wspaniały sposób na wołowinę, a do tego danie absolutnie nie traci na odgrzewaniu (nawet w mikrofali). Dzięki temu możecie zraziki zabierać do pracy i cieszyć się Zobacz więcej
CiekawaKuchnia
CiekawaKuchnia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ciekawa Kuchnia
Zrazy wołowe

Zrazy wołowe 1563

0
Klasyka gatunku! Zrazy wołowe to wspaniały sposób na wołowinę, a do tego danie absolutnie nie traci na odgrzewaniu (nawet w mikrofali). Dzięki temu możecie zraziki zabierać do pracy i cieszyć się Zobacz więcej
ankawell
ankawell Obserwuj blogaObserwujesz bloga
życie od kuchni
SYLWESTROWE MENU

SYLWESTROWE MENU 356

1
NA POCZĄTEK MAŁE CO NIECO POMIĘDZY JEDNYM TAŃCEM A DRUGIM - CZYLI PRZYSTAWKI TYPU FINGER FOOD : ŁOSOSIOWY PÓŁMISEK a na nim rolada szpinakowa z łososiem i jajka faszerowane łososiowym kremem ROLKI Z Zobacz więcej
Składniki 60 dag udźca wołowego 2 ogórki kiszone 1 czerwona papryka 2 duże cebule 4 plastry wędzonego boczku 10dag kiełbasy myśliwskiej 4 łyżeczki musztardy 3 łyżki oleju rydzowego do smażenia 5dag Zobacz więcej
1 papryka żółtka 300 gram pieczarek Plastry szynki szwarcwaldzkiej 1 cebula Niewielka ilość oleju Bulion / woda 100 ml śmietany 18% Ok. 2 łyżeczek mąki Wykonanie: Plastry wołowiny rozbijamy, Zobacz więcej
Zrazy wołowe są dobre zawsze. Do tej pory robiłam je tradycyjnie, zawijałam ipiekłamnakuchence lub w piecyku. Od dawna chciałam robić je w wolnowarze i nareszcie się udało. Pracy jest przy nich tyle Zobacz więcej
Składniki: 500g schabu 100g sera żółtego 1 cebula czerwona 1 kostka wołowa 200ml wody Sól Pieprz Olej do smażenia Zaklepka (śmietana, mąka, woda) Kasza gryczana Kupiec (1 woreczek) Sos tradycyjny do Zobacz więcej
Składniki: 500g schabu 100g sera żółtego 1 cebula czerwona 1 kostka wołowa 200ml wody Sól Pieprz Olej do smażenia Zaklepka (śmietana, mąka, woda) Kasza gryczana Kupiec (1 woreczek) Sos tradycyjny do Zobacz więcej
Zrazy wołowe zawijane z boczkiem, cebulką i ogórkiem - mniam! Chciałam ładnie zrobić przekrój przez zrazika, ale wołowina była tak krucha, że wyszło jak wyszło ;-) Więcej inspiracji, co ugotować na Zobacz więcej
Zrazy wołowe to było odświętne danie w moim domu. Mama robiła je tak dobrze, że wszyscy chcieli dokładkę a ich zawsze brakowało. Mama robiła je ze słoninką lub boczkiem, marchewką, ogórkiem i Zobacz więcej
Lubicieproste, mięsne dania kuchni polskiej? Zapewne tak, gdyż często ich szukacie na blogu.Udało mi się kupić piękny kawałek karkówki bez kości, idealnie nadawał się na bitki wieprzowe. Można też z Zobacz więcej
mapik27
mapik27 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Świat Domowej Kuchni
Zrazy wołowe

Zrazy wołowe 3412

0
1/2 kg zrazowego mięsa wołowego 2 łyżki musztardy sarepskiej 2 ogórki kwaszone 1/2 czerwonej papryki 1 biała cebula 80 g boczku wędzonego w plasterkach 1 łyżka mąki pszennej 3 łyżki oleju roślinnego 2 Zobacz więcej
Stwierdziłam, że w naszym domu rzadko jadamy dania z wołowiny. Kiedyś regularnie jadało się w moim domu zrazy wołowe zawijane, czy bitki wołowe. Jednak ostatnie bitki jakie przygotowałam były przed Zobacz więcej
(przechowywane razem są mało estetyczne).Kiedy chcemy je podać,podgrzewamy sos(gdy jest za gęsty to dolewamy wody) i wkładamy nasze zrazy,lub podgrzewamy mięska w mikrofalówce i polewamy gorącym Zobacz więcej
:):) NA ŚWIĄTECZNY OBIAD POLECAM RÓWNIEŻ : [zrazy zawijane wołowe w chlebowym sosie] * * * DZISIEJSZEJ NOCY ODWIEDZIŁ NAS ŚW.MIKOŁAJ :):) szeleszczenie papierków dobiegające z dziecięcego pokoju Zobacz więcej
To popularna w polskiej kuchni potrawa, która ma zapewne tyle odmian ile osób, które ją przygotowują. Zrazy przygotowuje się z mięsa wołowego bez kości. Może to być udziec, rozbratel, antrykot lub Zobacz więcej
Lubicieproste, mięsne dania kuchni polskiej? Zapewne tak, gdyż często ich szukacie na blogu.Udało mi się kupić piękny kawałek karkówki bez kości, idealnie nadawał się na bitki wieprzowe. Można też z Zobacz więcej