zrazy wołowe zawijane w sosie z czerwonego wina

Zainspirowani menu Restauracji Pod Różą, którą znajdziecie w Hotelu Pod Różą w Krakowie, postanowiliśmy przygotować własną wersję polędwicy wołowej z musem orzechowym. Żeby wyszło idealnie, nasze Zobacz więcej
Goleń wołowa w sosie z czerwonego wina to nasza nowa propozycja na sezon zimowy. Solidne, pełne smaku, a jednocześnie eleganckie danie, które świetnie sprawdzi się na obiad na specjalną okazję. Oprócz Zobacz więcej
Dzisiaj pokażę Wam jak zrobić tradycyjne zrazy wołowe - mięsko będzie miękkie i soczyste, a sos naprawdę bardzo aromatyczny. Do tego wystarczy podać kaszę gryczaną lub ziemniaki a jako surówkę Zobacz więcej
OdczarujGary
OdczarujGary Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
OdczarujGary
Zrazy wołowe w sosie

Zrazy wołowe w sosie 102

Znacie pojęcie Comfort Food? Średnio lubię wszystkie zagraniczno-języczne wyrażenia, więc powiem Wam śmiało, że to po prostu przyjemne smaki dzieciństwa. Każdy je ma, każdy je czuje. Najlepiej na Zobacz więcej
Składniki 700 g mielonej łopatki 2 cebule 2 puszki pomidorów 4 ząbki czosnku pół słoika suszonych pomidorów jajko 3 łyżki bułki tartej lampka czerwonego pół słodkiego wina sól, pieprz, lubczyk, Zobacz więcej
1 ośmiornica ok 1 kg 4 ząbki czosnku 1 cebula 1 kieliszek czerwonego wina sól pieprz czerwona papryka słodka szczypta chili 1 marchewka kawałek pora świeże oregano i natka pietruszki makaron penne Zobacz więcej
Od dawna miałam ochotę na zrazy wołowe, więc tym razem wypróbowałam przepis od znajomej Mój mąż pierwszy raz miał okazję spróbować tej polskiej potrawy. Zrazy wołowe 4 podłużne płaty mięsa wołowego Zobacz więcej
Wioleta g-a
Wioleta g-a Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mama Karmiąca
Karkówka w czerwonym winie

Karkówka w czerwonym winie 283

Mięso duszone w winie to smak jakiego nie zapomnicie. Jeżeli jeszcze nie próbowaliście, zachęcam do tego, żeby uraczyć tym smakiem Wasze kubki na języku ;) Ja do przygotowania swoich plastrów Zobacz więcej
Tradycyjne polskie Zrazy Zawijane zmięsa wołowego. Zrazy mają wśrodku nadzienie zkiszonego ogórka isłoniny. Robię je zdużą ilością pysznego sosu cebulowego. Zrazy doskonale nadają się dozamrażania, Zobacz więcej
Dziś kuchnia Polska w najlepszym wydaniu - piersi z kaczki w czerwonym winie. Mięsko wychodzi soczyste,winne i aromatyczne.Polecam na niedzielny obiad,świąteczne danie bądź walentynkową kolację. Zobacz więcej
Dziś coś dla miłośników czerwonego mięsa – aromatyczny gulasz wołowy z czerwonym winem jest idealną potrawą na zimowe dni. Pyszny, sycący dosłownie rozpływa się w ustach. Polecam! Do tego wystarczą Zobacz więcej
Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można przygotować z różnych gatunków mięsa. Mięso Zobacz więcej
Nigdy nie jadłam połączenia gulaszu z pomarańczą, ale lubię nowe smaki, dlatego, gdy tylko dojrzałam ten przepis w książce "Smaczne zupy", od razu zaznaczyłam go "do zrobienia". Długo nie trzeba było Zobacz więcej
Słodka Babeczka
Słodka Babeczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne przeboje
Zrazy wołowe zawijane

Zrazy wołowe zawijane 11664

Zrazy wołowe zawijane z boczkiem, cebulką i ogórkiem - mniam! Chciałam ładnie zrobić przekrój przez zrazika, ale wołowina była tak krucha, że wyszło jak wyszło ;-) Więcej inspiracji, co ugotować na Zobacz więcej
Kotlety schabowe to danie ponadczasowe, które znają wszyscy. Same często je przygotowujemy na obiad. Jednak dzisiaj chcemy zachęcić Was, do spróbowania schabu w innej odsłonie - schabu w aromatycznym Zobacz więcej
Niedawno natknęłam się w markecie na niecodzienne mięso - z kangura. A że lubimy z Moim K. kosztować nowości, postanowiliśmy go spróbować. Z tego co wyczytałam, mięso kangura - mimo iż czerwone Zobacz więcej
Śledzie są rybami morskimi, zktórych można wyczarować wiele smacznych, tradycyjnych inowoczesnych dań. Najbardziej popularne są unas śledzie wformie przekąsek czy sałatek przygotowywane naróżne Zobacz więcej
Dla Amerykanówkwintesencją gulaszu wołowego jest tzw. "beef burgundy", który z samej nazwy wskazuje, że powinien być przyrządzony na czerwonym winiez regionów burgundzkich. Gulasz prezentowany przeze Zobacz więcej
Sposobów na podanie piersi z gęsi jest sporo. Którą potrawę wybrać, aby aromatem otulić zmysły, smakiem rozpieścić podniebienie i w radosny błogostan wprawić żołądki. Dzisiaj postawiłam na pierś Zobacz więcej
Mawiają, że na świętego Marcina ma być gęsina, więc w końcu była. Pierwszy raz skusiłam się żeby przygotować ten mało popularny rodzaj mięsa. I absolutnie nie żałuję. Z przepisem improwizowałam Zobacz więcej