Przepis na zrazy wołowo-schabowe z kapusta i cebulą

Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można przygotować z różnych gatunków mięsa. Mięso Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Roladki schabowe nadziewane pieczarkami

Roladki schabowe nadziewane pieczarkami 9132

Kiedyznudzą sięWam sznycle, pieczenie, czy kotlety mielone oraz "zwykłe" schabowe, możecie ukryć w kawałkach mięsa różne, smaczne niespodzianki. Dzisiejsza moja propozycja to... roladki schabowe Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Zrazy wołowe zawijane

Zrazy wołowe zawijane 3644

Zrazy wołowe często goszczą na naszych stołach. Niby zwykły kawałek mięsa, a smakuje zupełnie inaczej. A to za sprawą farszu z wędzonego boczku, ogórka i cebuli. Nie robiliście już dawno? Wobec tego Zobacz więcej
Słodka Babeczka
Słodka Babeczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne przeboje
Zrazy wołowe zawijane

Zrazy wołowe zawijane 11901

Zrazy wołowe zawijane z boczkiem, cebulką i ogórkiem - mniam! Chciałam ładnie zrobić przekrój przez zrazika, ale wołowina była tak krucha, że wyszło jak wyszło ;-) Więcej inspiracji, co ugotować na Zobacz więcej
Mariola
Mariola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne fantazje Marioli
      ZRAZY WIEPRZOWE ZWIJANE

ZRAZY WIEPRZOWE ZWIJANE 6588

ZRAZY WIEPRZOWE ZWIJANE Zrolowane plastry dobrze ubitego chudego mięska,skrywające pyszny farsz,duszone w sosie,są pyszne.Od zawsze znane jako przysmak kuchni polskiej,pod nazwą zrazu lub w innych Zobacz więcej
KAPUSTA CZERWONA ZASMAŻANA Kapusta czerwona zasmażana,to pyszny dodatek do mięs i obiadów.Uwielbiana do zrazów i klusek śląskich. SKŁADNIKI : 1/2 główki kapusty Zobacz więcej
Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można wykonać z różnych gatunków mięsa. Mięso Zobacz więcej
Odmian zrazów i roladek jest tyle , że tylko wybierać jakie zrobić .Warto przygotować w większej ilości podwajając lub nawet potrajając ilość składników, bo tak jak wszystkie duszone mięsa są Zobacz więcej
swojska baba
swojska baba Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne Wariacje
Zrazy wołowe zawijane

Zrazy wołowe zawijane 2993

To popularna w polskiej kuchni potrawa, która ma zapewne tyle odmian ile osób, które ją przygotowują. Zrazy przygotowuje się z mięsa wołowego bez kości. Może to być udziec, rozbratel, antrykot lub Zobacz więcej
Lubicie zrazy? A z farszem z marchewki jedliście już? Jest lekko słodki i tani a zrazy ze schabu nie potrzebują długiej obróbki termicznej. Zrazy, które robiłam wcześniej zazwyczaj panierowałam w Zobacz więcej
jakpomasle.pl
jakpomasle.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jak Po Maśle
Zrazy z pieczarkami i kapustą

Zrazy z pieczarkami i kapustą 1618

Zrazy z pieczarkami i kapustą Zrazy inaczej zawijane kotlety. Pierwszy raz je zrobiłam i już teraz wiem na pewno, że nie po raz ostatni. Są smaczniejsze niż tradycyjne schabowe kotlety, chociaż więcej Zobacz więcej
gotowanie ze stylem
gotowanie ze stylem Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie ze stylem
Zrazy wołowe

Zrazy wołowe 7693

Tradycyjne zrazy wołowe zawijane z cebulą to bardzo smaczna i niezbyt skomplikowana potrawa idealna na obiad. Zrazy należy na początku podsmażyć na patelni, a następnie dość długo gotować, by mięso Zobacz więcej
Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można przygotować z różnych gatunków mięsa. Mięso na Zobacz więcej
Maggie_pal
Maggie_pal Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Co siedzi w garnku ?
Zrazy wołowe zawijane

Zrazy wołowe zawijane 7357

Przygotowanie: 10 minut Czas oczekiwania: 30 minut Gotowanie: 3 godziny Zrazy wołowe to moje ulubione danie z polskiej kuchni. W Poznaniu moim rodzinnym mieście za którym bardzo tęsknię, zrazy podaje Zobacz więcej
Klasyka smaku, tradycyjne danie kuchni staropolskiej. Zrazy są wyjątkowo smacznym i szlachetnym daniem, idealnie pasującym na eleganckie przyjęcia, jak i obiad w rodzinnym gronie. Zrazy wołowe Zobacz więcej
Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można wykonać z różnych gatunków mięsa. Mięso Zobacz więcej
Inspirację czerpałam z jednego z zeszycików "Poradnika Domowego", szukając czegoś , co można by było wyczarować z kotletów schabowych, których ostatnio mam nadmiar. Przepis zmodyfikowałam pod siebie, Zobacz więcej
Olcia706
Olcia706 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Olcia gotuje
Zrazy z szynki wieprzowej

Zrazy z szynki wieprzowej 3802

Pyszne zrazy zawijane z szynki wieprzowej, z dodatkiem boczku, cebulki i ogórka kiszonego. Składniki: 0,5 kg chudej szynki wieprzowej 2 ogórki kiszone 1 cebula 10 dkg boczku parzonego lub wędzonego 1 Zobacz więcej
Zrazy wołowe to idealny pomysł na świąteczny obiad. Dziś w nowej odsłonie, w ukłonem w stronę świętujących głownie kapustą. Zrazy nadziewane kiszoną kapustą 1 kg rostbefu wołowego 300 g kiszonej Zobacz więcej
Kolejne tradycyjne danie kuchni staropolskiej - zrazy wołowe zawijane z kawałkami warzyw, zwane również roladą wołową. Podawane najczęściej z kluskami śląskimi i polane sosem śmietanowo-grzybowym. Zobacz więcej