Przepis na zrazy z boczkiem i ogórkiem

1 kg ziemniaków łyżka margaryny łyżka koperku WYKONANIE SAŁATA: Przygotowanie sałaty zaczynamy od zrobienia dresingu. Do miseczki wlewamy 200 ml śmietany i dodajemy 4 łyżki majonezu. Wsypujemy Zobacz więcej
Dzisiaj przepis bardzo tradycyjny - roladki wołowe czyli zrazy z boczkiem i ogórkiem SKŁADNIKI 500 g ligawy - ładnie się rozbija i dusi 4 długie plastry boczku wędzonego 4 małe ogórki kiszone Zobacz więcej
Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można przygotować z różnych gatunków mięsa. Mięso Zobacz więcej
Miękkie, aromatyczne i wbrew pozorom łatwe do przygotowania - zrazy wieprzowe z boczkiem, cebulą i ogórkiem. Idealne smakują z młodymi ziemniakami. Składniki: 1 duży kawałek karkówki (ja użyłam 700 g) Zobacz więcej
Na zrazy wołowe każdy ma zapewne swój własny przepis. Ja robię je również w różnych wersjach. Czasami robię roladki z grzybami ale dzisiaj proponuję roladki z nadzieniem z ogórka, gotowanego boczku i Zobacz więcej
Przejrzałam swoje najnowsze wpisy i okazało się, że w ostatnim czasie królowały u mnie sałatki i warzywa. To bardzo dobrze, bo kocham warzywa, ale raz na jakiś czas mam też ochotę na coś konkretnego. Zobacz więcej
Słodka Babeczka
Słodka Babeczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne przeboje
Zrazy wołowe zawijane

Zrazy wołowe zawijane 11889

Zrazy wołowe zawijane z boczkiem, cebulką i ogórkiem - mniam! Chciałam ładnie zrobić przekrój przez zrazika, ale wołowina była tak krucha, że wyszło jak wyszło ;-) Więcej inspiracji, co ugotować na Zobacz więcej
Danie kuchni staropolskiej, które obecne jest u mnie w domu już od kilku ładnych lat. To przede wszystkim smak mojego dzieciństwa. Robiła je kiedyś moja babcia, później moja mama, a teraz robię je ja Zobacz więcej
Dzisiaj tradycyjny obiad kuchni polskiej.Zrazy wołowe z cebulą, ogórkiem i boczkiem. Tego dania nie trzeba nikomu przedstawiać. Zna każdy, lubi wielu. Idealne na danie niedzielne i dzień powszedni. Zobacz więcej
Kolejne proste w wykonaniu i, jednocześnie, ciekawe w smaku danie. Łatwy, smaczny i odmienny sposób na podanie zwykłego schabowego. No i danie to jest dużo mniej kaloryczne w porównaniu do Zobacz więcej
Tym razem przepis oparty na tradycyjnej kuchni śląskiej, czyli zrazy. W oryginale wykonywane są z wołowiny, ale ja zastępuję ją mięsem wieprzowym – karczkiem. Dzięki temu zrazy są bardziej soczyste, Zobacz więcej
Maggie_pal
Maggie_pal Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Co siedzi w garnku ?
Zrazy wołowe zawijane

Zrazy wołowe zawijane 7354

Przygotowanie: 10 minut Czas oczekiwania: 30 minut Gotowanie: 3 godziny Zrazy wołowe to moje ulubione danie z polskiej kuchni. W Poznaniu moim rodzinnym mieście za którym bardzo tęsknię, zrazy podaje Zobacz więcej
Dziś pierwszy raz postanowiłam zrobić roladki wieprzowe z cebulką, ogórkiem i boczkiem :) Wyszły pyszne ! Potrzebne składniki: Smacznego ! Posted byPaulina KwiatkowskainBoczek parzony, Cebula, Zobacz więcej
Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można wykonać z różnych gatunków mięsa. Mięso Zobacz więcej
kasztanowakuchnia
kasztanowakuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kasztanowa Kuchnia
Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe 5627

Cześć =) Zrazy, to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można wykonać z różnych gatunków mięsa. Zobacz więcej
Mariola
Mariola Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne fantazje Marioli
      ZRAZY WIEPRZOWE ZWIJANE

ZRAZY WIEPRZOWE ZWIJANE 6570

ZRAZY WIEPRZOWE ZWIJANE Zrolowane plastry dobrze ubitego chudego mięska,skrywające pyszny farsz,duszone w sosie,są pyszne.Od zawsze znane jako przysmak kuchni polskiej,pod nazwą zrazu lub w innych Zobacz więcej
Roladki zrobiłam już jakiś czas temu na niedzielny obiad, są bardzo smaczne, mięciutkie i myślę, że na świąteczny obiad będą jak znalazł. Takie roladki to tradycyjne danie kuchni śląskiej podane Zobacz więcej
Zraziki lubimy bardzo. Ale babcia daleko :( Co zrobić? Trzeba się ruszyć do sklepu, kupić mięsko i robić zraziki! Choć myśl o ich robieniu napawała nas dotąd lękiem to nie ma tu jednak wielkiej Zobacz więcej
Olcia706
Olcia706 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Olcia gotuje
Zrazy z mięsa mielonego

Zrazy z mięsa mielonego 5791

Pyszne zrazy z mięsa mielonego. Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego 1 jajko duża cebula 15 dag boczku parzonego lub wędzonego 2 ogórki kiszone bułka tarta 3 liście laurowe i 3 ziarenka ziela Zobacz więcej