zrazy z karkówki

Składniki : 4 plastry karkówki 1 cebula 1 ogórek kiszony sól i pieprz przyprawa do mięs olej Przygotowanie: Karkówkę rozbić tłuczkiem. Przyprawić. Cebulę pokroić w kostkę ,ogórki w słupki. Na patelni Zobacz więcej
Duusiak
Duusiak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Koperek w kuchni :)
Zrazy z karkówki

Zrazy z karkówki 4807

2
Ponuro dziś. Jesień zbliża się wielkimi krokami. A dziś zrazy z karkówki. Tańsze i szybsze w przygotowaniu,ale tak samo pyszne:) Składniki: 4 plastry karkówki 1 ogórek kiszony 4 paski papryki zielonej Zobacz więcej
Zrazy to mojego męża ulubione danie, a w szczególności gdy są do tego kluski śląskie. Podam je z ziemniakami i surówką, bo w taki upał już mi się nie chce stać i kręcić klusek. Zrazy Składniki: 0,5 kg Zobacz więcej
Lubicie zrazy?? Ja bardzo:) Postanowiłam jednak troszkę je przerobić na zdrowszą wersję;) I opłaciło się, zniknęły co do jednego:) Składniki: 1kg karkówki wieprzowej bez kości, 10dag kiszonej kapusty, Zobacz więcej
Tradycyjne zrazy przygotowujemy z wołowiny, ale gdy jej brak, możemy wykonać je także z wieprzowiny. Są równie smaczne, a ich przygotowanie zajmuje dużo mniej czasu. Składniki: 8 plastrów karkówki 8 Zobacz więcej
Na świąteczny obiad proponuję pyszne zrazy z karkówki. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Mięso jest miękkie i rozpływa się w ustach. SKŁADNIKI: 700g karkówki bez kości, 100g boczku surowego, 2 Zobacz więcej
Składniki: karkówka 6 porcji bez kości, musztarda sarepska 6 łyżeczek, boczek wędzony 15 dag, ogórek kiszony 1 duży, cebula 1 duża, papryka czerwona 1 sztuka, pieczarki 4 sztuki, mąka pszenna - ile Zobacz więcej
Te zrazy to prawdziwa uczta dla wielbicieli mięsa i pieczarek. Soczysta, krucha karkówka z dużą ilością pieczarkowego nadzienia, które częściowo znajduje się też w aromatycznym, aksamitnym sosie. Zobacz więcej
Danie to dość często gościło na stole w moim rodzinnym domu. Muszę przyznać, że moja Mama jest mistrzem w ich robieniu i mam nadzieję, że chociaż po części udało mi się odtworzyć ten smak. Zaletą tych Zobacz więcej
. Dodatkowo lista składników nie jest wielka, a do ich przygotowania nie potrzeba wielkich umiejętności. 500g karkówki wieprzowej 3 cebule 4 łyżki żurawiny suszonej 2 łyżki majeranku 1/2 łyżeczki Zobacz więcej
Ze względu na cenę wołowiny postanowiłam zrobić tańszą wersję zrazów. Wykorzystałam więc karkówkę. Rodzina się zajadała - przyznaję, że mi smakowały dużo bardziej nie z wołowiny. Składniki: - 1 kg Zobacz więcej
Jako Przyjaciel Winiary testuję od czasu do czasu ich produkty. Tym razem do przygotowania roladek wieprzowych, nie stosowałam przypraw tylko wykorzystałam soser Winiary. Rolady z karkówki, zwane też Zobacz więcej
Zrazy z karkówki zawijane to przepis dość popularny i prosty. Różne są tylko dodatki. Moje zrazy są nadziane duszoną cebulą i suszoną żurawiną, a wszystko w naturalnym sosie wytworzonym podczas Zobacz więcej
Dziś na obiad były u mnie zrazy z karkówki z dodatkiem mięsa mielonego i warzyw. Wyszły bardzo smaczne i aromatyczne, podałam je z kaszą gryczaną paloną oraz surówką. Składniki: 1,5 kilogram karkówki Zobacz więcej
Potrawa, która wyszła trochę przez przypadek, ale takie przypadki mogą przydarzać mi się częściej Danie jest ukoronowaniem serii z kapustą kiszoną. VN:F [1.9.22_1171] Rating: 10.0/10 (2 votes cast) Zobacz więcej
Kupując karkówkę jeszcze do końca nie wiedziałam na co ją przeznaczę, poprosiłam jedynie by mi ją pocięto w kotlety. Część zamroziłam zostawiając 4 duże sztuki na planowany obiad. I w końcu Zobacz więcej
to zrazy zawijane, do których potrzebny jest cienko i równo rozbity plaster. Zrazy podajemy z kluskami kładzionymi lub śląskimi. Świetnie smakują w zestawieniu z kiszonymi ogórkami, surówką z modrej Zobacz więcej
Zrazy to dla mnie potrawa odświętna, bo pojawiała się w mojej rodzinie zawsze od święta. Babcia często robiła zrazy na obiad w Boże Narodzenie, zamiennie ze schabem ze śliwką. Były pyszne, kruche i Zobacz więcej
Za oknem szaro i buro a do tego zimno. Mam dla Was propozycję obiadową idealnie pasującą do dzisiejszej aurty, choć niekoniecznie do piątku. Ale co tam :) Kruche mięsko w sosie o wyrazistym smaku - Zobacz więcej
często zamieniam właśnie mięso wołowe na wieprzowe, w/g mnie roladki są bardziej soczyste, szybciej się duszą, i cenowo znacznie tańsze. Polecam :) Składniki - 8 plastrów karkówki wieprzowej - 8 Zobacz więcej