zrazy zawijane

Tradycyjne polskie Zrazy Zawijane zmięsa wołowego. Zrazy mają wśrodku nadzienie zkiszonego ogórka isłoniny. Robię je zdużą ilością pysznego sosu cebulowego. Zrazy doskonale nadają się dozamrażania, Zobacz więcej
Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można przygotować z różnych gatunków mięsa. Mięso Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Zrazy zawijane z kaczki

Zrazy zawijane z kaczki 59

Zrazyznana w Polsce od ponad 200 lat potrawa przyrządzana przeważnie z wołowiny. Mogą być również z baraniny lub cielęciny. Ja przygotowałam zrazy zawijane z kaczki. 4 kacze nogi, 1 -2 twarde gruszki, Zobacz więcej
Słodka Babeczka
Słodka Babeczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne przeboje
Zrazy wołowe zawijane

Zrazy wołowe zawijane 11672

Zrazy wołowe zawijane z boczkiem, cebulką i ogórkiem - mniam! Chciałam ładnie zrobić przekrój przez zrazika, ale wołowina była tak krucha, że wyszło jak wyszło ;-) Więcej inspiracji, co ugotować na Zobacz więcej
Cookuj.pl
Cookuj.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cookuj.pl
Zrazy

Zrazy 100

Czas przygotowania: 30minut Czas gotowania : 2h 00 min Ilość porcji: 5-6 porcji Drukuj Zrazy By Piotr 21 kwietnia 2015 Przygotuj zrazy z przepisu ze strony Cookuj.pl i ciesz się wspaniałym smakiem Zobacz więcej
Maggie_pal
Maggie_pal Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Co siedzi w garnku ?
Zrazy wołowe zawijane

Zrazy wołowe zawijane 7246

Przygotowanie: 10 minut Czas oczekiwania: 30 minut Gotowanie: 3 godziny Zrazy wołowe to moje ulubione danie z polskiej kuchni. W Poznaniu moim rodzinnym mieście za którym bardzo tęsknię, zrazy podaje Zobacz więcej
Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można wykonać z różnych gatunków mięsa. Mięso Zobacz więcej
Zrobiło się zimno i bardzo jesiennie, chociaż słońce wciąż pięknie świeci, wiemy że z każdym dniem będzie coraz zimniej. Postanowiłam ten jesienny sezon zainaugurować zrazami zawijanymi, podanymi z Zobacz więcej
Dzisiaj pokażę Wam jak zrobić tradycyjne zrazy wołowe - mięsko będzie miękkie i soczyste, a sos naprawdę bardzo aromatyczny. Do tego wystarczy podać kaszę gryczaną lub ziemniaki a jako surówkę Zobacz więcej
Zrazy, moje ulubione. Smakują identycznie (a może lepiej bo można wpakować więcej "farszu") a pochłaniają 1/2 czasu mniej,niż tradycyjne. :) SKŁADNIKI: 8 plastrów wołowiny zrazowej Kawałki chleba Zobacz więcej
LidKa
LidKa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Na 4 ręce
Zrazy wołowe zawijane...pyszne :)

Zrazy wołowe zawijane...pyszne :) 4778

Wołowe zrazy zawijane to jedno z moich ulubionych zimowych, polskich dań. Bardzo długo nie robiłam ich sama i do debiutu doszło gdy grupa moich kolegów z pracy - pochodzących z różnych krajów - Zobacz więcej
Kuanan
Kuanan Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchenne-czarymary
Zawijane zrazy

Zawijane zrazy 2242

Tęskno mi za czasami gdy gotowała moja Mama, za dawnymi smakami, wciąż staram się niektóre z nich odtworzyć, ale nie zawsze z takim skutkiem jakbym sobie życzyła. Wspomnienia bywają czasem Zobacz więcej
angelikawiejak
angelikawiejak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Chili jalapeno
Zrazy

Zrazy 159

Zrazy – Chilijalapeno Menu Search Start O mnie Dania główne Drób Ryby Zapiekanki Zupy Makarony Naleśniki Napoje Przekąski Sałatki Śniadanie Wypieki Chilijalapeno Blog kulinarny Kategoria: Dania Zobacz więcej
Zraz zawijany ze schabu - KozakGotuje.pl KozakGotuje.pl Blog kulinarny z przepisami Search Wszystkie przepisy Ciasta i desery Pomysły na obiad Kurczak Makarony Tarty na słono Im smakowało Ciasta na Zobacz więcej
1 kg wołowiny bez kości ( udziec,antrykot ) 20 dag boczku wędzonego, surowego 3 ogórki kiszone 2 cebule 3 kromki razowego chleba ostra musztarda 2 ząbki czosnku liść laurowy, ziele angielskie olej Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Zrazy wołowe zawijane

Zrazy wołowe zawijane 3618

Zrazy wołowe często goszczą na naszych stołach. Niby zwykły kawałek mięsa, a smakuje zupełnie inaczej. A to za sprawą farszu z wędzonego boczku, ogórka i cebuli. Nie robiliście już dawno? Wobec tego Zobacz więcej
Po polsku na niedzielę - czyli rozprawiam się z kuchnią polską i tradycyjnym domowym obiadem. Składniki: roladki:4 plastry wołowiny (o grubości 1cm) (ligawy, rostbefu, udźca, mięsa na pieczeń) 4 Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Zrazy zawijane

Zrazy zawijane 1307

Dobrze przygotowana wołowina rozpływa się w ustach. Nieczęsto ją serwuję, ale zraziki, takie klasyczne zawijane ze słoniną czy boczkiem i ogórkiem w środku bardzo lubimy. Do tego u nas obowiązkowo Zobacz więcej
Kolejne tradycyjne danie kuchni staropolskiej - zrazy wołowe zawijane z kawałkami warzyw, zwane również roladą wołową. Podawane najczęściej z kluskami śląskimi i polane sosem śmietanowo-grzybowym. Zobacz więcej
jobszarny
jobszarny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Jacka-Placka
Zrazy zawijane ze schabu

Zrazy zawijane ze schabu 3619

Składniki na zrazy zawijane: 500 g schabu bez kości 50 g słoniny lub boczku 1 duży ogórek konserwowy lub kiszony 1 duża cebula musztarda 2 ząbki czosnku 2 ziarenka ziela angielskiego 2-3 liście Zobacz więcej