zrazy zawijane z farszem grzybowym

pokroił mi mięso w plastry, które zaoferował się nawet zbić tłuczkiem, lecz odmówiłam, chcąc zrobić to sama w domu. Zrazy zawijane nazywane są też roladkami, gdyż zwija się je w rulon i nadziewa Zobacz więcej
– 2 liście laurowe – ziele angielskie – sól – pieprz – 2 szklanki bulionu grzybowego (lub kostka grzybowa rozpuszczona w 2 szklankach wrzątku) – olej rzepakowy do smażenia mięsa – masło klarowane do Zobacz więcej
g oczyszczonych świeżych grzybów 1 cebula masło (do smażenia) mąka bułka tarta kilka plasterków żółtego sera tymianek, sól, pieprz Kaszę ugotować w osolonej wodzie i wystudzić. Do zimnej dodać 1 Zobacz więcej
Gdy nie mam pomysłu na obiad a chcę aby był syty a najlepiej z dodatkiem mięsa robię roladki. Roladki możemy wykonać z kurczaka lub wieprzowiny. Do takich zrazów można dodać ulubione składniki. Na Zobacz więcej
AnkaGotuje
AnkaGotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AnkaGotuje.pl
Kotlety de volaille

Kotlety de volaille 306

1
się przepisem na pyszne kotlety de volaille z żółtym serem i pieczarkami. Sam farsz jest tak pyszny, że mogłabym go zjeść bez niczego Polecam! Składniki: 500g pieczarek 1/4 kostki masła sól, pieprz Zobacz więcej