zrazy zawijane z wieprzowiny

Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Zrazy zawijane z kaczki

Zrazy zawijane z kaczki 45

Zrazyznana w Polsce od ponad 200 lat potrawa przyrządzana przeważnie z wołowiny. Mogą być również z baraniny lub cielęciny. Ja przygotowałam zrazy zawijane z kaczki. 4 kacze nogi, 1 -2 twarde gruszki, Zobacz więcej
Tradycyjne polskie Zrazy Zawijane zmięsa wołowego. Zrazy mają wśrodku nadzienie zkiszonego ogórka isłoniny. Robię je zdużą ilością pysznego sosu cebulowego. Zrazy doskonale nadają się dozamrażania, Zobacz więcej
Dzisiaj pokażę Wam jak zrobić tradycyjne zrazy wołowe - mięsko będzie miękkie i soczyste, a sos naprawdę bardzo aromatyczny. Do tego wystarczy podać kaszę gryczaną lub ziemniaki a jako surówkę Zobacz więcej
Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można przygotować z różnych gatunków mięsa. Mięso Zobacz więcej
Słodka Babeczka
Słodka Babeczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne przeboje
Zrazy wołowe zawijane

Zrazy wołowe zawijane 11634

Zrazy wołowe zawijane z boczkiem, cebulką i ogórkiem - mniam! Chciałam ładnie zrobić przekrój przez zrazika, ale wołowina była tak krucha, że wyszło jak wyszło ;-) Więcej inspiracji, co ugotować na Zobacz więcej
Zraz zawijany ze schabu - KozakGotuje.pl KozakGotuje.pl Blog kulinarny z przepisami Search Wszystkie przepisy Ciasta i desery Pomysły na obiad Kurczak Makarony Tarty na słono Im smakowało Ciasta na Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Kartoflanka ze zrazami

Kartoflanka ze zrazami 30

Prosta i na dodatek pyszna zupka.Chyba pierwszy raz gotowałam zupkę w wolnowarze, w sumie to ona sama się gotowała.Późnym wieczorkiem zrobiłam zrazy , przełożyłam je do wolnowaru , ustawiłam i poszłam Zobacz więcej
jobszarny
jobszarny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Jacka-Placka
Zrazy zawijane ze schabu

Zrazy zawijane ze schabu 3556

Składniki na zrazy zawijane: 500 g schabu bez kości 50 g słoniny lub boczku 1 duży ogórek konserwowy lub kiszony 1 duża cebula musztarda 2 ząbki czosnku 2 ziarenka ziela angielskiego 2-3 liście Zobacz więcej
Cookuj.pl
Cookuj.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cookuj.pl
Zrazy

Zrazy 42

Czas przygotowania: 30minut Czas gotowania : 2h 00 min Ilość porcji: 5-6 porcji Drukuj Zrazy By Piotr 21 kwietnia 2015 Przygotuj zrazy z przepisu ze strony Cookuj.pl i ciesz się wspaniałym smakiem Zobacz więcej
anika85
anika85 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
jodłowe zacisze
Zrazy z karkówki

Zrazy z karkówki 191

Proste zrazy w naturalnym sosie doskonałe na obiad dla całej rodziny. Podajemy z ziemniakami lub kaszą i ulubionymi surówkami. Składniki: 50 dag karkówki wieprzowej 4 cebule suszona żurawina mąka Zobacz więcej
Zawijane bułeczki z truskawkami - Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia CIASTA All Ciasta bez pieczenia Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe Ciasto francuskie Zobacz więcej
ewelinusienka1
ewelinusienka1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kreatywnie proste
Zrazy ze schabu

Zrazy ze schabu 105

Uwielbiam zrazy. Pyszne mięciutkie mięso a w środku dowolne dodatki. Mi najbardziej smakują z kiszonym ogórkiem, papryką i cebulką w środku. I takie też przygotowałam dla Was. Zapraszam. SKŁADNIKI: – Zobacz więcej
Maggie_pal
Maggie_pal Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Co siedzi w garnku ?
Zrazy wołowe zawijane

Zrazy wołowe zawijane 7205

Przygotowanie: 10 minut Czas oczekiwania: 30 minut Gotowanie: 3 godziny Zrazy wołowe to moje ulubione danie z polskiej kuchni. W Poznaniu moim rodzinnym mieście za którym bardzo tęsknię, zrazy podaje Zobacz więcej
Zrazy, moje ulubione. Smakują identycznie (a może lepiej bo można wpakować więcej "farszu") a pochłaniają 1/2 czasu mniej,niż tradycyjne. :) SKŁADNIKI: 8 plastrów wołowiny zrazowej Kawałki chleba Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Zrazy z wolnowaru

Zrazy z wolnowaru 56

Ostatnio wolnowar często u mnie jest w użyciu..przygotowałam zrazy, miałam je gotować w garnku, ale włożyłam je do wolnowaru ,dolałam wodę do sosu pozostałego z gotowania mięsa, dodałam przyprawy , Zobacz więcej
Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można wykonać z różnych gatunków mięsa. Mięso Zobacz więcej
1 kg wołowiny bez kości ( udziec,antrykot ) 20 dag boczku wędzonego, surowego 3 ogórki kiszone 2 cebule 3 kromki razowego chleba ostra musztarda 2 ząbki czosnku liść laurowy, ziele angielskie olej Zobacz więcej
gotuj się
gotuj się Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
gotuj się do gotowania
Zrazy z karkówki.

Zrazy z karkówki. 353

Zrazy, zraziki, zrazunie! Oooo tak! To jest ewidentnie coś co mi się nigdy nie znudzi! Tym bardziej jestem dumna, że wreszcie ujrzały światło dzienne na moim blogu! Jako podrośnięta adeptka sztuki Zobacz więcej
Odmian zrazów i roladek jest tyle , że tylko wybierać jakie zrobić .Warto przygotować w większej ilości podwajając lub nawet potrajając ilość składników, bo tak jak wszystkie duszone mięsa są Zobacz więcej
Jako Przyjaciel Winiary testuję od czasu do czasu ich produkty. Tym razem do przygotowania roladek wieprzowych, nie stosowałam przypraw tylko wykorzystałam soser Winiary. Rolady z karkówki, zwane też Zobacz więcej