Przepis na zrazy zawijane z wieprzowiny

Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można przygotować z różnych gatunków mięsa. Mięso Zobacz więcej
Słodka Babeczka
Słodka Babeczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne przeboje
Zrazy wołowe zawijane

Zrazy wołowe zawijane 11882

Zrazy wołowe zawijane z boczkiem, cebulką i ogórkiem - mniam! Chciałam ładnie zrobić przekrój przez zrazika, ale wołowina była tak krucha, że wyszło jak wyszło ;-) Więcej inspiracji, co ugotować na Zobacz więcej
Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można przygotować z różnych gatunków mięsa. Mięso na Zobacz więcej
Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można wykonać z różnych gatunków mięsa. Mięso Zobacz więcej
Zrobiło się zimno i bardzo jesiennie, chociaż słońce wciąż pięknie świeci, wiemy że z każdym dniem będzie coraz zimniej. Postanowiłam ten jesienny sezon zainaugurować zrazami zawijanymi, podanymi z Zobacz więcej
LidKa
LidKa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Na 4 ręce
Zrazy wołowe zawijane...pyszne :)

Zrazy wołowe zawijane...pyszne :) 4816

Wołowe zrazy zawijane to jedno z moich ulubionych zimowych, polskich dań. Bardzo długo nie robiłam ich sama i do debiutu doszło gdy grupa moich kolegów z pracy - pochodzących z różnych krajów - Zobacz więcej
Przyrządzając danie z wieprzowiny pamiętajmy, aby była świeża – co łatwo poznać pobarwie mięsa, które powinno być jasnoróżowe – a także poprzerastanażyłkami białego tłuszczyku. Mięso w kolorze Zobacz więcej
Kolejne tradycyjne danie kuchni staropolskiej - zrazy wołowe zawijane z kawałkami warzyw, zwane również roladą wołową. Podawane najczęściej z kluskami śląskimi i polane sosem śmietanowo-grzybowym. Zobacz więcej
Maggie_pal
Maggie_pal Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Co siedzi w garnku ?
Zrazy wołowe zawijane

Zrazy wołowe zawijane 7346

Przygotowanie: 10 minut Czas oczekiwania: 30 minut Gotowanie: 3 godziny Zrazy wołowe to moje ulubione danie z polskiej kuchni. W Poznaniu moim rodzinnym mieście za którym bardzo tęsknię, zrazy podaje Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Zrazy zawijane wołowe

Zrazy zawijane wołowe 3676

Zrazy zawijane wołowe Przepis pochodzi z podręcznika MON z 1969r. "Organizacja żywienia i przyrządzania posiłków w stołówkach wojskowych". Składniki: (porcja ok. 110 g; 485 kcal) - 140 g mięsa Zobacz więcej
jobszarny
jobszarny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Jacka-Placka
Zrazy zawijane ze schabu

Zrazy zawijane ze schabu 3906

Składniki na zrazy zawijane: 500 g schabu bez kości 50 g słoniny lub boczku 1 duży ogórek konserwowy lub kiszony 1 duża cebula musztarda 2 ząbki czosnku 2 ziarenka ziela angielskiego 2-3 liście Zobacz więcej
Kuanan
Kuanan Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchenne-czarymary
Zawijane zrazy

Zawijane zrazy 2260

Tęskno mi za czasami gdy gotowała moja Mama, za dawnymi smakami, wciąż staram się niektóre z nich odtworzyć, ale nie zawsze z takim skutkiem jakbym sobie życzyła. Wspomnienia bywają czasem Zobacz więcej
HannaT
HannaT Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
HIT PYCHOTKA
ZRAZY (ROLADKI)  WOŁOWE ZAWIJANE

ZRAZY (ROLADKI) WOŁOWE ZAWIJANE 3404

Zrazy (roladki) wołowe zawijane 4 plastry wołowiny (po 150-200g) 1 ogórek kiszony 2 cebule 4 łyżeczki musztardy rosyjskiej lub sarepskiej 150 g chudego wędzonego boczku 200 g pieczarek 2 liście Zobacz więcej
swojska baba
swojska baba Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne Wariacje
Zrazy wołowe zawijane

Zrazy wołowe zawijane 2985

To popularna w polskiej kuchni potrawa, która ma zapewne tyle odmian ile osób, które ją przygotowują. Zrazy przygotowuje się z mięsa wołowego bez kości. Może to być udziec, rozbratel, antrykot lub Zobacz więcej
Zrazy to potrawa z kawałków mięsa, podsmażonego i duszonego, z dodatkiem warzyw i przypraw. Zrazy należą do tradycyjnej kuchni staropolskiej. Zrazy można wykonać z różnych gatunków mięsa. Mięso Zobacz więcej
srk76
srk76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Blog rodzinny
Zrazy wieprzowe

Zrazy wieprzowe 13359

Kolejny po bigosie przepis na szlacheckie danie opisane przez wieszcza Adama Mickiewicza w "Panu Tadeuszu" . "Majorze, gdyby zrazów? (...) Wniesiono wazę, cukier, butelki i zrazy. Płut i Ryków tak Zobacz więcej
Jako Przyjaciel Winiary testuję od czasu do czasu ich produkty. Tym razem do przygotowania roladek wieprzowych, nie stosowałam przypraw tylko wykorzystałam soser Winiary. Rolady z karkówki, zwane też Zobacz więcej
Klasyka smaku, tradycyjne danie kuchni staropolskiej. Zrazy są wyjątkowo smacznym i szlachetnym daniem, idealnie pasującym na eleganckie przyjęcia, jak i obiad w rodzinnym gronie. Zrazy wołowe Zobacz więcej
Odmian zrazów i roladek jest tyle , że tylko wybierać jakie zrobić .Warto przygotować w większej ilości podwajając lub nawet potrajając ilość składników, bo tak jak wszystkie duszone mięsa są Zobacz więcej
Dzisiaj pokażę Wam jak zrobić tradycyjne zrazy wołowe - mięsko będzie miękkie i soczyste a sos naprawdę bardzo aromatyczny. Do tego wystarczy podać kaszę gryczaną lub ziemniaki a jako surówkę Zobacz więcej