zulbia

ZOBACZ TAKŻE:

mirosix
mirosix Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie pod gruszą
Zulbia

Zulbia 126

Frytki, fryteczki, frytunie. Uwielbiają je dzieci, uwielbiają dorośli. Smażone na głębokim tłuszczu – najlepsze. Cienkie, grube, w łódeczki, w uśmieszki, długie, najdłuższe, a może belgijskie? Jeśli Zobacz więcej
Fast Food czyli popularnie szybkie i niezdrowe jedzenie. Po takie jedzenie najczęściej sięgamy w pośpiechu. Kiedy nie mamy czasu na gotowanie, jesteśmy w podróży czy jeszcze inne powody, albo po Zobacz więcej
Magda K.
Magda K. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Fantazje kulinarne Magdy K.
Uwielbiam Jojo Moyes

Uwielbiam Jojo Moyes 22

Chciałam zacząć moje książkowe wyznania, od książki, która ostatnimi czasy najbardziej mi się podobała, czyli „Dziewczyna, którą kochałeś” Jojo Moyes. Jednak nim dotarłam do tej książki, przeczytałam Zobacz więcej
W takie deszczowe i zimne dni jak dziś jeszcze bardziej marzy mi się tradycyjny, letni wypoczynek. I nie mówię tu o plaży, wyjeździe w górach czy jakiś zagranicznych wycieczka. Od dziecka wolę Zobacz więcej
Naleśniki bez jajek i mleka. Pyszne danie dla alergika. Natalia je uwielbia! – MAMA WIE WSZYSTKO Skip to content Secondary left navigation Search Secondary right navigation Facebook Instagram O blogu Zobacz więcej
Ten przepis warto znać i wykorzystać nie tylko w okresie świątecznym. Z prostych składników, łatwo i szybko można wyczarować bardzo efektowne, smaczne i pożywne danie : krokieciki idealne do barszczu Zobacz więcej
… czyli biała kiełbasa inaczej, nie tradycyjnie w żurku ale „obok” żurku :) W sam raz wielkanocne śniadanie. Warto urozmaicić sobie ten wyjątkowy posiłek. Może być podana jako samodzielne danie, np. z Zobacz więcej
Beatrice
Beatrice Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia w zieleni
Kulbin w papilocie na porach

Kulbin w papilocie na porach 39

Kulbin, ryba egzotyczna, którą miałam przyjemność spróbować dzięki Tesoro del Mar. Ryba zrobiła na mnie ogromne wrażenie, nie tylko smakiem, ale wyglądem (tym bardziej, że sama ją wyfiletowałam:-)) Zobacz więcej
Adso
Adso Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Vanilla Flat
Uwielbiam Bób

Uwielbiam Bób 217

Uwielbiam Bób. Z masłem. Z solą. Świeżo ugotowany. Wręcz uzależniająco działa na mnie wyłuskiwanie go z zielonej skórki. Świetna przekąska przed telewizor. I jakże mało kaloryczna! Ale nie zawsze tak Zobacz więcej
Ola1984
Ola1984 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia szeroko otwarta
Uwielbiam!

Uwielbiam! 264

Uwielbiam! Ogórki w musztardzie Uwielbiam własnej produkcji przetwory. Dżemy, kompoty i ogórki. Tak, ogórki to jedno ze wspomnień lata, zamknięte w słoiku i schowane w czeluście domowej spiżarki. Aby Zobacz więcej
agunia
agunia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jestem w kuchni, zaraz wracam
Uwielbiam ...

Uwielbiam ... 136

Dlaczego ... nikt do tej pory nie uświadomił mnie, że creme brulee to coś meeega cudownego? Nic w tym skomplikowanego, ale smak niepowtarzalny. Niestety popełniłam 2 podstawowe błędy, przed którymi Zobacz więcej
julu$
julu$ Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
sprinkle! sprinkle!
481. uwielbiam

481. uwielbiam 38

- Jutro muszę wstać o szóstej. - Po co? Przecież masz wolne! - Żeby przygotować ciasto na bułeczki. No więc wstałam i przygotowałam. Uwielbiam ten rytuał. Uwielbiam zagniatać lepiące się ciasto do Zobacz więcej
Krem z białych szparagów Jamie Olivier z jajkiem w koszulce i tostem - Jak szef Znajdziesz tu przepisy Paul Bocuse, Gordon Ramsay, Michel Roux, Nigella Lawson, Jamie Oliwier, Wojciech Amaro i wielu, Zobacz więcej
ZnerwicowanaŻona
ZnerwicowanaŻona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ZnerwicowanaŻona
Chałwa… uwielbiam!

Chałwa… uwielbiam! 1481

Uwielbiam chałwę i sezamki. Uwielbiam wszystko z sezamem. Nawet paluszki . Dlatego torcik z masą chłwową i odrobiną sezamków mogłabym jeść cały czas. Lekkości temu ciastu dodaje serek mascarpone Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anyżkowo
Uwielbiane kluski na parze

Uwielbiane kluski na parze 2508

Uwielbiane kluski na parze buchty drożdżowe Uwielbiane, ukochane, smakiem przypominające dzieciństwo. Nie znam osoby która się nie oprze takim kluchom. Najlepiej smakują z sosem z owoców sezonowych - Zobacz więcej
Krem z białych szparagów Jamie Olivier z jajkiem w koszulce i tostem - Jak szef Znajdziesz tu przepisy Paul Bocuse, Gordon Ramsay, Michel Roux, Nigella Lawson, Jamie Oliwier, Wojciech Amaro i wielu, Zobacz więcej
Meksykańskie burrito, w naszej kuchni od zawsze i nie wiem czemu do tej porynie pojawiło się na stronie. Podstawa mięsa do burrito to przyprawy, czyli kmin rzymski, kardamon, pietruszka, sól i papryka Zobacz więcej
Lola91
Lola91 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
This life tastes great
Uwielbiam robaki !

Uwielbiam robaki !  90

Przystawka ma za zadanie rozhulać apetyt. Pobudzić kubki smakowe. Sprawić, że główne danie stanie się wisienką na torcie. Krewetki to chyba mój ulubiony starter, a także przekąska między posiłkami Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: