zupa grzybowa z rukola

Drukuj Bardzo szybka zupa grzybowa z ciekawym dodatkiem – purée ziemniaczanym. Do tego pesto z rukoli, które pięknie zdobi danie. Przepis z warsztatów z Marcinem Budynkiem. 500 g ziemniaków 100 g Zobacz więcej
Gęsta jesienna zupa - krem z grzybów, podawana z różą z puree ziemniaczanego z żółtym serem i pesto rukolowym. Alternatywa dla czerwonego barszczu na Wigilię. Składniki na 4 porcje: • 1 kg ziemniaków Zobacz więcej
w święta jest najważniejsza, a to byśmy spędzili cudowny czas w gronie najbliższych nam osób. Mamy nadzieje, że nasze propozycje menu na Wigilie i dni świąteczne sprawią, że w Waszych domach zagości Zobacz więcej
W zeszłym tygodniu miałam okazję uczestniczyć w świątecznym gotowaniu wspólnie z marką Winiary w siedzicie Nestle w Warszawie. Wraz z pracownikami firmy Winiary zostały przygotowane przez nas potrawy, Zobacz więcej
. Oto pesto. Przepis własny. Składniki na 4 porcje: 200 g świeżych albo mrożonych borowików 30 g orzechów włoskich 3 ząbki czosnku 1/2 pęczka bazylia ser pecorino rukola oliwa oliwa truflowa 2 - 3 Zobacz więcej
dań) Kanapeczki z łososiem i serkiem Philadelphia Luksusowe smarowidło do chleba - z wątróbek drobiowych Kanapki z wegetariańskim paprykarzem z kaszy jaglanej Kanapki z pastą z bakłażana i natki Zobacz więcej
Weekendowy wypad do Warszawy na warsztaty z Marcinem Budynkiem i przygotowane na nich dania pokazuję Wam od wczoraj na blogu. Drugie danie, które polecam to krem grzybowy z puree ziemniaczanym z Zobacz więcej
miksujemyna gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem. Rukolę, słonecznik, oliwę, sól i pieprz miksujemyblenderem na gładko. Sposób podania: Do miski wlewamy 3 chochle kremu z dyni, następnie 1 chochlę Zobacz więcej
bułeczki kardamonowe 10 GRUDNIA - Muffinki bananowe z żurawiną i czekoladą 11 GRUDNIA - Sałatka z rukoli z pomarańczą, granatem i orzechami 12 GRUDNIA - Waniliowe półksiężyce z migdałami 13 GRUDNIA - Zobacz więcej
Moniq
Moniq Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z Chaty Na Końcu Wsi
poŚWIĄTECZNIE

poŚWIĄTECZNIE 483

0
) październik (4) wrzesień (4) sierpień (5) lipiec (9) czerwiec (7) luty (1) styczeń (5) 2011 (41) grudzień (1) listopad (1) październik (1) sierpień (3) lipiec (4) maj (8) TORTILLA Zobacz więcej
Uwielbiamy z Piotremsmażone grzyby panierowane. Ich przygotowanie jest bardzo proste. Przygotowuje się tak jak kotlety schabowe, grzyby zyskują na smaku. Można stwierdzić, że są to kotleciki grzybowe. Zobacz więcej
, orzechami laskowymi i quinoa autorka: mopswkuchni | blog: Mops w kuchni Komosa ryżowa z kaszą gryczaną autorka: alicja w krainie garów | blog: Alicja w krainie garów ZUPA GRZYBOWA Z QUINOA autorka: Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Top 10 dań na sylwestra

Top 10 dań na sylwestra 2819

1
czekoladowy Sernik z brzoskwiniami i ziarnami kawy w czekoladzie na bananowym spodzie 10NAPOJE Orzeźwiający koktajl z miętą i sokiem z limonki – bezalkoholowe Mojito Zimowy kompot z Zobacz więcej
Dodatki Koktajle Przepisy wg. składnika Owoce Arbuz, melon Banan Brzoskwinie, Morele Cytrusy Granat Jabłka i gruszki Jagody, maliny, borówki Kaki (Persymona) Mango Marakuja Cytryna Grejpfrut Zobacz więcej
Uwielbiamy z Piotremsmażone grzyby panierowane. Ich przygotowanie jest bardzo proste. Przygotowuje się tak jak kotlety schabowe, grzyby zyskują na smaku. Można stwierdzić, że są to kotleciki grzybowe. Zobacz więcej
, kurkami i kozim twarożkiem Risotto z kurkami Omlet z kurkami Pappardelle z kurkami Kurki marynowane Góralskie babeczki z ciasta francuskiego z musem kurkowym, oscypkiem i czarną porzeczką Kopytka z Zobacz więcej
hummus. I, jeszcze do niedawna uważałam, że najlepszy hummus, to ten klasyczny. Dziś już nie jestem tak kategoryczna. Dodałam odrobię pieczonej dyni do pasty, i okazało się to strzałem w dziesiątkę. Zobacz więcej
odrobina utartego sera j.w. do posypania (opcjonalnie) Bułeczki drożdżowe z pesto i suszonymi pomidorami pachną masłem i Włochami. Są pyszne na przekąskę, a jeszcze lepsze jako dodatek do zupy, na Zobacz więcej
Jesteście smakoszami zup kremów? Dzisiaj przygotowałam krem z rukoli. Rukola ma silny, specyficzny smak i zapach, nadaje się jako zaostrzający dodatek do mdłych potraw. Rukola i ugotowane ziemniaki to Zobacz więcej