zupa koreańska

jemto
jemto Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jemto
Zupa koreańska

Zupa koreańska 1306

3
Zupa koreańska Zupa kimchi, ostra i kwaśna. Pięknie wygląda i świetnie smakuje. Jest bardzo lekka, a jednocześnie bogactwo smaków zaspokaja głód. Z dużą ilością kimchi jest bardzo pikantna i łatwiej Zobacz więcej
Chciałam zrobić obiad, a w domu pustki. Wymyśliłam szybką i naprawdę smaczną zupę, do której możecie dodać to co macie akurat pod ręką: włoska kapusta, marchew, szczypior, cukinia, etc. Akurat miałam Zobacz więcej
Jestem ogromną fanką Korei Południowej. Moja miłość do tego kraju nie ogranicza się do kinematografii, zabytków czy muzyki. Coraz bardziej lubię koreańskie jedzenie. Dwa dni temu zamówiłam potrzebne Zobacz więcej
Koreańska zupa ziemniaczana na wodorostach Oczywistym jest, że uwielbiam azjatyckie smaki. Taki mały azjatycki klimat tworzę sobie często w domu gotując te oryginalne potrawy. Poszukując inspiracji Zobacz więcej
Zupa kimchi pochodzi z kuchni koreańskiej, jest pikantnym kapuśniakiem przygotowanym na bazie kiszonej kapusty kimchi. Ma wyjątkowy pikantno-kwaśny smak, który zachwyci osoby lubiące ogniste potrawy. Zobacz więcej
Ach, zgubić się jeszcze raz w zaułkach koreańskiej stolicy. Znaleźć ponownie kulinarny kamień filozoficzny w ciemnych uliczkach Gawnsu-Dong. Selu odwiedziłem dwa lata temu i nieustannie od tego czasu Zobacz więcej
właśnie jej sekretem są banalnie proste, ale wyjątkowo smaczne kluski, które ręcznie rozdzierane są prosto do pachnącego wywaru. Pomimo tego, że ziemniaki nie są tradycyjnie koreańskim warzywem i do Zobacz więcej
Poniższa zupa jest podobna do japońskiej zupy miso, ale proces przygotowania i składniki trochę się różnią. Korea przez długi czas przebywała pod japońskim jarzmem, co odcisnęło swoje piętno na Zobacz więcej
Koreańskiej kapusty kimchi dostałam tyle, że po przygotowania smażonego ryżu z kimchi, jeszcze trochę jej zostało. Postanowiłam ją wykorzystać do ugotowania bardzo popularnej w Korei pikantnej zupy. Zobacz więcej
Wspaniała koreańska zupa, którą wynalazłam tutaj, podczas poszukiwań idealnych przepisów na azjatyckie zupy, których jestem wielką fanką. Polecam - niezwykle łatwa w przygotowaniu (problem możemy Zobacz więcej
. W niektrych regionach Korei kluski te przyrzdza si z mieszanki kleistego ryu ze zwykym lub dodaje si do nich inne ziarna lub strczkowe (fasole adzuki lub mung) i przyjmuj one inne ksztaty ni Zobacz więcej
Adrian1165
Adrian1165 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
XtraVirgin
Koreańska zupa kimchi

Koreańska zupa kimchi 288

0
Kimchi to wspaniały składnik kuchni azjatyckiej. Zazwyczaj zjada się go na zimno, ale można też zrobić z niego wspaniałą pikantną zupę przypominającą nieco nasz polski kapuśniak. Gorąco polecam! Zobacz więcej
Dziś coś w sam raz na zimniejsze dni, uwaga – ostre! Czas przygotowania: 30 minut Składniki dla 2-4 osób: 1 duża cukinia pokrojona w kostkę 1 -2 ziemniaki pokrojone w kostkę 5-6 grzybów shitake cebula Zobacz więcej
Do Ohh! Sushi & Grill w Galerii Mokotów wpadam na lunch w trakcie pracy lub w weekend na kolację przed kinem (Cinema City w Galmok nie jest tak oblężone jak w innych galeriach). I bynajmniej nie Zobacz więcej
Dzisiaj coś dla miłośników ostrych i wyrazistych smaków, koreańska zupa z dodatkiem kimchi i gochujang - ostrej pasty z papryki, ryżu i fermentowanej soi. Zapraszam ! Składniki: 1 szklanka dobrze Zobacz więcej
slodkokwasny
slodkokwasny Obserwuj blogaObserwujesz bloga
SlodkoKwasnyCom
Kapusta pekińska

Kapusta pekińska 827

0
chińskie liście. Warzywo to stosowane jest szeroko w kuchniach wschodnio-azjatyckich (Chinach, Korei i Japonii). W kuchnii koreańskiej robi się z niej popularne kimchi – piklowaną ostrą wersje Zobacz więcej
Sałatka ta genialnie sprawdza się na wszystkich imprezach. Jest szybka, prosta i ładnie wygląda a przy tym bardzo dobrze smakuje i z powodzeniem może zastąpić lekki posiłek. Sałatka z makaronem z Zobacz więcej
Zapachy kuchni koreańskiej wciąż drażnią naszych sąsiadów. Po przepysznej i dobrej na chłód kimchi jjigae (zupie na bazie kimchi), dziś przepis na dip, z którym podaliśmy buldogi – bardzo popularne w Zobacz więcej
Ta zupa rozgrzewa jak piec hutniczy i o to chodzi, podobny przepis podawałem niedawno, warto spróbować oba Czas przygotowania: 30 minut Składniki dla 3-4 osób: 1 duża lub dwie małe cukinie, pokrojone Zobacz więcej
Uwielbiam kuchnię koreańską. Kuk-si jest przepysznym chłodnikiem, który dobrze zaspokaja nie tylko pragnienie a także i głód. Składniki na 4 porcje: 0,5 kg. chudej wołowiny 1 cebula 1 opakowanie Zobacz więcej