zupa krem oliwa

Lubicie zupy kremy? Ja uwielbiam! A zupa krem z białych warzyw jest jedną z moich ulubionych. Białe warzywa są niezwykle zdrowe i znakomicie wzmacniają naszą odporność. Oliwa truflowa nadaje natomiast Zobacz więcej
Zupa-krem z białych warzyw z aromatyzowaną oliwą W mojej szafie mieszkają jakieś wredne stworzenia, które pasjami zwężają mi ubrania. I niby słyszałam już o tym, że to dobra okazja do tego, żeby Zobacz więcej
Sezon na szparagi powoli się kończy, dlatego prawie codziennie jem pęczek :) Zdecydowanie bardziej lubię zielone i pomimo iż to białe są podobno bardziej wyrafinowane w smaku, chyba nic już nie zmieni Zobacz więcej
, tak mnie zachwycił, że postanowiłam spróbować. Przepis na p i ę k n ą zimową zupę krem z selera i ziemniaków. Uszlachetnioną dodatkiem oliwy truflowej i whiskey. Kompozycja doskonała! Chyba oswoiłam Zobacz więcej
Powiem Wam szczerze, że zaplanowałam kilka pyszności dyniowych w tym sezonie. Ciągle jednak nie było mi z dynią po drodze. I w końcu udało się! Na pierwszy rzut poszła zupa jabłkowo-dyniowa z oliwą Zobacz więcej
Zima to dobry czas na warzywa korzeniowe, cebulowe, kapustne i ziemniaki. Właśnie dlatego powodzeniem cieszy się u nas marchewka, seler, pietruszka, cebula, czosnek, por, brukselka, kiszona kapusta… Zobacz więcej
nie było mizerii, była zupa krem. Pyszna, aksamitna i o niepowtarzalnym smaku. Jeśli ktoś myśli, ze zupa ze świeżego ogórka jest mdła, to musi sam jej spróbować. Składniki: 1 kg świeżych ogórków Zobacz więcej
Kremowa i aksamitna zupa jarzynowa, z aromatycznymi dodatkami. Przepis prosty i tani do zrobienia. Jest co prawda jeden droższy składnik,ale używa się go niewiele. Dodatek topinamburu dodaje ciekawy Zobacz więcej
Sezon na szparagi jest tak krótki, że co roku spóźniam się z przepisami na potrawy z ich wykorzystaniem. W tym roku poszło mi nieco lepiej i serwuję Wam zupę krem z białych szparagów. A do tego Zobacz więcej
Składniki: 2 pęczki zielonych szparagów 1 średniej wielkości cebula 2 ząbki czosnku ok. 1 l bulionu drobiowego 1 łyżka masła 75-100 ml kremówki 3-4 łyżki migdałów w płatkach pokruszony ser feta do Zobacz więcej
Sezon na bób w pełni. Najczęściej jemy go saute, jako przekąskę, ale świetnie nadaje się do przygotowania past, sałatek czy też właśnie zup. Składniki: 3 łyżki masła 2 szalotki, posiekane 160 g bobu Zobacz więcej
Zachęcona moim ostatnim 'rosołowym' sukcesem, postanowiłam przygotować kolejną zupę. Tym razem zapraszam Was na krem brokułowy z odrobiną oliwy z oliwek i parmezanem. zobacz cały post Zobacz więcej
Zupa krem z soczewicy i pieczonych warzyw 2 marchewki 2 pietruszki 1/4 selera 1/2 małego pora oliwa z oliwek pieprz, sól 1 szklanka soczewicy 1 1/2 – 2 l bulionu 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka papryki Zobacz więcej
Pieczona papryka jest delikatna, rozpływa się w ustach, więc idealnie nadaję się na kremową zupę, doskonale pasuje połączona z charakterystyczną w smaku gorgonzolą. Przepyszny i prosty w przygotowaniu Zobacz więcej
Kasiolek
Kasiolek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zabiegana w Kuchni
grzanki

grzanki 5534

1
Składniki: - chleb najlepiej tostowy, - oliwa najlepiej smakowa, ja dałam własnej roboty z papryczką chilli Przygotowanie: 1. Na suchej patelni smażymy grzanki. Od czasu do czasu polewamy je oliwą. Zobacz więcej
1 cukinia 4 ziemniaki 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy 1000 ml bulionu śmietana sól pieprz Na oliwie podsmażyć posiekane ząbki czosnku i pokrojoną w kostkę cebule, dodać cukinię pokrojoną w Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Zupa krem z pomidorów

Zupa krem z pomidorów 2726

4
Zupa krem z pomidorów Ulubiona zupka wszystkich maluchów. Najlepiej smakuje z soczystych dojrzałych pomidorów. Składniki : 6 - 8 szt dojrzałych pomidorów, 2 szklanki bulionu warzywnego, 2 ząbki Zobacz więcej
Zupa-krem godna polecenia - fajne połączenie smaków... Składniki: 45g cebuli 10g oliwy 100g marchewki 150g cukinii 100g żółtej fasolki szparagowej 1,5 łyżeczki przyprawy uniwersalnej 1 bulion wołowy Zobacz więcej
szczyptę sody oczyszczonej i łyżkę oliwy. Gotujemy 20 minut na wolnym ogniu. Następnie zupę miksujemy blenderem. Dodajemy resztę bulionu, doprawiamy do smaku. Dodajemy cukier i ponownie miksujemy Zobacz więcej