zupa pa

doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Paprykarz

Paprykarz 72

2
Dzisiaj mieliśmy na obiad zupę ziemniaczaną... bez wkładki. Więc było skromnie. 5 minut temu Eryk wyciągnął z kolanówki szynkę.Spróbowaliśmy po 2 cieniutkie plasterki... Jest super. Nie mogę się Zobacz więcej
Wreszcie mogę cieszyć się w pracce idealnymi surówkami, komponowanymi z najsmaczniejszych warzyw. Nie muszę się już martwić o to, czy zupa w termosie wytrzyma kilka godzin i czy nie będę zmuszona Zobacz więcej
gotowego!!!!!!), - łyżeczka pieprzu cayenne, - sól i pieprz, - oliwa chilli (nie masz? użyj tej z przystawkowych ostrych papryczek, też się nada) ;) Skrzydełka myjemy, osuszamy, obcinamy lotki. Zobacz więcej
kiano
kiano Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kianoindakiczen
kolacja w pracy...

kolacja w pracy... 110

0
i przeniesienia:) A jeszcze tylko wspomnę, że ograniczam przetworzoną żywność,czyli parówki, wędliny, kiełbasy,zupy w proszku, budynie,kisiele,frytki z worka, jogurty owocowe i wszystko wszystko inne Zobacz więcej
Jak się dłuższy czas nie robi zakupów, to w końcu pojawiają się braki w szafkach i lodówce. A rodzinka woła „pa pu, po pu” więc obiad to jedna wielka improwizacja i szukanie co z czym można połączyć. Zobacz więcej
Pyszna, wegańska zupa fot. D.Szymborska Piszę o wydarzeniu, które potrwa do 18 czyli są jeszcze 3 godziny by dojechać na Służew i zjeść coś dobrego pod mostem! Pot Spot Food – zupa kimchi – propozycja Zobacz więcej
vanilla
vanilla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
green plums
zupa ogórkowa

zupa ogórkowa 139

0
Ogórkowa, z ogórkami zaprawianymi ubiegłego lata, idealnie kwaśna, pełna warzyw. Wtarłam wszystkie, przez co usłyszałam 'smaczna, ale dlaczego bez ziemniaków???' Wolę wtarte. Szybciej się gotują, zupa Zobacz więcej
Zupa cebulowa kojarzy mi się nieodłącznie z Paryżem ponieważ pierwszy raz w życiu jadłam ją właśnie tam. Obok handlowej dzielnicy Hale. Byłchłodny, wilgotny, paryski miesiąc luty. Nie pamiętam już Zobacz więcej
garnka lekko przestygnie. W misce wymieszałam śmietankę z żółtkami i dodawałam bardzo powoli, łyżka po łyżce nadal ciepłą, lecz nie gorącą zupę (nie chcąc, by zawartość miski się ścięła). Następnie Zobacz więcej
z parasolką... Ostro-kwaśna zupa (tom yam) jest jedną z bardziej znanych potraw tajskich (i laotańskich). Pierwsze drukowane przepisy na nią pochodziły z końca XIX wieku. Serwowana może być w wersji Zobacz więcej
Autor: thiessa @ 7:52pm, Czwartek 23 Czerwiec 2011. rdo: "Pikantne dania" GoodFood magazine Wczoraj wrciam z trzydniowej delegacji i prawie dwa tygodnie diety po ywieniu w zakadowej stowce poszo si pa Zobacz więcej
Uwielbiam cukinię. Właściwie nie wiem dokładnie za co..za zieloną woskową skórkę? Kremowy i miękki miąższ? Za nienarzucający się ale wyraźny świeży smak? Za to z jaką łatwością dostraja się do innych Zobacz więcej
Laktoowo
Laktoowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lakto Owo
Goodbye October

Goodbye October 231

0
Październik żegnam zupą kalafiorową i warzywnym paprykarzem. Chyba jest w porządku. Nie jestem ani rozżalona, ani rozbawiona, taka so-so, czas płynie szybko i sprawnie, jakaś nienazwana siła napawa Zobacz więcej
Jaki znacie szczyt kulinarnego zakręcenia? U mnie jego czubeczek ukazał się wczoraj podczas planowania obiadu. Na forum zapytałam o danie z rukolą, padło kilka na prawdę ciekawych propozycji. Pesto, Zobacz więcej
vanilla
vanilla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
green plums
risi e bisi

risi e bisi 80

0
- muszę przyznać że po prostu go kocham! Za jego uniwersalność i za wypełnienie wielu zup, zapiekanek i dań jednogarnkowych. No i ten smak... słodycz, jedyna w swoim rodzaju, taka delikatna. Co Zobacz więcej
Z radością oznajmiam, że udało nam się odstąpić od rosołu w weselnym menu. Nie, nie planuję nic zbyt amerykańskiego, nie wstydzę się tradycji, uważam tylko, że w czerwcu podać gościom rosół, jest Zobacz więcej
je wdrażać w życie, gdy mam przy boku nie lada kiełbaśnika i fana wołowiny. Uff... Gdy przesadzę z mięsem mam wrażenie, że mój organizm cierpi. Nazywam to zakwaszeniem, ale moi bliscy nazywają to Zobacz więcej
zupie intensywniejszej barwy, gdy przypadkiem przegotujemy i tym samym odbierzemy barszczowi jego rubinowy kolor. Nie znam nikogo, kto nie lubiłby zabielanej wersji barszczu. składniki - około 500 ml Zobacz więcej
, nie przedłużam, zapraszam na zdjęć kilka;) Nie wiem o co kaman, ale miałam bekę...Monolog nie miał końca;) Zupa pomidorowa z ziemniakami! Pierwsze słyszałam, no to zrobiłam. Dobra. Do tego jogurt Zobacz więcej
, miłe wspomnienia. Jeśli z kolei chodzi o przepisy, to zawiera moim zdaniem wszystkie 'musthave' pierwszej książki kucharskiej. Chlebek bananowy, zupa cebulowa i kilka innych, jednak nie chcę Zobacz więcej