zupa polska

pracy, nie wspominając już o znalezieniu miejsca na nieodśnieżanym pracowniczym parkingu. To samo po pracy ;( Ale gdy już w końcu wrócę do domu mam ochotę na pożywny, gorący obiad. Wczoraj Zobacz więcej
Przy weekendzie naszła mnie ochota na dobrą, prostą polską zupę ! I mimo, że za oknem prawie wiosennie, tojednakcoś rozgrzewającego natalerzusię przyda. Padło na zalewajkę, którapamiętamz kuchnimojej Zobacz więcej
Polacy nie gęsi, swoje zupy mają. Polacy to zupiarze, śmieją się obcokrajowcy. Zupy u nas kochane są i tradycją są. Postanowiliśmy więc, z okazji akcji organizowanej przez Gotujemy po polsku! akcji Zobacz więcej
Polacy nie gęsi, swoje zupy mają. Polacy to zupiarze, śmieją się obcokrajowcy. Zupy u nas kochane są i tradycją są. Postanowiliśmy więc Z okazji akcji organizowanej przez Gotujemy po polsku! (której Zobacz więcej
Polacy nie gęsi, swoje zupy mają. Polacy to zupiarze, śmieją się obcokrajowcy. Zupy u nas kochane są i tradycją są. Postanowiliśmy więc z okazji akcji organizowanej przez Gotujemy po polsku! (której Zobacz więcej
kozieradki i cudowne placki tandoori… mmm <3 To doświadczenie (no dobrze – licznie doświadczenia) pokazały mi, że warto szukać choćby inspiracji w kuchniach innych regionów świata. Owocem takich Zobacz więcej
Witam , Dziś kolejne obiecane danie,tym razem dla E.K Azjatycka zupa z polską finezją - jest to niesamowite połączenie sosu sojowego, azjatyckich warzyw ,chińskiego makaronu i polskich Zobacz więcej
Ruda w kuchni: Zupa z porów po polsku Ruda w kuchni Strona główna Spis Przepisów Kuchnia Włoska - przepisy Ciekawe miejsca Szuflandia poniedziałek, 9 lutego 2015 Zupa z porów po polsku Składniki: 1,5 Zobacz więcej
Francuska zupa cebulowa po polsku | Kuchnia Na Luzie Kuchnia Na Luzie Zdrowe a efektowne kulinaria? Da się !!! Menu Skip to content Strona główna O mnie Potrawy Desery Mniejsze co nieco Rekomendacje Zobacz więcej
Na wszystkie smutki i radości. Do wyjadania chochlą prosto z garnuszka i do przegryzania z chrupiącą sałatą. Idealnie pikantna, soczyście kolorowa, aromatyczna. Nie można przejść obok niej bez Zobacz więcej
Na wszystkie smutki i radości. Do wyjadania chochlą prosto z garnuszka i do przegryzania z chrupiącą sałatą. Idealnie pikantna, soczyście kolorowa, aromatyczna. Nie można przejść obok niej bez Zobacz więcej
Esencjonalny wywar mruga na ogniu przez kilka godzin. Smaki uwalniają się powoli... dobra zupa potrzebuje bazy, doskonałej bazy. Tutaj nie ma przyspieszania, proszków i płynów ze smakiem umami. Na Zobacz więcej
Zup dyniowych ugotowałam już wiele ale ta w stylu orientalnym smakuje wybornie. Zapach orientu na talerzu i zapach polskiej kiełbasy wędzonej to idealne połączenie. Polecam serdecznie do wypróbowania. Zobacz więcej
Krupnik to zupa, która dosyć często gości u nas w domu. Wiecie?, że krupnik to jedna z najstarszych polskich zup, kiedyś najczęściej była gotowana na podrobach i żołądkach drobiowych. Ja krupnik Zobacz więcej
Pomidory, pomidory. Dla mnie wszystko, co się z nich zrobi, jest przepyszne. A oto połączenie kuchni polskiej i włoskiej, czyli domowa kuchnia fusion :) SKŁADNIKI: 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 puszka Zobacz więcej
Rosół to jedna z najbardziej znanych i rozpoznawalnych na świecie polskich zup. Nie wymaga talentu kulinarnego, jest bardzo prosty w przygotowaniu, jednak jest to baza do ugotowania każdej innej zupy. Zobacz więcej
Rosół to jedna z najbardziej znanych i rozpoznawalnych na świecie polskich zup. Nie wymaga talentu kulinarnego, jest bardzo prosty w przygotowaniu, jednak jest to baza do ugotowania każdej innej zupy. Zobacz więcej
Z ziemi włoskiej dotarłam do Polski, co oznacza zakończenie moich zmagań w makaronowej podróży po Europie. Na finał wybrałam łazanki podane w zupie grzybowej. Zupa grzybowa to jedno z klasycznychdań Zobacz więcej
Dzisiejszym wpisem kończę swoją kulinarną podróż po Europie. Była to naprawdę ciekawa wycieczka, odkrywająca nowe smaki, pokazująca wyśmienite i czasem zupełnie nowe oblicze makaronu. Wspólnymi siłami Zobacz więcej
RZEŻUSZANKA...jak to wdzięcznie brzmi :) nie uwierzycie, ale jest to oryginalna włoska zupa podawana zimą lub wiosną, której głównym składnikiem jest... rzeżucha, spożywana na ciepło lub na zimno :) Zobacz więcej