zupa z białych szparagów

Zupa z białychszparagów Zupa miła dla oka, bo pięknie biała, w smaku delikatna i ciekawa – dla amatorów szparagów i kokosa idealna. Aby zobaczyć przepis, kliknij TUTAJ lub na zdjęcie. Pomysł Zobacz więcej
SEzon szparagowy nadal trwa... więc dziś zupa ze szparagów :) Składniki: 1/2 kg szparagów białych 300 ml mleka szklanka bulionu sól pieprz papryka ostra w proszku grzanki 3 plastry boczku wędzonego 50 Zobacz więcej
500 g białych szparagów, sól, cukier, 100 g sera typu cheddar, 150 g łososia wędzonego na gorąco, Szparagi umyć, obraćpokroić na mniejsze kawałki, zalać wrzącą wodą (wody powinno być 2 cm ponad poziom Zobacz więcej
Sezon szparagowy dawno minął. Mi jednak pozostał w pamięci smak białych szparagów z mojej czerwcowej podróży do Polski. Kiedy to, z przyjemnością wielką gotowałam zupę z białych szparagów mojej mamie. Zobacz więcej
Zielenina
Zielenina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zielenina
Zupa z białych szparagów

Zupa z białych szparagów 222

1
Wiem, że zielone są powszechnie uważane za lepsze. Ale oczywiście ja wolę białe :P Podobno są mało wyraziste i nijakie, ale wolę ich delikatny smak niż nieco dziwny zielonych ;-) Są rewelacyjne z Zobacz więcej
Jest to jedna z moich ulubionych zup, ale niestety sezonowa dlatego robię ją bardzo często aż do znudzenia :D. Mój mąż i córka szparagów nie lubią ale w takiej wersji zjedzą, więc tak im je przemycam Zobacz więcej
Zupa z białych szparagów to pomysł na szybki, niedrogi (oczywiście w sezonie na szparagi ;)) i bardzo smaczny obiad. Do przygotowania poniższej zupy potrzebujemy szparagi, śmietanę oraz przyprawy. Zobacz więcej
Sezon szparagowy w pełni, ceny szparagów z dnia na dzień maleją. Nic tylko kupować i jeść, aż do czasu kiedy znikną. Oby ta chwila nie nadeszła... Zupę z białych szparagów, którą Wam dzisiaj Zobacz więcej
Zupa z białych szparagów Nie miałam szczęścia na zakupach, polowałam na zielone szparagi, dostałam tylko białe. Dlaczego tylko? Bo według mnie są mniej delikatne, dłużej je obieram ze skórki, często Zobacz więcej
Dzisiaj zupa! Tak tak, wiemy, że nikt się nie spodziewał :) Na fejsbuku daliśmy wskazówkę, że to szparagi będą gwiazdami kolejnych przepisów i tak też dzisiaj będzie. Pyszna, pożywna, bogata w Zobacz więcej
! Ja tam pamiętam gdy w Bledzewie u ciotki biegało się z samego rana zebrać wystające szparagi i wcinało się każdego dnia ich stosy tradycyjnie z masełkiem i bułką, były tak pyszne, że nie można było Zobacz więcej
Pierwsze podejście do szparagów. To znaczy pierwsze osobiste podejście. Kiedyś byłam nimi częstowana i stwierdziłam wtedy, że nie rozumiem zachwytu. Teraz gównie z ciekawości, bo kompletnie nie Zobacz więcej
Zupy. Temat, na który mógłbym rozmawiać godzinami. Właściwie to świat niewiele by stracił gdyby do jedzenia tylko zupy były. Po prostu uwielbiam zupy. Wszelakie. W zasadzie bez wyjątku. Chociaż z Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Zupa z białych szparagów

Zupa z białych szparagów 68

1
Zupa z białych szparagów jest moim zdaniem znacznie bardziej aromatyczna i wyrazista niż zupa ze szparagów zielonych. Nie jest może tak ładna, właściwie ładną nazwać jej wcale nie można, ale jest Zobacz więcej
Aksamitnie gładka zupa o smaku delikatnych szparagów. Podana z tostem idealnie spełni role prostego lunchu. Składniki na ok. 4-6 porcji 2 duże pęczki białych szparagów 700-800 ml bulionu z kurczaka Zobacz więcej
Zupa z białych szparagów | Moja przestrzeń Moja przestrzeń @kucharzyca Menu Skip to content Strona główna Kuchnia Przepis dnia Salon Poza domem Czego szukasz? Search for: Na skróty awokadobabeczkibez Zobacz więcej
This Page has moved to a new address: mummy in the kitchen: Zupa krem z białych szparagów Sorry for the inconvenience… Redirection provided by Blogger to WordPress Migration Service Zobacz więcej
Tak, muszę się przyznać, Zdecydowanie się od nich uzależniłam, Szparagi próbuje wkładać praktycznie do każdej możliwej potrawy. Nedawno robiłam zupę krem z zielonych szparagów, Tym razem skusiłam się Zobacz więcej
Jestem zielonym szparagożercą. Białe szparagi również zjem, aczkolwiek bez entuzjazmu. Są dla mnie mdłe, miękkie, wręcz papkowate po ugotowaniu. Idealnie nadają się jednak na kremową zupę. Dodałam jej Zobacz więcej