Przepis na zupa z fasolką i pesto

To najszybsza zupa,jaką do tej pory robiłam.Częściowo blendowana z kleksem z pesto. 2 puszki fasolki cannellini 1 puszka krojonych pomidorów 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy Zobacz więcej
Gdy znudziły Wam się już zupy tradycyjne... oto pyszna i pożywna zupa warzywna z pesto i fasolką szparagową. Jej smak jest wyjątkowy! Ja ją pokochałam... Składniki: 2 średnie marchewki 1 pietruszka Zobacz więcej
Gdy znudziły Wam się już zupy tradycyjne... oto pyszna i pożywna zupa warzywna z pesto i fasolką szparagową. Jej smak jest wyjątkowy! Ja ją pokochałam... Składniki: 2 średnie marchewki 1 pietruszka Zobacz więcej
Czasem wielkie korzyści mogą płyną z naprawdę małych rzeczy, np. groszek. Być może nie wygląda, ale jest rośliną zapobiegającą anemii. Jest on źródłem żelaza niehemowego, a jednocześnie zawiera w Zobacz więcej
Poniżej była wersja tej zupy idealna na 1 danie lub kolację, ta wersja wzbogacona o rybkę i makaron idealna na obiad. Zrobiłam tą zupę pierwszy raz, ale od razu podbiła moje serce, na pewno będzie Zobacz więcej
Bon
Bon Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bo(ro)n Appétit
Zupa krem z fasolki szparagowej

Zupa krem z fasolki szparagowej 1202

Zupa krem z fasolki szparagowej Zupa krem z fasolki szparagowej to bardzo prosta i pożywna zupa idealna na tę porę roku. Prosta w przygotowaniu, podana w towarzystwie pesto i kleksa z jogurtu Zobacz więcej
Tygrysica
Tygrysica Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tygryskowa kuchnia
Zupa z fasolki szparagowej

Zupa z fasolki szparagowej 6502

Tę zupę robię dość często, gdyż przepada za nią mój mąż, a nigdzie indziej jej nie spotkaliśmy. Jak tylko spada cena żółtej fasolki szparagowej, zaraz się za nią zabieram. Ale równie dobra jest z Zobacz więcej
figmara
figmara Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
figowe smaki
Zupa fasolowa z pesto

Zupa fasolowa z pesto 137

. . 3 ziemniaki 20 dag zielonej fasolki szparagowej 3 pomidory 10 dag fasoli kolorowej 10 dag ryżu 1 łyżka pesto bazyliowego utarty ser 2 l wody . Fasolkę umyć i namoczyć na noc w wodzie. Następnego Zobacz więcej
Zapraszam dzisiaj na zdrową i smaczną zupę. Sycącą dzięki brązowemu ryżowi – co prawda troszkę dłużej się gotuje ale ma cenne właściwości – próbowaliście już gotować na nim zupy? Letnią dzięki Zobacz więcej
Fasolka pyszna i zdrowa i nietucząca. Smakuje i pasuje jako dodatek do zup, sałatek, czy samodzielne danie. Prosta w przygotowaniu. Aby się szybciej ugotowała po wcześniejszym całonocnym moczeniu w Zobacz więcej
Zazwyczaj przecieram zupy na kremy, ale tym razem zamarzyła mi się nieco odmieniona jarzynowa, z dużymi kawałkami warzyw i dodatkiem pesto. Oryginalny przepiszawiera makaron, ale po zmienieniu Zobacz więcej
Bardzo lubię cukinię, dlatego często gości w moim menu. Dzisiaj postanowiłam zrobić dwie wersje zupy, pierwsza lekka idealna na kolację, druga powyżej z dodatkiem ryby i makaronu pełnoziarnistego jako Zobacz więcej
Podczas recenzowania barszczu czerwonego tutaj, użyliśmy zamiast uszek, klusek włoskich, znanych pod nazwą gnocchi. Kluski te są całkiem ciekawą alternatywą jako wypełnienie zup, można je również Zobacz więcej
Podczas recenzowania barszczu czerwonego tutaj, użyliśmy zamiast uszek, klusek włoskich, znanych pod nazwą gnocchi. Kluski te są całkiem ciekawą alternatywą jako wypełnienie zup, można je również Zobacz więcej
Tym razem oswajam zupę jarzynową. Muszę powiedzieć, że nie przepadam za polską, zwykle zabieloną śmietaną, wersją. Dlatego postanowiłam poszukać takiej, która mi zasmakuje. I znalazłam. We Francji. Z Zobacz więcej
Podczas recenzowania barszczu czerwonego tutaj, użyliśmy zamiast uszek, klusek włoskich, znanych pod nazwą gnocchi. Kluski te są całkiem ciekawą alternatywą jako wypełnienie zup, można je również Zobacz więcej
Tym razem zapraszam Was do spróbowania słonecznej, przepysznej soupe au pistou czyli zupy z pesto, z której słynie Prowansja, choć wywodzi się ona z Genui. Przyznam, że nie jadam zbyt często zup, ale Zobacz więcej
Inspiracją do tego dania jest zimowa prowansalska zupa z pesto, czyli soupe au pistou, oraz książka włoskiego szefa kuchni Carlo Craco „Na początku był arbuz z solą. Podróż do centrum smaku”. Zupęwolę Zobacz więcej
Wybierając się po raz drugi już na wakacje do Ligurii, planowałam skupić się tym razem bardziej na udokumentowaniu fotograficznym kulinarnego aspektu wyjazdu. Plany to jedno, rzeczywistość - drugie. Zobacz więcej