zupa z ikry

{{headerMessage}}
kostką do końca :) Sałatkę można podać z ikrą ryb. * Typy kulinarne - A - sałatkowy - twardy, charakteryzuje się dużą wilgotnością i niską zawartością skrobi, doskonałe do gotowania w „mundurkach”, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tradycyjny przepis na zupę śledziową która podawana jest w Środę Popielcową, jak również w piątki postne. Składniki: 2 śledzie z beczki 0,5 litr wody 2 cebule liść laurowy 1 duża śmietana 32 % 2 łyżki Zobacz więcej
ann
ann Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozkosze-stolu
burżuazyjna zupa na koniec roku

burżuazyjna zupa na koniec roku 60

0
{{headerMessage}}
Dzisiejszy przepis jest wyjątkowy. Banalny krem porowo-ziemniaczany (z francuska zwany Vichyssoise, choć jego pochodzenie wcale nie jest oczywiste), kryjący w sobie morską niespodziankę - kuleczki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przygotowuję na imprezę menu francuskie i inspiracji szukam raczej u współczesnych mistrzów kuchni, niż w nieśmiertelnej klasyce (bo klasyka już u mnie była). Wpadł mi w ręce przepis Pascala Zobacz więcej
{{headerMessage}}
18 małych młodych ziemniaków 6 plastrów wędzonego łososia 1 słoiczek ikry z taszy lub pstrąga lub łososia 15 cl gęstej śmietany* Pasta wasabi Kilka gałązek koperku Oliwa z oliwek Sól, pieprz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
marynowanym w sosie teriyaki. Jeżeli spożywamy sushi w sosie, z majonezem lub z ikrą, wtedy nie zamaczamy go w sosie sojowym. Sushi z gari, wasabi i sezamem Z innych dodatków podajemy tempurę, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
,cebula i papryka – w proszku i świeża. W zależności od regionu Węgier w zupie mogą się znaleźć ziemniaki,makaron,pomidory,ikra i mlecz rybi. Halászlé 500 gkarpia,filet300 g szczupaka,filet3 żółte Zobacz więcej
malgos
malgos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Minta Eats
Ryba w Zalewie. Obiad z Baronem

Ryba w Zalewie. Obiad z Baronem 264

0
{{headerMessage}}
podkreślałó smak głównego składnika, uzupełniało go i dodawało niebanalnego charakteru. Lawendowy karmel do wątróbek suma, pachnące waniliowo-tanicznym dymem masło do delikatnej głowizny z karpia czy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
lubiących słodkości są też ciasta. W rodzinie mojego męża panują trochę inne zwyczaje. Główną zupą jest zupa rybna robiona z głów. W potrawie tej nie brakuje także ikry i mleczu (o ile zupę rybną Zobacz więcej
Lola91
Lola91 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
This life tastes great
Sushi

Sushi 60

0
{{headerMessage}}
się totalnie rozpieszczona ;) Krakowski Kazimierz. Edo Sushi Bar. Start. Na początek pyszna zupa. Wróć. Na początek kieliszek wina. Śliwkowego i chyba najlepszego jakie dotąd piłam. A potem dopiero Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wódką, o zupach, rybach, a wszystko to w oczekiwaniu na danie główne – pieczyste. Słuchającym ślinka leci, sędzia psuje kolejnych sześć arkuszy, nie mogąc skupić się na sądowych niuansach. No, bo jak Zobacz więcej
asiapolak
asiapolak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowity blog
Przegrzebki

Przegrzebki 1384

0
{{headerMessage}}
panierowane, smażone na maśle, serwowane w zupach. zapiekane, grillowane lub podawane jak carpaccio, bardzo cienko pokrojone, polane oliwą i skropione sokiem z cytryny. W Europie przysmakiem jest Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Ossobuco alla Milanese

Ossobuco alla Milanese 101

1
{{headerMessage}}
risotta tradycyjnym dodatkiem do ossobuco jest gremolata, czyli posiekana natka pietruszki i skórka z cytryny, do których często dodaje się czosnek, czasami anchois, ser peccorino, a nawet suszoną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kiszonego w solance z truskawkami i lubczykiem Aquarius, pieczoną ikrę z turbota w kisielu z rabarbaru z imbirem i chipsem z podpłomyka z paloną czarnuszką Dym na wodzie, quesadillas z kurczakiem Zobacz więcej
FoodTrek
FoodTrek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FoodTrek
Smażona ikra

Smażona ikra 599

0
{{headerMessage}}
propozycji… Koreczki po kaszubsku są znane w całej Polsce, a kaszubska zupa rybna zajęła drugie miejsce w konkursie „Smaki Regionów”. Kaszubskie powiedzenie głosi, że „kiedy ryba ma być dobra, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mięso jesiotra jest delikatne, jędrne i bardzo smaczne. To świetny wybór dla osób, które mają problem z jedzeniem ryb z powodu ości, jesiotr niemal ich nie ma - tylko niewielką ilość dużych ości Zobacz więcej
kuchniabazylii
kuchniabazylii Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Bazylii
Gotowany homar

Gotowany homar 26

2
{{headerMessage}}
oraz zestaw serwetek. Przyda Wam się także zestaw sztućców do jedzenia homara. Jeden mrożony homar, którego kupicie w sklepie wystarczy na jedną osobę – to taka porcja, aby się najeść. Najwięcej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(opcjonalnie) 1. Homara gotujemy we wrzątku przez 4 minuty. Wyciągamy i obieramy. Dokładna instrukcja - tutaj. Kroimy w kostkę. Możemy dodać ikrę, jeśli trafiła nam się pani homarzyca. 2. Awokado Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mi się spróbować wielu tradycyjnych, rosyjskich zup :) Szczególnym uczuciem obdarzyłam solankę (przepyszną zupę o słono- kwaśnym smaku). Można w niej znaleźć przeróżne dodatki, które nadają jej Zobacz więcej
KŁD
KŁD Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jak cień
Festiwal Smaku w Grucznie 2013

Festiwal Smaku w Grucznie 2013 203

0
{{headerMessage}}
renety czy kantówki gdańskie. Tradycyjnie w Grucznie promowana była też gęsina, chluba Kołudy Wielkiej. Na stołach królowały wędzone półgęski, pasztety, zupa z brukwi i gęsi smalec. Jednym z Zobacz więcej