zupa z kaszy jaglanej ze skwarkami

dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Kalarepa na ciepło

Kalarepa na ciepło 117

1
zjeść je samodzielnie lub w towarzystwie kaszy jaglanej czy pęczaku albo z pieczywem czosnkowym. Składniki: 2 kalarepy cebula oliwa ząbek czosnku marchewka 250g pieczarek 2 ogórki kiszone puszka Zobacz więcej
lenasomar
lenasomar Obserwuj blogaObserwujesz bloga
shoot&food
INDYK PO KARAIBSKU

INDYK PO KARAIBSKU 163

0
jest prosta i całkowicie zdominowana przez ryż, fasolę i banany. Samego banana można usmażyć w cienkich paskach (chicharitas), zgnieść i podsmażyć (tostones) lub ugotować, skropić oliwą i posypać Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakalajzyt
Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem 198

0
około 2 minut Pierogi z mięsem podajemy: -ze skwarkami boczkowymi -ze skwarkami słoninki (może być wędzona) -z cebulką smażoną -mogą też być polane tylko masłem Pierogi z mięsem 5.00/5 (100.00%) 1 Zobacz więcej
(2) PIECZYWO (10) Bułki (4) Chleb (6) Praliny batony trufle (6) Przekąski (6) Przetwory (3) Pudding i inne (2) Wielkanoc (5) Nowości Szarlotka tatrzańska Czekoladowy budyń z kaszy jaglanej Domowy Zobacz więcej
przyszłość, a trzeba cieszyć się ciągle trwającym latem, choć wiem że nie wszystkim się podoba ostatnio panujący skwarek:P A odnośnie jedzenia, to u mnie standardowo był dosyć owocowy dzień :) Tata Zobacz więcej
Domowy smalec ze skwarkamiKuchnia u Poli | Kuchnia u Poli Kuchnia u Poli Domowy smalec ze skwarkami 30 stycznia 2016 / by Pola / in Pasty smarowidła Domowy smalec ze skwarkami przepis nabanalnie łatwe Zobacz więcej
cynamonem i cukrem pudrem, bardzo delikatniewymieszać, aby ich nie połamać. Na spód ciastawyłożyć jabłka, układając plastry poziomo, wyrównać.Ciasto z zamrażarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach na Zobacz więcej
Czekoladowy budyń z kaszy jaglanejKuchnia u Poli | Kuchnia u Poli Kuchnia u Poli Czekoladowy budyń z kaszy jaglanej 31 stycznia 2016 / by Pola / in Kasza ryż płatki, Pudding i inne Czekoladowy pudding Zobacz więcej
czwartekwiśnieśliwkiświęta Nowości Muffiny marmurkowe Bułeczki drożdżowe nadziewane Bułki pszenne z przedziałkiem Pampuchy kluski na parze z sosem truskawkowym Babka kolorowa na białkach Szarlotka Zobacz więcej
Bułeczki drożdżowe nadziewane Bułki pszenne z przedziałkiem Pampuchy kluski na parze z sosem truskawkowym Babka kolorowa na białkach Szarlotka tatrzańska Czekoladowy budyń z kaszy jaglanej Domowy Zobacz więcej
z kaszy jaglanej Domowy smalec ze skwarkami Ciasteczka z maszynki FACEBOOK Logowanie Zaloguj się Kanał RSS z wpisami Kanał RSS z komentarzami WordPress.org REKLAMA Luty 2016 P W Ś C P S N « sty Zobacz więcej
)ZALEWAJKA (19.02.2016)KREM MIGDAŁOWY (09.01.2016)SURÓWKA COLESŁAW z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ (08.01.2016)ZUPA z OGÓRKÓW /wersja zimowa/ (08.01.2016)GOFRY RYŻOWO – JAGLANE (05.01.2016)SCHAB z ANANASEM Zobacz więcej
kółka. Nakładam farsz i sklejam brzegi. Pierogi wrzucam na gotującą się osoloną wodę. Gdy wypłyną, gotuję jeszcze 2 minuty i wyjmuję łyżką cedzakową na półmisek. Skrapiam je oliwą, aby się nie Zobacz więcej
AnkaGotuje
AnkaGotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
AnkaGotuje.pl
Pierogi ruskie

Pierogi ruskie 377

0
popularnych – z kapustą i grzybami. Składniki: Ciasto: 1 kg mąki, 1 łyżeczka soli, 2 szklanki gorącej wody Farsz: 500g sera białego tłustego, 500g ziemniaków, 1 cebula, 2 łyżki masła, 2 łyżeczki Zobacz więcej
i staną się miękkie. Można je też zostawić odkryte – wtedy wciągną wilgoć z powietrza. Ale my takiej metody jeszcze nie stosowaliśmy. A może macie jakieś własne sposoby? Podzielcie się nimi Powiązane Zobacz więcej
pieczonyszarlotkatorttruskawkitłusty czwartekwiśnieśliwkiświęta Nowości Babka kolorowa na białkach Szarlotka tatrzańska Czekoladowy budyń z kaszy jaglanej Domowy smalec ze skwarkami Ciasteczka z Zobacz więcej
Szarlotka tatrzańska Czekoladowy budyń z kaszy jaglanej Domowy smalec ze skwarkami Ciasteczka z maszynki Ciasteczka serowe z jabłkami Kotlety z kaszy jaglanej z cukinią Faworki Churros FACEBOOK Zobacz więcej
ZALEWAJKA - Tradycyjne potrawy inaczej... - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Tradycyjne potrawy inaczej... ZALEWAJKA (19.02.2016)KREM MIGDAŁOWY (09.01.2016)SURÓWKA COLESŁAW z KAPUSTY Zobacz więcej
Bułki pszenne z przedziałkiem Pampuchy kluski na parze z sosem truskawkowym Babka kolorowa na białkach Szarlotka tatrzańska Czekoladowy budyń z kaszy jaglanej Domowy smalec ze skwarkami Ciasteczka z Zobacz więcej
. Pierogi przygotowane do gotowania przykrywam ściereczką, aby nie wyschły. Gotujęwiększą partię w osolonym wrzątku ( około 15 sztuk). Kiedy pierogi wypłynął na powierzchnie wody, po 2 minutach Zobacz więcej