zupa z kiszonej kapusty kapusniak

Kolejna zupa z listy moich ulubionych dań strukturalnych :-) Tym razem kapusniak z soczewicą :-) Składniki: 1 szklanka soczewicy zielonej lub czerwonej ***** duża garść kiszonej kapusty ***** cebula Zobacz więcej
cebulki dodajemy pokrojona kiełbaske/boczek i podsmazamy,dodajemy przecier pomidorowy,mieszamy,rozprowadzamy z niewielką ilościa wody 9.dodajemy do zupy 10. doprawiamy pieprzem,solą,(papryką ) !!!w Zobacz więcej
Kapuśniak z kiszonej kapusty to raczej danie rozgrzewające, więc typowo jesienno-zimowe. a, że za oknem w Walii właśnie pogoda bardziej jesienna niż letnia, więc zachciało nam się kwaśnego Zobacz więcej
Amoniaq
Amoniaq Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mieszam W Garnku
Kapuśniak tradycyjny

Kapuśniak tradycyjny 129

4
Uwielbiamy kapuśniak. Świetnie rozgrzewa w zimne dni i ma niepowtarzalny kwaskowy smak. Do tego lubię też zapach gotującej się kiszonej kapusty. Kojarzy mi się zawsze ze Świętami. Jest sycący, bogaty Zobacz więcej
kapusniak - - to co łasuchy lubią najbardziej - bloog.pl Są 1115142 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga to co łasuchy lubią najbardziej mniammniammniam.bloog.pl - strona Zobacz więcej
, likwidują także wzdęcia. Z tego powodu (jak równeiż dla jego walorow smakowych) najczęściej dodaje się go do potraw z kapusty bądź grochu, jak: kapusniak, kapusta duszona, grochówka, sałatka z Zobacz więcej
, kabaczka, sosu do makaronu, zup i białego sera. Suszonej używa sie do zup ziemniaczanych, jarzynowych, rosołu, gotowanej marchewki i fasolki szparagowej, fasoli i szparagów. Dań z włowiny, baraniny, Zobacz więcej
Przepis na zupę kapuścianą Home Współpraca/kontakt Mapa strony Kuchnie świata Przepisy kulinarne Przepis na zupę kapuścianą 8 lutego 2016 Obiady Zupa kapuściana, czyli kapuśniak to idealny pomysł na Zobacz więcej
) | blog: Czerwień i błękit Pesto rukolowo-cytrynowe autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i błękit Pasztet drobiowo-paprykowy bez pieczenia autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i Zobacz więcej