zupa z kluseczkami

mrożonego szczawiu. Można też użyć szczawiu ze słoika. Zamiast tradycyjnych ziemniaków, zrobiłam dzisiaj lane kluseczki: Jajko roztrzepać z mąką i wlewać małe porcje ciasta ( ok.1/2 lyżki) na Zobacz więcej
Zupa smaki mojego dzieciństwa. Pamiętam jak robiła ją moja babcia i mama. Szparagowa obowiązkowo musi być w moim domu z kluseczkami. Mogę się nią zjadać codziennie w sezonie szparagowym. kluseczki: 1 Zobacz więcej
. Zupa jest prosta w wykonaniu. Najbardziej smakuje z kluseczkami kładzionymi. Składniki: 2 skrzydełka kurczaka jarzynka do zupy (marchewka, pietruszka, seler) pęczek koperku 1/2 szklanki śmietany Zobacz więcej
lane kluseczki: do kubka wbić jajko dodać mąkę, sól dolać tyle wody żeby uzyskać konsystencję gęstszą jak na naleśniki. Wymieszać wszystko dokładnie, za pomocą widelca wrzucać kluseczki do gotującej Zobacz więcej
, gotujemy jeszcze przez ok. 15 min. Po tym czasie dodajemy kostki bulionowe. Mąkę przesiewamy na stolnicę. Robimy wgłębienie i wbijamy jajko oraz wlewamy 2 łyżki wody. Zagniatamy, ciasto powinno być Zobacz więcej
Lekka i aromatyczna zupa z ziołami i kluseczkami z parmezanem i kurkumą. W jej przygotowaniu pomogły mi nożyczki do cięcia ziół, które dostałam do testów od sklepu przyjemnegotowanie.pl. Polecam nie Zobacz więcej
Miałam przyjemność testować urządzenie tupperware do wyrabiania kluseczek. Nie spodziewałam się że to takie fajne urządzenie proste w obsłudze. Ktoś powie przecież zrobić kluski to prosta sprawa. Nie Zobacz więcej
Zupa gulaszowa, choć to popularne danie jednogarnkowe, u mnie gościła po raz pierwszy. Jakoś z miesnych zup robiłam tylko forszmak, a tak to robiłam zwykły gulasz. Zupa z dodatkiem kluseczek, jest Zobacz więcej
Składniki: podudzia kurczaka 2 oliwa 2 łyżki cebula 1 marchew 2 różyczki kalafiora (objętościowo tyle co marchwi, ok. 0, 25 kg) bulion drobiowy 850 ml mieszanka ziół 2 łyżeczki sól pieprz parmezan Zobacz więcej
przyrumieni, dodajemy sól i pieprz. Rumiane warzywa zalewamy bulionem, dodajemy serek topiony i gotujemy razem ok 15 minut. 3. Ugotowaną zupę miksujemy blenderem, na gładką masę, dodajemy świeżą Zobacz więcej
Mamy teraz sezon bogaty w owoce i warzywa warto więc to wykorzystać . Kwiat kalafiora jest bardzo lubiany w naszym domu, najczęściej jednak przygotowuję go jako dodatek do obiadu z masełkiem i bułką. Zobacz więcej
Dziś zapraszam na pyszną, gęstą zupę pomidorową. Jest gęsta, bo wszystkie warzywa zmiksowałam, a przez lane kluseczki zrobiła się jeszcze bardziej gęsta, syta i smaczna. Zupę pomidorową polecam Zobacz więcej
. Gdy pierwszy raz zrobiłam zupę z dyni, przyznam, że od razu trafiła ona bardzo wysoko w moim prywatnym zupowym rankingu. Jest pyszna i pożywna. I co najważniejsze nie wymaga wiele pracy. :))) ZUPA Zobacz więcej
. Składniki na lane ciasto połączyć ze sobą energicznie mieszając widelcem, tak aby nie powstały grudki. Cienkim strumieniem wlewać ciasto do gotującej się zupy, odgarniając już powstałe kluseczki. Po Zobacz więcej
drobiowego lub warzywnego 6 marchewek Sól, biały pieprz Kluseczki kładzione Jajko Szczypta soli 1/3 szklanki mąki Przygotowanie Marchewki dokładnie umyj, obierz i wrzuć do gotującego się bulionu. Zobacz więcej
. I sukces! Składniki 1,5l bulionu drobiowego lub warzywnego 6 marchewek Sól, biały pieprz Kluseczki kładzione Jajko Szczypta soli 1/3 szklanki mąki Przygotowanie Marchewki dokładnie umyj, obierz i Zobacz więcej
Ekspresowa zupa paprykowo-pomidorowa z kluseczkami serowymi z koperkiem jest przepyszna i do tego bardzo szybka w przygotowaniu. Polecam. Zupa jesienna z kluseczkami: Do ugotowania tej jesiennej zupy Zobacz więcej
przecier pomidorowy opcjonalnie kluseczki jajko woda mąka Cebulę kroimy w piórka, pierś z kurczaka kroimy w paseczki. Całość podsmażamy na łyżce oleju w głębokim garnku. Po ok. 3-5 min, aż cebula się Zobacz więcej
na klarowanym maśle lub na oliwie. Przekładamy do garnka, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i poszatkowaną kapustę. Wlewamy bulion i wodę i gotujemy do miękkości warzyw - ok. 30 minut. Po tym Zobacz więcej
solimy izostawiamy namałym ogniu podprzykryciem. Wmiędzyczasie ugotowane grzyby kroimy nacienkie paseczki idokładamy dozupy. Dodajemy też wywar grzybowy. Całość gotujemy około 10 minut, żebysmaki się Zobacz więcej