zupa z kozich głów

Olej do smażenia Sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Ziemniaki obieramy, kroimy na plasterki i podsmażamy na oleju. Po 15 minutach dodajemy posiekaną cebulę i smażymy na wolnym ogniu przez kolejne Zobacz więcej
Ten przepis już dawno mi chodził po głowie. Miałam trochę oporów, ponieważ seler ma dość charakterystyczny smak. Nie każdemu pasuje, a w większych ilościach, jest średnio sympatyczny w smaku. Okazało Zobacz więcej
KucharkaZen
KucharkaZen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kucharka Zen
Romantyczne gazpacho

Romantyczne gazpacho 195

0
-recyklingowych, wkładanie ubrań do odpowiednich szuflad i na odpowiednie półki, znowu zmywanie. Objuczona siatami we wszystkich możliwych rękach, nabawiona odcisków na opuchniętych stopach, Zobacz więcej
O tym kremie usłyszałam od mojej przyjaciółki która jadła go w jednej z krakowskich restauracji. I tak go zachwalała, że postanowiłam go zrobić. W oryginale krem podawany był z fetą ale zmieniłam ją Zobacz więcej
Kasza jaglana to niekwestionowane dobrodzejstwo dla naszego organizmu. Neutralizuje nadkwasowość oraz wspomaga trawienie, przy tym jest bardzo sycąca i nie zawiera glutenu. A najbardziej lubię ją za Zobacz więcej
Lato to okres, kiedy niespecjalnie chce nam się siedzieć godzinami w kuchni i przygotowywać wymyślne posiłki. Na takie okazje, jakaś mądra głowa wymyśliła sałatki. A ta sałatka z arbuza z serek Zobacz więcej
wegetariańskie, z których potem przygotowuję każdy przepis; te pełne mięsa i ryb, nad którymi się głowię i kombinuję; te z praktycznymi poradami, które przydają mi się na co dzień w kuchni; te z Zobacz więcej
Peaks”. A zapowiadało się tak pięknie. W związku ze zbliżającym się dwudziestopięcioleciem zniknięcia Laury Palmer i pojawienia się agenta Coopera, miała powstać nowa wersja tej fascynującej Zobacz więcej
łyżeczki proszku do pieczenia lub 1 op. drożdży szklanki cukru ( do wersji na słodko) – lub miodu, syropu Dodatki smakowe w dowolnych proporcjach, nie więcej niż 250 g razem - wg uznania np: owoce, Zobacz więcej
tartę po swojemu a wstawimy je jednego dnia robiąc niespodziankę sobie nawzajem. Ja miałam jeszcze jeden serek śmierdziuszek, który ostał mi się z degustacji i trzeba było go zjeść bo termin Zobacz więcej
Pasta z wędzonego halibuta | Biegacz na diecie Szukaj: Strona główna Przepisy Testownia O mnie Kontakt Współpraca Pasta z wędzonego halibuta Opublikowano 8 września 2014 przez Asia Podczas ostatnich Zobacz więcej
Penne a raczej Maccharoni Piselli i menu na nadchodzący tydzień Dawno nie pisałam o moich kulinariach, ale też nie robiłam ani nowości ani tego co moja babcia nazywa «wymysłami». W jej ustach to dość Zobacz więcej
spróbuję się jednak wstrzymać jeszcze tydzień, a i potem jeść go jak najmniej i wyłącznie kozi. Postaram się również włączyć rozmaite szejki do codziennego menu. Tymczasem dzisiaj, ostatniego dnia Zobacz więcej
warzywo. Zaczęłam przerzucać w pamięci moje ulubione potrawy z marchewką. Oczyma wyobraźni zaczęłam łączyć składniki i smaki. W pewnym momencie przez głowę przebiegła mi najprostsza z możliwych idea. Zobacz więcej
w najbliższych dniach, nie pozwolę im dalej tak smutno zalegać w mojej lodówce. potrzebne składniki: 450 g marchewki 1 czerwona papryka 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka świeżo startego imbiru Zobacz więcej
czar pośród wszystkich pór roku – chyba bije na głowę nawet wiosnę. Wełniane swetry, pomarańczowe od liści parki, gorące kakao wieczorem, spacery w chłodny wieczór…uwielbiam! I można wtedy naprawdę Zobacz więcej
Świąteczne pierniczki korzenne – Kuchenny Kodeks Strona główna Kategorie Kontakt O mnie Kuchenny Kodeks Menu Close Strona główna Kategorie Bezy Burgery Ciasta Ciasteczka Cupcakes Dania mięsne Dania Zobacz więcej
tematów kulinarnych i ich różnorodnością, spotkanie z jego kuchnią to dla mnie niezmiennie duże wydarzenie. A jednak zrodziła się w mojej głowie wątpliwość, czy można tak zawsze? Może to będzie ten Zobacz więcej
sobie w głowie, będzie w ogóle zjadliwe. Pomidory, dynia, ser kozi i orientalne przyprawy? Mogła wyjść petarda, a mogłam „oddać fartucha” :D Okazało się, że dynia świetnie łagodzi kwaśny smak Zobacz więcej
czerwcowym menu i wymyśliliśmy. Na przystawkę carpaccio z kalarepy i gruszki, polane olejem z pestek dyni i posypane orzechami włoskimi. Główne danie to bliny gryczane z duszoną botwiną i kozim Zobacz więcej