zupa z pieczonych pomidorów

Ostatnio na obiad zaserwowałam przepyszną, kremową zupę pomidorową.Do jej przygotowania wybrałam pieczone pomidory i czosnek, które nadały potrawie wyjątkowego charakteru.... zobacz › Zobacz więcej
skip to main | skip to sidebar Zupa z pieczonych pomidorów Dzisiejsza zupa powstała „na motywach” przepisu z książki Jamiego Olivera. Jak zwykle trochę pozmieniałam, trochę uprościłam, ale podstawa Zobacz więcej
i pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. Ostudzone pomidory obieramy ze skórki i blendujemy wraz z czosnkiem i cebulą. Powstały płyn przelewamy do garnka, dodajemy bulion i gotujemy około 10 minut. Zobacz więcej
Bardzo smaczna zupa ze świeżych pomidorów. Niewiele składników i niewiele przy niej pracy. Najlepsza lekko ostudzona. Składniki (na 1-2 osoby): 4 duże pomidory 2 marchewki 4 ząbki czosnku 1 papryczka Zobacz więcej
Lato lipcowo-sierpniowe to cudowny czas, kiedy pomidorów mamy pełno. Hura!!! Oczywiście tych najlepszych: czerwonych, dojrzałych i smacznych. Skoro tak, to trzeba korzystać. Przepis na zupę z Zobacz więcej
O tej porze roku pomidory są wyśmienite, słodki i soczyste. Zupa z nich, to prawdziwa uczta dla podniebienia. Składniki 1kg pomidorów 2 marchewki 100 g ryżu 1 l bulionu warzywnego 1 cebula 2 ząbki Zobacz więcej
Zupa z pieczonych pomidorów Sezon pomidorowy w pełni. Zamykamy w słoiczkach przecier pomidorowy, aby zimą zrobić na jego bazie pyszną pomidorówkę. Latem ma ona nieco inne oblicze.Różnokolorowepomidory Zobacz więcej
przepisy tak samo świetnie smakują, jak wyglądają. Wybrałam zupę z pieczonych pomidorów z curry. Nie zawiodłam się, zupa jest przyjemnie ostra dzięki przyprawie, a pomidory, pełne słońca, smakują Zobacz więcej
Dziś zupa z pieczonych pomidorów, czyli najlepsza zupa od bardzo dawna. Idealna na przejściowe późnoletnie-wczesnojesienne dni, szczególnie te deszczowe. świetnie przypomina o goszczących jeszcze Zobacz więcej
Lubię zupy. Czasami mam ochotę na takie z ogromną ilością pływających warzyw, czasami do szczęścia potrzebna mi tylko miseczka kremowej zupy. Kiedy mamy już upieczoną całąmasę pomidorówmożemy szybko Zobacz więcej
Lubię smak pieczonych pomidorów. Zupa, a tak właściwie to krem, który z nich powstaje jest gęsty, pożywny i wyjątkowo słodki. Do tego pieczony czosnek i kilka ziemniaczków, no i oczywiście bazylia. Zobacz więcej
się do pracy. Co jeszcze pięknego jest w jesieni? Stragany pełne kolorowych warzyw. Pomidory za grosze i najsłodsze maliny. Z tych pierwszych zrobiłam zupę. Bardzo prostą w przygotowaniu, przyjemną w Zobacz więcej
Nie ma lepszego czasu na zupy z pomidorów czy pomidorowe sosy niż lipiec i sierpień. Pyszne pomidory w sensowych cenach. Dużo odmian do wyboru, przeróżne kolory. W zimie uwielbiam pomidorówkę - robię Zobacz więcej
Przygotowanie: 10 minut Czas pieczenia i gotowania: 35 minut Przepis na zupę z pieczonych pomidorów mam już od dawna ale nie pamiętam skąd. Jest to jedna z moich ulubionych zup i właściwie to nie wiem Zobacz więcej
U mnie w ogrodzie pomidory pięknie dojrzewają. Jeszcze mam ich za mało aby taką zupę sobie zrobić ale już niedługo :D Na razie zrobiła z kupnym pomidorów, które są coraz smaczniejsze. Zupa pyszna, Zobacz więcej
zupa z pieczonych pomidorów Nigdy nie mam dosyć, dojrzałych w letnim słońcu, pomidorów. Są tak pyszne, że każdego tygodnia kupuję je na targu skrzynkami. Nic więc dziwnego, że dziś chcę Zobacz więcej
Zupa z pieczonych pomidorów z soczewicą to typowo letnia, pachnąca latem zupa. Orzeźwiająca, bo ze świeżymi pomidorami, a dodatek soczewicy sprawia, że jest syta i pożywna. Składniki na zupę z Zobacz więcej
Najlepsza zupa pomidorowa, bardzo kremowa, baaardzo pomidorowa(ze świeżych, letnich pomidorów), z lekką nutą pomarańczową :-) Zawsze kiedy jest lato i mnóstwo pomidorów na straganach to moją kuchnię Zobacz więcej
Uwielbiam zupy pomidorowe. Tym razem troszkę się jednak obawiałam rozczarowania, ponieważ nigdy nie przygotowywałamzupy z pieczonych pomidorów, a te obecnie nie należą do tanich... gdy jednak Zobacz więcej
Pieczone warzywa to coś w sam raz na zimową porę. A zresztą, one są dobre przez cały rok. Tylko możemy zmieniać ich formę podania. W zimie idealnym pomysłem jest przygotowanie z nich zupy. Dzisiaj Zobacz więcej