zupa z podgrzybków

Święta Bożego Narodzenia tuż tuż. Czy zdecydowaliście, jaka zupa pojawi się u Was na świątecznym stole? Moja propozycja na tę okazję, to zupa z podgrzybków. Wprawdzie w tym okresie nie uda się jej Zobacz więcej
250 g podgrzybków 3 ziemniaki 1 marchewka pół cebuli 2 listki pora natka selera 150 ml śmietany 1 łyżka smalcu ze skwarkami sól pieprz szczypta estragonu szczypta oregano Podgrzybki oczyścić przekroić Zobacz więcej
Full text Zupa soczewicowa z podgrzybkami ugotowana na wywarze mięsnym, bardzo aromatyczna i smaczna, w wersji light, a więc świetna dla odchudzających się. Polecam zwłaszcza zimową porą , kiedy Zobacz więcej
Jesienna zupa - może nie rozgrzewająca, ale w sam raz na chłodny dzień. Sycąca, smaczna i pachnąca grzybami. Co można więcej chcieć od zupy? Na 3 osoby: pół kg podgrzybków łyżkaoliwy lub masła ok. 150 Zobacz więcej
Składniki: 800 ml bulionu wołowego 4 średnie ziemniaki 1 marchew 2 łodygi selera naciowego 1 cebula 1 ząbek czosnku 350 g podgrzybków świeżych 1,5 łyżki jogurtu greckiego olej rzepakowy pieprz, sól Zobacz więcej
Uwielbiam grzyby. Wszelkiego rodzaju sosy, zupy, kremy mogłabym jeść cały czas. Po dwóch latach zbierania grzybów uzbierałam całkiem sporą porcję suszonych podgrzybków. W końcu odważyłam się ich użyć Zobacz więcej
Wybrałyśmy się po raz pierwszy na podgrzybki. Dotychczas zbierałyśmy tylko opieńki…ale uznałyśmy, że nadszedł czas na kolejny stopień wtajemniczenia… w tym roku na Lubelszczyźnie nastąpił wysyp Zobacz więcej
Każdy ją jadł, każdy ma swoje zdanie. U mnie w Danny Kitchen też się pojawiła. Już niebawem wigilia więc chyba nie zabraknie jej na Waszych stołach :) Prosto z lasu dla Was :) - bulion drobiowy 1 l. - Zobacz więcej
nienawiścią. Zwłaszcza przerabianie dwóch wiader podgrzybków nie sprawia mi radości (choć pewnie byłoby gorzej gdyby to były dwa wiadra maślaków No ale jeść je lubię więc musiałam się przemóc. Trochę Zobacz więcej
. Zapraszam na pyszny krem. Składniki: 200 g suszonych podgrzybków 1 litr wody 2 duże marchewki sól pieprz 150 g makaronu świderki 5 łyżek śmietanki 1/2 pęczka natki pietruszki Dzień wcześniej a Zobacz więcej
Mamy sezon grzybowy to trzeba z tego dobrodziejstwa korzystać. Dziś proponuję zupę grzybową ze świeżych podgrzybków! Do zupy wykorzystać możemy również inne grzyby - nawet te suszone po namoczeniu. Zobacz więcej
Ostatnio cały czas mamy ochotę na zupy, a wiadomo, że nie ma to jak talerz gorącej zupy po powrocie z zimowego spaceru. Dziś propozycja na pyszną zupę grzybową (wiemy, ze po świętach niektórzy mogli Zobacz więcej
Moi Drodzy, po raz kolejny zapraszam Was na ekspresową- bo w 15 minut- zupę grzybową firmy Iglotex. Zapach podgrzybka brunatnego jest niesamowity. Ten grzyb z rodziny borowikowatych, jest uważany za Zobacz więcej
do lasu. Podgrzybków w naszych lasach było w zeszłym roku sporo, suszyliśmy je jak każdego roku w suszarce do grzybów. Trzeba powoli pozbywać się zapasów suszonych grzybów, żeby mole się w nich nie Zobacz więcej
Smaczna zupa grzybowa ze świeżych grzybków. Składniki: 2 l bulionu (Najlepiej ugotowanego na żeberkach i warzywach z dodatkiem kilku suszonych grzybów) 5-6 średniej wielości prawdziwków 3 -4 średniej Zobacz więcej
Bardzo lubię zupy, zwłaszcza jesienią i zimą. Lubię różne wariacje grzybowe, zaczynając od takiej klasycznej, wigilijnej zupy grzybowej z kluseczkami przygotowanej na bazie suszonych grzybów a na Zobacz więcej
2 porcje zupy miso z tofu (Clearspring) ok. 150-200 g tofu 2 garście suszonych podgrzybków dymka trochę kolendry Dziś kolejna – po miso z kurczakiem – organiczna zupa miso w wersji instant. Tym razem, Zobacz więcej
Składniki: 259 gram kurek 100 gram podgrzybków 2łyżkioliwy 1 pomidor cebula czosnek marchewka2 łodygi selera naciowego 1,5 litra bulionu śmietana gałązka rozmarynu świeżego gałązka lubczyku kilka Zobacz więcej
Jeszcze nikt z mojej rodziny nie był na grzybobraniu, ale w weekend byłam na wrocławskim targu i grzybki zerkały na mnie tak litościwie - więc kupiłam :) Kasztelańską zupę grzybową widziałam kiedyś Zobacz więcej
Zawsze lubiłam grzyby. Zbierać i jeść, dlatego jesienią, gdy tylko znajdę czas, ruszam do lasu na grzybobranie. W środku sezonujem je na świeżo, w formie chociażby kotletów, dodatków do sosów i zup, a Zobacz więcej