zupa z podrobów

Taką zupę najlepiej gotować z leśnymi grzybami, ale można ją również ugotować z pieczarkami. Można również dodać, chociaż dla niektórych może to być zbędne, kilka suszonych grzybów, które nadadzą Zobacz więcej
Było już o chlebie lagana, który rozpoczyna Wielki Post, dziś będzie o potrawie którą spożywa się na jego zakończenie. Meyeritsa to tradycyjna grecka zupa jedzona po rezurekcyjnym nabożeństwie Zobacz więcej
Diabelska wyszła mi ta zupka, oj diabelska - taka jaką lubię, a w dodatku naprawdę mocno aromatyczna. Zupkę ugotowałam na kurzych serduszkach i skrzydełkach. Wyszło przyjemne z pożytecznym, przyjemne Zobacz więcej
Jak już pewnie wiecie bardzo lubię podroby, dlatego też nie powinno nikogo zdziwić, że flaki są jedną z moich ulubionych zup. Wieprzowe, wołowe, rosołowe, pomidorowe, winne, ostre, łagodne, z dużą Zobacz więcej
kiełbasa, podroby i pomidory » Dni Korbola w mojej wsi Bardzo przepraszam Szanownych Czytelników za zastój chwilowy alem poświęcić się musiał w pełni przygotowaniom do Dni Korbola, które w moje wsi Zobacz więcej
robię z gotowanymi podrobami, że wodę wylewam po 1-wszym zagotowaniu teraz serca zalać 2 litrami wody, dodać 4 ziela angielskie, l liść laurowy, rozdrobnioną w rozdrabniaczu młodą włoszczyznę razem z Zobacz więcej
garnka, dodać serca i gotować z 40 minut - po tym czasie dodać zmiksowaną młodą włoszczyznę, gotować - ze 2 marchewki zostawić do pokrojenia w plastry następnie dodać kawałki kalafiora, pokrojone na Zobacz więcej
Składniki: 1 sztuka średni kalafior,1 pęczek włoszczyzna,1 sztuka większa szyja indyka,2 sztuki skrzydełka kurczaka,1łyżka jarzynka,-do smaku maggi,3/4 łyżeczki pieprz cayenne,1 łyżeczka słodka Zobacz więcej
Dziś podaję przepis na czarninę ;p Potrzebne składniki: podroby kacze, liść laurowy, ziele angielskie, krew kacza, sól, pieprz, por, marchew, cebula, seler, majeranek, rodzynki, goździki, mąka, woda Zobacz więcej
Krupnik to zupa, która dosyć często gości u nas w domu. Wiecie?, że krupnik to jedna z najstarszych polskich zup, kiedyś najczęściej była gotowana na podrobach i żołądkach drobiowych. Ja krupnik Zobacz więcej
Choć moja zupa ogonowa niewiele ma z ogonami wspólnego (wciąż nie mogę przekonać się do podrobów), to i tak wyszła bardzo smaczna. Jadam ją często i gorąco polecam. :) Składniki: 1. Do garnka wlewamy Zobacz więcej
W ramach akcji Gotujemy po polsku!, Której patronem jest serwis zPierwszegoTłoczenia.pl przygotowałam coś z mojego regionu z kuchni Kaszubskiej Do wspólnej zabawy "Gotujmy po polsku" zaprasza blog Zobacz więcej
Delikatny gulasz ugotowany z serc drobiowych z warzywami i suszonymi grzybami. Bardzo sobie cenię podroby z kurczaka ( serca , żołądki , wątróbkę) i często ich używam. W zasadzie to kupuję zawsze Zobacz więcej
Lubimy podroby, no...nie wszystkie może ale żołądki, serca i wątróbkę no i ozorek lubię, tak jak i G. więc robię dość często i najczęściej w formie zupy właśnie, polecam bo to smaczne, pożywne i chude Zobacz więcej
Lekki kapuśniaczek na żołądkach Podroby -ten rodzaj mięsa nie wszyscy darzą sympatią , ale czasami warto po nie sięgnąć zwłaszcza że niektóre są nisko kaloryczne ,a bogate w witaminy i mikroelementy . Zobacz więcej
katarzyna_sar
katarzyna_sar Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia na 5
Krupnik na podrobach

Krupnik na podrobach 587

0
Sycący, pożywny i smakowity krupnik na podrobach - doskonały na rozgrzanie w zimowe dni. Przepis jest sprawdzony, bo z zeszytu mojej mamy. Krupnik na podrobach bierze udział w akcji "Zimowe zupy", Zobacz więcej
Drzewko pochodzi z krajów śródziemnomorskich, najczęściej spotykane w formie krzewu, o wiecznie zielonych listkach. Kwitnie późną wiosną, a małe zielone kwiatki, wydają połyskliwe czarne okrągłe Zobacz więcej
sylka_rafcio
sylka_rafcio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje kuchcikowo
Rosół z kury

Rosół z kury 256

0
Pamiętam czasy, kiedy to rosół był podawany tylko w niedzielę. Była to nasza tradycyjna zupa, czekało się na nią z utęsknieniem. Nigdy nie wiedzieliśmy z czym mama go poda, z kluseczkami czy z Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
PASZTET Z GĘSINY

PASZTET Z GĘSINY 158

0
Kiedy piekę gęś odcinam skrzydła i na nich oraz na podrobach (bez wątróbki) gotuję bardzo aromatyczny bulion, który można wykorzystać do przygotowania ulubionej zupy. Bulion można też zamrozić w Zobacz więcej