zupa z rydzy

MaryJane
MaryJane Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Chilli Plate
Zupa z rydzy

Zupa z rydzy 2173

0
Zupa z rydzy to mój eksperyment kulinarny - i choć budził moje wątpliwości, ostatecznie zakończył się sukcesem. I to chyba już ostatni przepis "rydzowy" w tym sezonie. Potrzebujemy: 300g rydzy 2l Zobacz więcej
Kalafior to bardzo wdzięczny składnik kulinarnych eksperymentów. Prezentuję zupę, która powstała przypadkiem: po prostu takie składniki były w lodówce – a smakowo jest genialna. Charakterystyczny smak Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Zupa z rydzów

Zupa z rydzów 616

0
Ta zupa powstała właściwie przypadkiem. Kupiliśmy rydze do usmażenia (takzrobione są pyszne) . Okazało się ze miały wyjątkowo długie ogonki. Ogonki obcięłam, zostawiłam też kilka główek. Razem ok 200 Zobacz więcej
Bardzo prosta w składniki i bogata w smaku zupa ziemniaczano-grzybowa. Najlepiej smakuje przygotowana z zieleniatek czyli gąsek zielonych, ale można użyć innych twardych grzybów takich jak rydze lub Zobacz więcej
dużo rydzów.Wracaliśmy z lasu i piekliśmy te rydze na kuchni węglowej, potem tylko trochę soli i to było jedno z najwspanialszych rzeczy jakie w życiu jadłam. Smaki dzieciństwa. Tak jak zupa ogórkowa Zobacz więcej
Ostatnie podrygi jesieni. Grzybobranie raczej dobiega już końca. Fotografie, które tu zamieszczam pochodzą sprzed kilku tygodni. Jeśli ten przepis nie przyda Wam się teraz to zawsze możecie Zobacz więcej
kolor, natomiast ich siwa odmiana jest siwa z wierzchu, ale blaszki i nóżkę ma również delikatnie seledynową. Gdy nazbieramy sporo zielonek najchętniej panierujemy je i smażymy jak kotleciki, Zobacz więcej
Trudno sprostać jesiennej tradycji kiedy nie nie ma się smaka na grzyby. Przechadzając się ryneczkiem co jakiś czas bez większego entuzjazmu spoglądam na rydze, maślaki, borowiki i inne skarby lasu. Zobacz więcej
Jesienią za oknem jest pomarańczowo, potem żółto. W kuchni zatem nie może zabraknąć pomarańczowych dań - były pomarańczowe rydze, teraz dynia! Ta pora roku nie może się zakończyć bez choć jednej zupy Zobacz więcej
Adiasz
Adiasz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kullinarne smakołyki
Rydze na maśle

Rydze na maśle 711

0
Rydze na maśle - przepis | Przepisy kulinarne Przepisy kulinarne Sprawdzone pyszne kulinarne smakołyki Agnieszki Napoje Ciasta i desery Mięso Ryby Bezmięsne Zupy Dodatki Rydze na maśle - przepis Zobacz więcej
ulazgi
ulazgi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W kuchni Uli
Tradycyjna grzybowa.

Tradycyjna grzybowa. 294

0
Na targu grzybiarze wprost jeden przez drugiego namawiają i zachęcają do kupienia ich grzybów. Piękne rydze, borowiki, czerwone koźlaki, podgrzybki wyglądają z wiklinowych koszyczków. I z takim małym Zobacz więcej
Dusia
Dusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kluskowopl
Wrześniowe zdjęcia

Wrześniowe zdjęcia 99

0
klasy :) 1.pierwsze chwile w nowej klasie; 2.elementarz; 3. z tornistrem; 4. w drodze na pierwsze zajęcia; 1.podusia i kocyk do grupy Pszczółek; 2.lizak policyjny; 3.praca na pierwszy konkurs; 4. Zobacz więcej
zostanie wyświetlony) link Komentarz Kategorie Boże Narodzenie Ostatki Polecamy Akcesoria kuchenne Gotujmy zdrowo – mniej soli Literatura Produkty Restauracje Targi Wrocław od kuchni Przepisy Zobacz więcej
katemi
katemi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pod beskidzkim niebem
Gotujemy!

Gotujemy! 138

0
Przepisy strona główna beskid niski przepisy prasa stary dom zdrojowy święto rydza tapety ZetPeTy Zdrojowa Spiżarka BIULETYN środa, 14 listopada 2012 Gotujemy! Drodzy Czytelnicy! 17 listopada (sobota) Zobacz więcej
Podzieliłyśmy się na dwa obozy. U Oli w święta prym wiedzie grzybowa, u Gosi zaś jest barszczyk.Tym razem prezentujemy mega szybką, supeł prostą i bardzo smaczną zupę grzybową. Co na ten temat mają do Zobacz więcej
Podzieliłyśmy się na dwa obozy. U Oli w święta prym wiedzie grzybowa, u Gosi zaś jest barszczyk.Tym razem prezentujemy mega szybką, supeł prostą i bardzo smaczną zupę grzybową. Co na ten temat mają do Zobacz więcej
kolor, natomiast ich siwa odmiana jest siwa z wierzchu, ale blaszki i nóżkę ma również delikatnie seledynową. Gdy nazbieramy sporo zielonek najchętniej panierujemy je i smażymy jak kotleciki, Zobacz więcej
Czekała sobie spora, dorodna, pasiasta cukinia w lodówce. Pękata była. Nie najmłodsza. Przyszedł jej czas, kiedy w lodówce zaczynały świecić pustki, a obiad trzeba było jednak zrobić. Zapadła decyzja, Zobacz więcej
na tostach Jajecznica z grzybami Rydze na surówce z fenkułu Grzybki marynowane (2 sposoby) Wegańskie gołąbki z grzybami i kaszą Zupa z pecłonek z zacierkami Pizza alpejsko-prowansalska Kluski Zobacz więcej
Gdy tylko pojawiają się pierwsze grzyby, ruszamy do lasu. W Wiśle mamy swoje miejsca, takie pewniaki. Nawet gdy wszyscy wokół chodzą z pustymi koszykami, my zawsze znajdziemy kilka koźlarzy, Zobacz więcej