żurawina do mięsa

Do mięs, pasztetu, krokietów... Składniki: 250g żurawiny 200g jabłek 100g cukru 150ml wody Wodę gotujemy z cukrem, na wrzątek wrzucamy umytą żurawinę i gotujemy 15 minut, co jakiś czas mieszając aby Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
żurawina do mięsa

żurawina do mięsa 4295

0
Żurawina z dodatkiem wina Marsala, skórki oraz soku z pomarańczy aromatyzowana cynamonem i goździkami to doskonały dodatek do dań mięsnych, serów czy też czy dziczyzny. Żurawinę do mięsa z przepisu Zobacz więcej
500g suszonej żurawiny 1,25l wody Żurawinę zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu przez około 1 godzinę-aż owoce żurawiny będę mięciutkie a płyn zrobi się zawiesisty. Ot i cała sztuka. Żurawiny nie Zobacz więcej
Nie wyobrażam sobie niektórych mięs bez żurawiny. Zazwyczaj kupowałam ją gotową w sklepie, ale w tym roku, w moim małym sennym miasteczku, dostrzegłam ją na jednym z targów. Zaryzykowałam i wzięłam. Zobacz więcej
Wyjątkowo dobrze smakuje do mięsa samemu upieczonego w piekarniku (np. do karkówki czy schabu). Przyrządzenie żurawiny nie jest skomplikowane. Trzeba tylko pamiętać, aby słoiki, do których będziemy ją Zobacz więcej
Ciekawe czym różni się żurawina do mięs do dżemu żurawinowego? Ano tym, że cukier się skończył. Na 2,5 kg żurawiny była gdzieś 1/3 torebki cukru. Wsypałam, spróbowałam: cierpkie.... dobre... ...i nie Zobacz więcej
Wyjątkowo dobrze smakuje do mięsa samemu upieczonego w piekarniku (np. do karkówki czy schabu). Przyrządzenie żurawiny nie jest skomplikowane. Trzeba tylko pamiętać, aby słoiki, do których będziemy ją Zobacz więcej
się na ganku. a gruszki były niezbędne do borówek, z których tata smażył konfiturę do mięs. ten smakołyk był trzymany specjalnie na święta. z czasem poznałam też i konfiturę z żurawin. konfitury z Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Czy wiecie, że przygotowanie żurawiny jest bardzo proste. Wystarczą owoce żurawiny, cukier i odrobina wody. Polecam żurawinę leśną lub mieszankę … Przeczytaj Zobacz więcej
Domowa żurawina do mięs i nie tylko. Nadaje się również do ciast kruchych, kanapek. SKŁADNIKI 1 kg żurawin 40 dag cukru 3/4 szklanki wody 1/ Żurawiny przebrać, umyć, osączyć i przelać wrzątkiem. Zobacz więcej
Według tego przepisu można robić żurawiny, borówki lub jarzębinę. Jeśli chcemy uzyskać dżem, to trzeba dodać po prostu trochę więcej cukru i gruszek. Żurawina do mięs 1 kg żurawiny 1 szklanka wody Zobacz więcej
Idealna żurawina do mięs? To taka zrobiona z owoców dziko rosnących, zebranych na bagnach i mokradłach. Słoiczek takiej dostałam kilka lat temu. To była poezja...Czym się różni od tej kupionej w Zobacz więcej
Żurawina do mięs i serówz dodatkiem jabłka i gruszki, ma lekko cierpki, bogaty smak i fantastyczny rubinowy kolor. Tak przygotowana żurawina jest niezbędna na świątecznym stole, doskonale pasuje do Zobacz więcej
minister Opieniek Kowalski nadaje się najwyżej do utworu satyrycznego". Dziękuję Ci Rado, że jesteś... A gdyby tak nazwać swoją córkę Żurawina...? :) Zdaniem Julki tylko dlatego wydaje mi się to Zobacz więcej
Żurawinę zaczęłam robić dopiero 2 lata temu, wcześniej dostawałam od mojej Teściowej. Była pyszna, słodko-kwaśna, ale nie stosowałam jej do mięs, tylko rozcieńczałam z wodą i popijałam, gdyż miała za Zobacz więcej
1 kaczka ok 2 kg nadzienie; 500 g mięsa mielonego 3 kromki chleba garść rodzynek garść suszonej żurawiny pół łyżeczki papryki szczypta chili w płatkach pieprz sól 1 jajko sos sojowy Kaczkę należy Zobacz więcej
Mój Mąż uwielbia jeść mięso z żurawiną. Często podajemy ją również do serów- zwłaszcza pleśniowych. Tak się szczęśliwie złożyło, że dostałam ostatnio 3 kg tego cuda od mojego Brata i postanowiłam sama Zobacz więcej
Ale mi wstyd ! Przyznaję bez bicia. Blisko 2 miesiące temu pisałam Wam na facebooku, że zrobiłam pyszną żurawinę z gruszką do mięs i serów. To prawda. Zrobiłam, zapakowałam do słoiczków i od tej pory Zobacz więcej
Żurawina z gruszkami na słodko, idealna do mięsa - Zdrowa Dieta, Odchudzanie i przepisy kulinarne Zdrowa Dieta, Odchudzanie i przepisy kulinarne Strona Katarzyny Gurbackiej Strona domowa Artykuły Zobacz więcej
Domowa żurawina jest idealna do mięs i serów. Sprawdza się także jako dodatek do ciast czy deserów. Powiem szczerze zawsze kupowałam taką gotową w sklepie (w słoiku). Polecam jednak domową - Zobacz więcej