Przepis na żurawina do mięsa przetwory

Szybka sałatka, którą przygotowałam dziś rano do pracy.. Kurczaka z wczorajszego obiadu obrałam już wczoraj, także dziś pozostało mi tylko wszystko razem połączyć.. w ostatniej chwili postanowiłam Zobacz więcej
kuchareczka
kuchareczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
moja e-książka kucharska
żurawina do mięsa

żurawina do mięsa 6407

500g suszonej żurawiny 1,25l wody Żurawinę zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu przez około 1 godzinę-aż owoce żurawiny będę mięciutkie a płyn zrobi się zawiesisty. Ot i cała sztuka. Żurawiny nie Zobacz więcej
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Zobacz więcej
Trwałość Do 1 miesiąca w temp. chłodniczych (poniżej 100C). W lecie niedopuszczalne przechowywanie bez chłodzenia Do 6 mies w temp. chłodniczych, do 1 mies. bez chłodzenia Do 6 mies. bez chłodzenia Zobacz więcej
Konfitura w smaku jest łagodniejsza niż z samej żurawiny,dlatego pasuje nie tylko do mięsa, ale też do słodkich dań, jak np naleśniki :) SKŁADNIKI: 1/2kg żurawiny 1/2 kg jabłek 1 szklanka cukru sok z Zobacz więcej
W tym roku zrobiłam wersję bardziej ekonomiczną z jabłkami, bo żurawina okropnie droga... Składniki: 2 kg żurawiny 1 kg jabłek (u mnie złota reneta) 1/2 kg cukru Do wysokiego garnka (musi być wysoki Zobacz więcej
Karolaa
Karolaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
I love cooking
Konfitura żurawinowa

Konfitura żurawinowa 670

Świeżą żurawinę można kupić już pod koniec września. W tym roku kupiłam bezpośrednio od ludzi, którzy uprawiają żurawinę u siebie koło domu. Zakupiłam ją dopiero przed samy świętami i szybko wzięłam Zobacz więcej
Wyjątkowo dobrze smakuje do mięsa samemu upieczonego w piekarniku (np. do karkówki czy schabu). Przyrządzenie żurawiny nie jest skomplikowane. Trzeba tylko pamiętać, aby słoiki, do których będziemy ją Zobacz więcej
Owoce żurawiny błotnej są cenione za szczególnie dużą ilość witaminy C. W kuchni najczęściej wykorzystujemy żurawinę na przetwory, galaretki, soki i kisiele. Sok i wyciąg z owoców stosuje się w Zobacz więcej
Domowa konfitura z żurawiny do mięsa, serów i pasztetów przygotowana ze świeżej i suszonej żurawiny przez Sylwię Chrzanowską, ambasadorkę marki Kohersen Mycook zasmakowała nam do tego stopnia, że w Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Czy wiecie, że przygotowanie żurawiny jest bardzo proste. Wystarczą owoce żurawiny, cukier i odrobina wody. Polecam żurawinę leśną lub mieszankę … Przeczytaj Zobacz więcej
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Zobacz więcej
Wyjątkowo dobrze smakuje do mięsa samemu upieczonego w piekarniku (np. do karkówki czy schabu). Przyrządzenie żurawiny nie jest skomplikowane. Trzeba tylko pamiętać, aby słoiki, do których będziemy ją Zobacz więcej
Przygotowanie : Dynia , jabłka , imbir : Tyle dyni ile macie siekacie na drobna kosteczkę i gotujecie z odrobiną wody aż się rozpadnie wtedy dodajemy jabłka taką samą ilość jak dyni. Dodajemy cukier Zobacz więcej
becia89
becia89 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Z pamiętnika dietetyka...
KONFITURA Z ŻURAWINY

KONFITURA Z ŻURAWINY 1765

Witajcie! Dziś mam dla Was kolejny żurawinowy przetwór. Nie wiem w sumie jak go nazwać, czy jest to konfitura czy bardziej dżem. No nie wiem.... :) W każdym razie coś żurawinowo-korzennego. Sprawdzi Zobacz więcej
W zeszłym roku tak się zbierałam do zakupu świeżej żurawiny, że zanim się zdecydowałam zniknęła w tym roku już się nie czaiłam tylko odrazu jak się pojawiła kupiłam! W założeniu będzie do pieczonej Zobacz więcej
kabamaiga
kabamaiga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
sto kolorów kuchni
Żurawina do mięsa i serów

Żurawina do mięsa i serów 4175

Kolejna wersja żurawiny, która pojawia się na blogu. Tym razem skorzystałam z przepisu z książki "Preserves" Lindy Wildsmith. Ta wersja jest wypadkową dwóch już tutaj pokazywanych. Smakowo przypomina Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ogrody babilonu
żurawina do mięsa

żurawina do mięsa 7643

Żurawina z dodatkiem wina Marsala, skórki oraz soku z pomarańczy aromatyzowana cynamonem i goździkami to doskonały dodatek do dań mięsnych, serów czy też czy dziczyzny. Żurawinę do mięsa z przepisu Zobacz więcej
gotujebochce
gotujebochce Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuje Bo Chce
Żurawina

Żurawina 14240

Kolejny przepis na pyszne przetwory. Tym razem przedstawiam Wam żurawinę. Żurawina jest doskonała jako dodatek do mięs, serów, czy nawet zwykłej herbaty. Cena żurawiny nie powala, ale zawsze lepiej Zobacz więcej
Kuchnia Tomka
Kuchnia Tomka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Tomka
Żurawina do mięsa na zimę

Żurawina do mięsa na zimę 6046

Żurawina do mięsa na zimę - KUCHNIA TOMKA KUCHNIA TOMKA Przekonaj się, że można jeść smacznie na co dzień. Blog Przepisy Tomka Moje podróże kulinarne Muzyka w mojej kuchni Te miejsca polecam Moim Zobacz więcej