żurawina do mięsa z chrzanem

I must confess – I bought fresh cranberries a few times before. And didn’t really know what to do with them. Zero inspiration. But this time I got some kind of epiphany and made a really delicious Zobacz więcej
Kawa. Jesteśmy nauczeni głównie ją parzyć. Jest dodatkiem przede wszystkim do deserów. Tymczasem popularne na całym świecie ziarna sprawdzają się jako przyprawa do mięs, które można usmażyć na Zobacz więcej
Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na duszoną kapustę do obiadu. Kapusta jest bardzo smaczna, lekko pikantna i idealnie pasuje do różnego rodzaju mięs pieczonych, smażonych lub Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ogrody babilonu
żurawina do mięsa

żurawina do mięsa 5975

Żurawina z dodatkiem wina Marsala, skórki oraz soku z pomarańczy aromatyzowana cynamonem i goździkami to doskonały dodatek do dań mięsnych, serów czy też czy dziczyzny. Żurawinę do mięsa z przepisu Zobacz więcej
Dobra marynata potrafi sprawić, że każde mięso będzie bardzo soczyste i nabierze wyjątkowego, wyrazistego smaku i aromatu. Do jej przyrządzenia możemy wybrać nasze ulubione przyprawy i świeże zioła, Zobacz więcej
Witajcie! Sezon grillowy w pełni. A jak mowa o grillu to nie może zabraknąć właśnie tego sosu - musztardowo-miodowego. Do mięsa grillowanego jest idealny. Sprawdzi się nie tylko przy grillu ale do Zobacz więcej
kuchareczka
kuchareczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
moja e-książka kucharska
żurawina do mięsa

żurawina do mięsa 5290

500g suszonej żurawiny 1,25l wody Żurawinę zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu przez około 1 godzinę-aż owoce żurawiny będę mięciutkie a płyn zrobi się zawiesisty. Ot i cała sztuka. Żurawiny nie Zobacz więcej
Dawno nie było przepisu na pastę do chleba. Klasyczna pasta z łososiem na bazie serka z dodatkiem pikantnego chrzanu spodoba się każdemu. Najlepiej smakuje ze świeżym (jeszcze ciepłym!) pieczywem lub Zobacz więcej
Lubicie brokuły? Ja tak, ale zdecydowanie bardziej wolę jak są czymś okraszone. Postanowiłam więc, że dla odmiany przygotuję sos serowy w moim nowym przyjacielu Tefal Cuisin Companion. Uniknęłam w ten Zobacz więcej
Tym razem w przepisie nie podaję ilości składników. Gotujemy tyle buraków, na ile mamy ochotę, a potem doprawiamy do smaku wedle własnego gustu. W klasycznym przepisie wśród składników znajduje się Zobacz więcej
Lilu
Lilu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ze smakiem bez glutenu
Żurawina do mięsa na zimę

Żurawina do mięsa na zimę 206

Uwielbiam żurawinę w konfiguracji z mięsem. Doskonale smakuje jako dodatek do wszelkich pieczeni i wędlin oraz jako baza do sosów. Jej zrobienie zajmuje bardzo niewiele czasu i składników, ponieważ Zobacz więcej
Dziś polecam zestaw przypraw do natarcia odświętnych mięs.Taka mieszanka świetnie pasuje do wieprzowiny jak też jagnięciny.Ostrość musztardy i czosnku nadaje przyjemną kruchość mięsie a anyż , goździk Zobacz więcej
Ten sos powstał na bazie domowych śliwkowych powideł. Sos śliwkowy jest doskonałym dodatkiem do mięsa drobiowego, wieprzowego, czy wołowiny. SKŁADNIKI: 1 szkl. powideł śliwkowych, 6 łyżek cukru, 2 Zobacz więcej
pees91
pees91 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowity kąsek
Sos piwny do mięsa

Sos piwny do mięsa 257

Sos piwny do mięsa, który ostatnio przygotowałam na potrzeby kanapki z wołowiną jest fantastyczny! Najważniejszym składnikiem jest tu oczywiście dobrej jakości piwo. Wybierając piwo typu porter Zobacz więcej
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Zobacz więcej
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Zobacz więcej
kabamaiga
kabamaiga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
sto kolorów kuchni
Żurawina do mięsa i serów

Żurawina do mięsa i serów 3650

Kolejna wersja żurawiny, która pojawia się na blogu. Tym razem skorzystałam z przepisu z książki "Preserves" Lindy Wildsmith. Ta wersja jest wypadkową dwóch już tutaj pokazywanych. Smakowo przypomina Zobacz więcej
Wyjątkowo dobrze smakuje do mięsa samemu upieczonego w piekarniku (np. do karkówki czy schabu). Przyrządzenie żurawiny nie jest skomplikowane. Trzeba tylko pamiętać, aby słoiki, do których będziemy ją Zobacz więcej
Jakie przyprawy kojarzą się Wam z Wielkanocą? Moim zdaniem taką najbardziej wielkanocną przyprawą jest chrzan. Ostry. Czyści nozdrza. Wyciska łzy. Do szynki, mięska, kiełbaski, jajek. Można Zobacz więcej
liliana77
liliana77 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne życie
Peklowanie mięsa do wędzenia

Peklowanie mięsa do wędzenia 11202

Już nie długo święta więc przydałała by się dobra wędlina, a najlepsza jest wędzona. Ja peklowałam karczek i szynkę, sama tego nie wędziłam bo zrobił to kolega a mięso wyszło idealne. Peklowanie mięsa Zobacz więcej