żurawina do mięsa z gruszką

I must confess – I bought fresh cranberries a few times before. And didn’t really know what to do with them. Zero inspiration. But this time I got some kind of epiphany and made a really delicious Zobacz więcej
Wartości odżywcze: Energetyczność posiłku: 579,31 kcal Białko: 18,19 g Tłuszcz: 14,98 g Węglowodany: 92,25 g Składniki: Płatki owsiane - 6,5 łyżki (65 g) Gruszka - 1 duża sztuka (170 g) Żurawina Zobacz więcej
Śniadania to jedno z najważniejszych posiłków w ciągu dnia, warto o tym pamiętać i zjeść coś pożywnego, dodającego energii na kilka godzin i dodatkowo zdrowego. Polecam na takie śniadanie jaglankę, o Zobacz więcej
To boskie połączenie słodkich gruszek, czekolady i kwaskowatej żurawiny. Ciasto świetnie smakuje na ciepło z gałką lodów lub… również na ciepło, polane nalewką malinową. Obie opcje przetestowane. Ktoś Zobacz więcej
To taka zimowa słodycz pachnąca korzennymi przyprawami. Przepyszna kompozycja z owocami zapieczonymi w smacznym cieście. Polecam gorąco! Składniki: 1 szkl mąki pszennej 2 jajka 1/2 szkl cukru pudru Zobacz więcej
Lilu
Lilu Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ze smakiem bez glutenu
Żurawina do mięsa na zimę

Żurawina do mięsa na zimę 154

Uwielbiam żurawinę w konfiguracji z mięsem. Doskonale smakuje jako dodatek do wszelkich pieczeni i wędlin oraz jako baza do sosów. Jej zrobienie zajmuje bardzo niewiele czasu i składników, ponieważ Zobacz więcej
Witajcie! Sezon grillowy w pełni. A jak mowa o grillu to nie może zabraknąć właśnie tego sosu - musztardowo-miodowego. Do mięsa grillowanego jest idealny. Sprawdzi się nie tylko przy grillu ale do Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ogrody babilonu
żurawina do mięsa

żurawina do mięsa 5944

Żurawina z dodatkiem wina Marsala, skórki oraz soku z pomarańczy aromatyzowana cynamonem i goździkami to doskonały dodatek do dań mięsnych, serów czy też czy dziczyzny. Żurawinę do mięsa z przepisu Zobacz więcej
Przedstawiam Wam pomysł na bardzo prostą i szybką sałatkę (a właściwie surówkę, ale jakoś mi ta nazwa "nie gra"), w której łączą się i mieszają ze sobą różne smaki. Efekt końcowy jest przepyszny, Zobacz więcej
kuchareczka
kuchareczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
moja e-książka kucharska
żurawina do mięsa

żurawina do mięsa 5270

500g suszonej żurawiny 1,25l wody Żurawinę zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu przez około 1 godzinę-aż owoce żurawiny będę mięciutkie a płyn zrobi się zawiesisty. Ot i cała sztuka. Żurawiny nie Zobacz więcej
Bardzo prosty pomysł na śniadanie z wykorzystaniem kaszy jaglanej. Jeśli standardowy krem jaglany znudził Wam się- polecam wykorzystanie kaszy jaglanej w inny sposób, nadal jednak na słodko. Smaczne, Zobacz więcej
Dziś polecam zestaw przypraw do natarcia odświętnych mięs.Taka mieszanka świetnie pasuje do wieprzowiny jak też jagnięciny.Ostrość musztardy i czosnku nadaje przyjemną kruchość mięsie a anyż , goździk Zobacz więcej
pees91
pees91 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowity kąsek
Sos piwny do mięsa

Sos piwny do mięsa 84

Sos piwny do mięsa, który ostatnio przygotowałam na potrzeby kanapki z wołowiną jest fantastyczny! Najważniejszym składnikiem jest tu oczywiście dobrej jakości piwo. Wybierając piwo typu porter Zobacz więcej
Składniki: 3 łyżki kaszy jaglanej 1/2 - 3/4 szklanki mleka może być roślinne lub krowie 1 łyżka miodu 1 średnia gruszka 1 łyżka żurawiny Sposób przygotowania: Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem, Zobacz więcej
Przedstawiam Wam pomysł na bardzo prostą i szybką sałatkę (a właściwie surówkę, ale jakoś mi ta nazwa "nie gra"), w której łączą się i mieszają ze sobą różne smaki. Efekt końcowy jest przepyszny, Zobacz więcej
Ten sos powstał na bazie domowych śliwkowych powideł. Sos śliwkowy jest doskonałym dodatkiem do mięsa drobiowego, wieprzowego, czy wołowiny. SKŁADNIKI: 1 szkl. powideł śliwkowych, 6 łyżek cukru, 2 Zobacz więcej
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Zobacz więcej
Żurawina z gruszkami na słodko, idealna do mięsa - Zdrowa Dieta, Odchudzanie i przepisy kulinarne Zdrowa Dieta, Odchudzanie i przepisy kulinarne Strona Katarzyny Gurbackiej Strona domowa Artykuły Zobacz więcej
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Zobacz więcej
Według tego przepisu można robić żurawiny, borówki lub jarzębinę. Jeśli chcemy uzyskać dżem, to trzeba dodać po prostu trochę więcej cukru i gruszek. Żurawina do mięs 1 kg żurawiny 1 szklanka wody Zobacz więcej