żurawina do mięsa z gruszką

Według tego przepisu można robić żurawiny, borówki lub jarzębinę. Jeśli chcemy uzyskać dżem, to trzeba dodać po prostu trochę więcej cukru i gruszek. Żurawina do mięs 1 kg żurawiny 1 szklanka wody Zobacz więcej
Ale mi wstyd ! Przyznaję bez bicia. Blisko 2 miesiące temu pisałam Wam na facebooku, że zrobiłam pyszną żurawinę z gruszką do mięs i serów. To prawda. Zrobiłam, zapakowałam do słoiczków i od tej pory Zobacz więcej
Żurawina z gruszkami na słodko, idealna do mięsa - Zdrowa Dieta, Odchudzanie i przepisy kulinarne Zdrowa Dieta, Odchudzanie i przepisy kulinarne Strona Katarzyny Gurbackiej Strona domowa Artykuły Zobacz więcej
W tym roku po raz pierwszy zrobiłam konfiturę z żurawiny. Bardzo ją lubię, jest świetnym dodatkiem do obiadu, równie dobrze pasuje także do serów, ale nigdy nie pomyślałam, żeby przygotować ją Zobacz więcej
1 łyżka suszonej żurawiny 2 łyżki wódki 1 czerwona cebula 1 gruszka 3 kotlety schabowe 0,5 szklanki śmietany 30% sól, pieprz, 1 łyżeczka majeranku olej do smażenia Żurawinę namoczyć na kilka minut w Zobacz więcej
Na świątecznym stole na pewno nie zabraknie pysznych dodatków, które podkręcają smak potraw. Będą chrzany, grzybki w occie, śliwki marynowane, a my polecamy wytrawną konfiturę Żurawina Kresowa z Zobacz więcej
Taka konfitura jest doskonałym wprost dodatkiem do serów i różnego rodzaju mięs i pasztetów. Lubię zarówno klasyczną wersję, tylko żurawinową jak i tą, w której gruszka dodaje smaku. Myślę, że Zobacz więcej
Nie jadłam jeszcze równie pysznej żurawiny, nawet taka z gruszkami się chowa.Doskonała do pieczonych mięs i serów.Przepis ogólnie znany, niczego w nim nie zmieniałam, a konkretne proporcje wzięłam od Zobacz więcej
Jedna z najprostszych metod przygotowania mięsa w całości jaką znam . Nie trzeba mięsa wiele pilnować. Mięso jest miękkie i soczyste .Dodatkowo mamy pyszny sos . W zasadzie nie wiem czy powinnam pisać Zobacz więcej
Koperkowa rodzina lubi kurczaki, szczególnie te nadziane czymś fajnym :) Pomysł na farsz do kurczaka (czy innego mięsa) zazwyczaj wymyślam po przeglądzie kuchennych szafek i lodówki. Tak było i tym Zobacz więcej
u mnie w domu żurawiny smażono z gruszkami do mięs. potem pojawił się herrentorte i znalazły się w cieście. tym razem babciaprzyniosłasos. część pasteryzowana w słoiku, a część jako dodatek do kapusty Zobacz więcej
Ten kurczak jest wyśmienity! Mięso jest kruche a sos aromatyczny, orzeźwiający i gęsty od suszonych owoców. Ja dodałam morele, śliwki i żurawinę, ale robiłam też z rodzynkami i gruszkami. Dodatek ziół Zobacz więcej
anemone_
anemone_ Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fit Addict
Chutney gruszkowy bez cukru

Chutney gruszkowy bez cukru 685

2
Tej jesieni grusze w naszym ogrodzie owocują szczególnie obficie. Regularnie jemy je na surowo, wyciskamy z nich soki, a gruszek wciąż przybywa. Nie chcąc ich zmarnować postanowiłam przygotować Zobacz więcej
Sałatka, która pobudzi Wasze kubki smakowe. Grillowana pierś kurczaka, słodka gruszka, suszona żurawina, nasiona granatu, ser feta iorzechy włoskie ułożone na „poduszeczce” ze szpinaku. Do tego Zobacz więcej
beataflorczak1
beataflorczak1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchnia Beaty
Śliwki w occie.

Śliwki w occie. 1646

0
Bardzo lubię mięso z owocami, często używam żurawiny jako dodatku, sama robię śliwki i gruszki w occie. Soczysta pieczeń z dodatkiem śliweczek niezapomniany smak!! Jeśli zostanie Wam trochę zalewy, to Zobacz więcej
Żurawina tworzy świetny duet z gruszkami, taka konfitura jest doskonałym dodatkiem do różnego rodzaju mięs, pasztetów, serów. Składniki: 1 kilogram żurawiny 0,5 kilograma gruszek 0,5 kilograma cukru Zobacz więcej
Idealna żurawina do mięs? To taka zrobiona z owoców dziko rosnących, zebranych na bagnach i mokradłach. Słoiczek takiej dostałam kilka lat temu. To była poezja...Czym się różni od tej kupionej w Zobacz więcej
gniazda nasienne. Zagotować wodę z cukrem , goździkami ,cynamonem, ćwiartką pomarańczy ze skórką i plasterkiem cytryny.. Włożyć połówki gruszek. Gotować kilka minut aż lekko zmiękną ( mają być pół Zobacz więcej
Wspaniała. Zrobiłam ją na wizytę gości i wszystkim bardzo smakowała. SKŁADNIKI główka małej pekinki 1 podwójny filet z kurczaka (nie duży) puszka kukurydzy pęczek selera naciowego 2 łyżki rodzynek lub Zobacz więcej
Aronię, którą dostałam w prezencie w dużej ilości, staram się przetworzyć na różne sposoby. Tym razem wymyśliłam sobie, że będzie ona doskonałą alternatywą dla np. żurawiny i wykorzystam ją jako Zobacz więcej