żurawiną i orzechami włoskimi

gruszki zapiekane z żurawiną i orzechami włoskimi - eat easy! eat easy! . cześć! współpraca zanim zaczniesz PRZEPISY na skróty sos&dip do 5 składników hity grill&piknik comfort food lunchbox Zobacz więcej
No dobra, nieco Was podrażnię. Zaczynam urlop! Przede mną tydzień w górach, a przed moimi nogami tydzień przytwierdzenia do deski. Powoli majstruję listę rzeczy "do zabrania", a pomiędzy tymi chwilami Zobacz więcej
Pyszny, sycący deser, którego przygotowanie zajmie nam 2 minuty. Awokado z miodem i orzechami włoskimi, zapraszam do przepisu Składniki: 1 dojrzałe awokado, garść orzechów włoskich, 1 łyżeczka miodu Zobacz więcej
Święta bez ciastek nie istnieją. Pierniki piernikami, ale u mnie musi być coś jeszcze. Są pyszne, mocno czekoladowe i bogato nadziane. Polecam! Proporcje na 15 sztuk Co trzeba? 100 g mąki 140 g Zobacz więcej
Sałatka z granatem, pomarańczami i orzechami włoskimi • Programista w kuchni Programista w kuchni Toggle navigation Programista w kuchni Strona główna Przepisy Na wynos Blog Programista w kuchni / Zobacz więcej
CZEŚĆ! Dzień dobry! Jak pisałam przy okazji przepisu na szparagi z boczniakami (tu) udało mi się pierwszy raz w tym roku upolować botwinkę. Już niedługo będzie jej pełno na bazarkach, dlatego też mam Zobacz więcej
Jedno z najlepszych ciast wielkanocnych jakie robiłam. Pyszne ciacho z dużą ilością orzechów włoskich, a na to beza. Czego chcieć więcej? porcji: 12 czas przygotowania: 150 min poziom: średni Zobacz więcej
Każdy z nas z pewnością poznał już niesamowite właściwości jarmużu. Odkąd pierwszy raz go skosztowałam, zakochałam się w nim. Nie tylko za wartości odżywcze, ale też za różnorodne zastosowanie w Zobacz więcej
Gdybym miała wybrać mój ulubiony kolor jedzenia, to jest to różowy:) Kojarzy mi się z zabielanym barszczem, truskawkami rozgniecionymi ze śmietaną i z koktajlem malinowym. Nie wiem, czy w tej paście Zobacz więcej
Pyszne klopsiki o niecodziennym smaku i zaskakującym wnętrzu. Idealne jeśli lubimy klopsy ale znudziły nam się te w standardowej wersji. Składniki: 500g mięsa mielonego z łopatki 1 jajko szklanki Zobacz więcej
No dobra, nieco Was podrażnię. Zaczynam urlop! Przede mną tydzień w górach, a przed moimi nogami tydzień przytwierdzenia do deski. Powoli majstruję listę rzeczy "do zabrania", a pomiędzy tymi chwilami Zobacz więcej
Po hucznej zabawie Sylwestrowej pora na coś zdrowego i lekkiego! Ryżowa sałatka z chrupiącymi buraczkami oraz orzechami włoskimi- sycąca i z charakterem! ;) Składniki: 100g ryżu brązowego 3 buraki Zobacz więcej
Kokos, mak, orzechy i żurawina to idealne świąteczne zestawienie na ciasto. U mnie w rodzinnym domu każdemu aż uszy się trzęsą na widok makowca zawijanego. Dziadek, tata zażyczyli sobie w tym roku Zobacz więcej
Ciasteczka to idealny deser, jeśli mamy niewiele czasu. Są ekspresowe w przygotowaniu i przepyszne od razu po upieczeniu - gdy jeszcze parzą w palce. Jeżeli chodzi o dodatki to oczywiście możemy dodać Zobacz więcej
ciasto z aronią, żurawiną i orzechami włoskimi – SpiekłaRodem SpiekłaRodem kontakt o mnie zamów tort zdrowe recenzje 1 września 2016 ciasto z aronią, żurawiną i orzechami włoskimi spiekła ciasta, Zobacz więcej
Dzisiaj, jak przystało na listopad - chleb jesienny... żurawina i orzechy to składniki kojarzące mi się z jesienią:) O orzechach niedawno pisałam, zatem dzisiaj o żurawinie... Kiedyś żurawinę (błotną Zobacz więcej
Przyszła pora na jakiś przepis z kuchni Lidla. Tym razem z okazji upału postanowiłam zrobić dwa desery. Dzisiaj będą to ciasteczka. Są bardzo podobne do tych ciastek czekoladowych, które robiłam Zobacz więcej
Składniki: pieczywo (u mnie pełnoziarnista bułka) ser camembert dżem z żurawiny miód naturalny orzechy włoskie Wykonanie: Pieczywo kroję na cienkie kromki. Układam na nich plastry camemberta, dodaję Zobacz więcej
Niespodziewanie trafiłem w sklepie piękne pistacjowe podłużne papryki z Grecji. Na dworze mróz i śnieg i jak nie kupić ten kawałek lata. Kupiłem bez celu i przeznaczenia. Jadąc dzisiaj podczas Zobacz więcej
Z przepisu Jeffreya Hamelmana. Nazwany "jesienny", ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby piec go latem czy o każdej innej porze roku. Bardzo lubię przepisy Hamelmana, są takie dokładne, a przez to Zobacz więcej