żurawina z dynią

Dziś obiecane ciasto. Tarta z nadzieniem serowo-dyniowym, przyprawiona cynamonem i innymi korzennymi przyprawami. Jest pyszna! Kruchy spód i słodkie nadzienie zrównoważone odrobiną żurawiny. Jak dla Zobacz więcej
Ciasto jest ciężkie, słodkie i wilgotne od dyni, przełamana kwaśnym dodatkiem świeżej żurawiny. To przepyszne ciasto z dynią i żurawiną to propozycja Anny Olson, znaleziona tutaj. 2 szklanki mąki Zobacz więcej
« Domowa przyprawa korzenna Muffinki z żurawiną i dynią Wyjątkowo pyszne i pełne dobroci muffinki. Są bardzo wilgotne i zachowują świeżość do drugiego dnia - dłużej nie udało się sprawdzić :). Zaletą Zobacz więcej
inspiracja Dynia jest warzywem z którym w kuchni eksperymentuję najbardziej, może wynika to z jej uniwersalności, a może z tego że zaprzyjaźniłam się z nią dopiero trzy lata temu? Zresztą to nie Zobacz więcej
Przygotowanie : Dynia , jabłka , imbir : Tyle dyni ile macie siekacie na drobna kosteczkę i gotujecie z odrobiną wody aż się rozpadnie wtedy dodajemy jabłka taką samą ilość jak dyni. Dodajemy cukier Zobacz więcej
Przepis znaleziony w jednym z jesiennych wydań "Dobrych rad". Odleżał co swoje, ale zrobił się wreszcie :) Znalazłam ostatnio w sklepie mrożoną dynię w kawałkach, więc postanowiłam przypomnieć sobie Zobacz więcej
Muszkatołowa dynia to dynia nad dynie, może bluźnię, ale mam twarde argumenty :P Neonowo pomarańczowa wewnątrz, zielono-niebieska z zewnątrz, słodka nadzwyczaj, oto ona. Dla przełamania słodyczy Zobacz więcej
Moje Wypieki Babka z serkiem kremowym i lukrem Cioccolato Gatto Pancakes na maślance z borówkami amerykańskimi Lucullian delights - an Italian experience Here, right now. Well almost. Around the Zobacz więcej
1 dynia piżmowa 200 g pieczonego kurczaka ( u mnie resztki z obiadu) garść żurawiny pieprz ziołowy staropolski oregano sól pieprz czarny ser typu parmezan lub inny twardy Dynię przekroić na dwie Zobacz więcej
Smaczna i szybka potrawka dyniowa. Składniki: 70 dag dyni 1 cebula szklanki orzechów włoskich 2 łyżki masła szklanki suszonej żurawiny 4 goździki sól do smaku świeża mięta Wykonanie: Dynię obrać, Zobacz więcej
trochę ciabatki, chociaż proziaki wyróżnia bardzo charakterystyczny smak pochodzący odgłównego spulchniacza zawartego wcieście — sody oczyszczonejzwanej dawniej prozą.… Czytaj więcej › Post Proziaki Zobacz więcej
wodą i podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia się cukru. Stopniowo wlewać kremówkę. Następnie dodać pokrojone masło i zagotować cały czas mieszając. Przelać do suchej miski, dodać czekoladę i Zobacz więcej
Pożywna, jesienna sałatka … gotowany na parze jarmuż i pieczona dynia z rozmarynem żurawiną … również świetny dodatek do dań mięsnych lub rybnych. Składniki: Dynia pieczona, przepis tutaj 4 garście Zobacz więcej
Bardzo smaczna i szybka propozycja na ciepłe śniadanie. Błyskawiczne płatki ryżowe z dodatkiem puree z dyni i suszonej żurawiny, które są proste w przygotowaniu, a ich ciepło długo pozostaje w Zobacz więcej
3 łyżki pestek dyni 30 g suszonej żurawiny cukier puder do oprószenia Przygotowanie: Szpinak z dwiema łyżkami wody rozdrabniamy w malakserze. Mąkę, proszek do pieczenia, cukier, pestki dyni i Zobacz więcej
Puszyste, korzenne, cynamonowo-karmelowe i raczej z tych słodszych. Z dodatkiem kwaskowej żurawiny i ciemnej czekolady. Pyszne jesiennemuffinki, idealne na chłodnawy wrześniowy wieczór przy herbatce z Zobacz więcej
Jak zwykle wypadkowa tego co akurat było w domu. Nie byłam do końca przekonana, bałam się, że wyjdzie mdłe, ale wyszło naprawdę dobre! Nie wymierzyłam dokładnie proporcji, ale postaram się podać Zobacz więcej
o tego. Możliwe, bo nawet jeszcze szybciej znikło ;) Składniki: 150g mąki pszennej 100g mąki pełnoziarnistej 300g puree z dyni hakkaido 2 jajka ok. 1/2 szklanki mleka 50g miodu 30g cukru trzcinowego Zobacz więcej
trochę ciabatki, chociaż proziaki wyróżnia bardzo charakterystyczny smak, pochodzący odgłównego spulchniacza zawartego wcieście — sody oczyszczonej,zwanej dawniej prozą.… Czytaj więcej › Post Zobacz więcej
Zainspirowana pewnym przepisem oraz zdrowym odżywianiem postanowiłam zrobić muffiny bez mąki. I wyszły, piękne i słodkie. Cu-do-wne! Składniki: 3/4 szklanki mielonych migdałów 1 i 1/4 szklanka Zobacz więcej